Babyshower, Videgårds och kompisgos

Min helg började med att hämta Chloé på förskolan. Första hämtningen! Hon sprang runt som en galning och ropade ”Mamma och Micki!!!”.

Vi gick och fikade med kardemumma och kanelbullar, det bästa alternativet till aw på en fredag om man inte är vinsugen!

På kvällen stod ingenting på schemat, efter en vecka i Frankrike såg jag fram emot en riktigt lugn kväll. Vi åt pizza och somnade tidigt.

Vilket betyder att vi vaknade tidigt på lördagsmorgonen. D lagade omelett med salami, paprika och ost till frukost och så läste jag ut min bok. Har en hel hög med böcker som väntar på mig under hösten – längt!

När det blev lunchtid tog vi oss ut på stan för att handla present till Dasha och Douglas bebis som kommer alldeles snart! De hade nämligen bjudit in till babyshower hemma hos dem.

Det blev en sååå fin, marinblå overall med kaninöron från Livly! Dasha hade lagt upp en bild på bloggen på babyns garderob så försökte zooma in och kolla vad han redan hade haha. Såg ingen kanin-overall i marinblått så hoppas den passar, tror han kommer vara så söt så man dör i den!!!

En discokula i ordets rätta bemärkelse och Petra!

Det var 63 vuxna och 25 barn som hade tackat ja (!!!!!!!) så ni kan förstå ljudnivån på denna fest haha. Barnen sprang runt som ninjor vid fötterna på oss vuxna, plockade popcorn direkt från golvet och härjade omkring medan de vuxna drack bubbel och pratade ikapp. Så trevligt att träffa massa vänner man inte sett på länge, speciellt gamla killkompisar (utan barn) som stod helt chockade i köket och gömde sig från alla barn ha ha ha. En salig mix av människor, precis som jag gillar i alla fall!

Efter babyshowern hade vi bokat bord på nyöppnade Videgårds med Petra och Markus. Så peppade på att hänga och prata om allt sen bröllopet bara vi fyra. Det finns ju så mycket att avhandla och det kräver TID så denna kväll hade vi massa timmar på oss.

Massa god mat åt vi också! En fusion mellan japanskt och peruanskt om jag förstod det rätt. Mycket syrlighet i rätterna vilket jag gillar.

Om ni ska dit kan jag tipsa er om ceviche (båda två), kycklingen, sötpotatispurén och torsken. De var riktigt goda.

Jag och Petra med Erik Videgård som äger restaurangen. Hur trevlig och mysig som helst var han.

Åh, njöt så mycket av den här middagen. När man varit vänner länge är ens relation ganska lik den man har med sin partner, det går upp och ner helt enkelt. Ibland är det lite mer slentrian och ibland känner man sig som nykära. Just nu känns det som att min och Petra vänskap blomstrar, jag älskar den känslan! Blir så glad av min älskling och känns som att vi kan slappna av lite efter ganska intensiva perioder.

Avslutade middagen med denna dessert: gyoza med nutella och banan. Supergod OM man gillar apelsin i sin choklad annars inte alls god hehe.

Vi hade en tidig sittning så vid elva var vi hemma igen, så härligt.

I söndags tog jag en lugn morgon hemma och började sedan mitt maraton av tvätt som skulle avhandlas genom dagen. Men eftersom solen sken tog jag en lång paus och njöt av Stockholm med de här älsklingarna. Vi gick en powerwalk och fikade.

När kvällen kom hade jag tvättat tre veckors tvätt (så går det när man är borta på tre resor i rad…), plockat undan en hel del skit i hallen, sorterat post och rensat en garderob. Jag lagade renskavsgrytan som jag tipsade om direkt efter att vi ätit och sen kollade vi på en film.

Precis den helgen jag önskade mig när det var fredag morgon!

  1. Åhhh va kul att Dasha ska få barn!! Hur känns det?? Tänker på på alla poddavsnitt med er när ni suttit och pratat och drömt om framtiden tillsammans. Hur känns det egentligen när en sån stor grej händer hos en nära kompis som man pratat så mycket om det med? (fråga t ”frågor med forni” kanske). Tack för en grymt inspirerande blogg!!

    1. Det känns hur kul som helst! Jag ÄLSKAR när mina vänner får barn och älskar hela bunten av bebisar som jag har i min närhet. Ska bli så kul att träffa den lilla personen snart och se vilken människa han kommer bli. Extra kul när man pratat om det så mycket som vi gjort såklart. Tack själv för varma ord, puss!

  2. Vart kommer din otroligt fina svarta kappa ifrån med pälskrage? Tusen tack för en fantastisk blogg!

    1. Nästan säker på att den är från Max Mara. Har den själv och den ser väldigt lik ut den på bilden. 🙂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi