A star is born, salsicciapasta och alla efterrätter på menyn

I fredags jobbade jag hemifrån hela dagen. Gick en pw, läste böcker, mediterade och jobbade. När det blev kväll gjorde jag mig i ordning för fredagsäventyr! Det blev en brun klänning från H&M och örhängen från Sophie by Sophie.

Vi var hembjudna till Kajsa och Theo på middag. Sist vi såg dem var i Palma i somras så vi hade en del att ta ikapp. Älskar deras lägenhet!

Sex timmar av skitsnack, skratt, mat och vin blev det. Så sjukt att man ibland äter middagar nästan lika långa som arbetsdagar. Ibland är livet bara så satans trevligt.

Kajsa hade bakat en MAGISK äppelpaj (med laktosfri vaniljsås till mig <3) som vi mumsade i oss innan vi tog en taxi hem.

I lördags hade jag mensvärk från helvetet, vaknade först vid 05 av helt fruktansvärda smärtor och sedan fortsatte det av och till resten av dagen trots värktabletter. Jag har alltid haft problem med mensvärk men vissa månader är det nästan omänskligt.

På eftermiddagen avtog de något så jag mötte upp Marith för en spontandejt. Vi bestämde oss för att gå på bio och se ”A star is born”. VILKEN JÄVLA FILM! Gråtfest DELUXE!!! Se den alla NI MÅSTE.

Efter bion gick vi till Brillo där jag mumsade i mig en salsicciapasta och ett glas Nebbiolo.

Så mysig kväll, vi satt vid baren och kikade på alla människor som kom och gick, festliga och redo för lördagskväll. Själva avslutade vi vid tiotiden och promenerade hemåt genom ett svalt Stockholm.

I söndags morse var mensvärken borta och jag fick sovmorgon till 09. Åt frukost och läste bok.

Sen mediterade jag medan D var ute på en promenad. Jag är inne i en rätt seriös meditationsperiod just nu och vill helst bo i min meditationsbubbla. Har kommit på mig själv med att köra minimeditationer flera gånger om dagen och så fort jag kommer hem tar jag min stund på mattan. Jag har varit ganska blockerad mentalt senaste tiden men nu har det släppt och det bara strömmar energi genom mig. Vet inte vad jag skulle ta mig till utan min meditation.

Vid lunch promenerade vi bort genom stan till Hotell Skeppsholmen där vi skulle äta brunch. Jag är där typ en gång i kvartalet och älskar det. En perfekt promenad när vädret är fint och så mysigt att komma ut dit.

Byxor från Theory, tröja från Soft Goat, väska från J.W Andersson, band från Fendi, skor från Gucci och solisar från Thierry Lasry.

Vi gick in i både en och två vänner när vi kom in, hade beslutsångest kring menyn och drack varsitt glas iskall champagne. Söndagar när de är som bäst.

Jag och några av mina favoritpersoner i hela världen.

Jag landade tillslut i en egg royal som var mycketmycket god.

Sen beställde vi in alla efterrätter de hade! Kanelbulleglass (vi hörs!), fattiga riddare och banankaka. Alla tre fick full pott i efterrättspoäng!

För er som tål denna får ni inte missa den. Deras milkshake med polkasmak! Out of this world, ibland brukar D prata om denna milkshake och nu när den kom in hade han druckit upp den på mindre än fem minuter haha <3

Resten av dagen låg vi i matkoma men när kvällen kom lagade jag lasagne till hela veckan som vi åt en bit av till middag.

Mysig helg.

  1. Så mysig helg!! Kajsa och Theos lägenhet ser ut att vara en dröm, så fint. Vet du var deras matbord är ifrån?

  2. Ah vilken mysig helg du har haft! Maste bara saga att en sak jag alskar med din blogg ar hur du beskriver mat och vad du ater. Later lite konstigt kanske 😉 men det inte manga bloggar, instakonton etc. nu for tiden dar man inte konstant laser om olika dieter, vad man inte ska ata, vad som ar bra att utesluta, hur man ater holistiskt etc etc. Och det paverkar verkligen mitt tankesatt negativt. Men sa klickar man in har, bland pastaratter, appelpajer och rott vin. Och det kanns bara harligt och man far en kansla av balans och ren livsnjutning. Tack for det 🙂

    1. Jag håller SÅ med dig! Ibland när jag väntar på att bloggen ska läsas in sitter jag och kommer på mig själv med att hålla tummarna för ett matinlägg eftersom du, Michaela, dina bilder och din blogg känns rakt igenom genuina🙌🏻🌟

      1. Men åh vilka fina ord, tusen tack. Blir så jäkla glad, vill att detta ska vara världens mysigaste plats haha.

  3. Hej,
    dina fina örhängen från Sophie by sophie finns det att köpa någonstans? Försökte hitta de på nätet men finns inte 🙁 Kram

  4. Hej Michaela!
    Jag har ett önskemål om ett speciell inlägg som iallafall jag verkligen skulle uppskatta! Har nämligen länge varit intresserad av meditation, speciellt när du som nu skriver att du inte förstår hur du skulle klara dig utan den. Jag skulle uppskatta om du kunde skriva ett detaljerat inlägg om hur en meditationsstund ser ut för dig. Hur du börjar, exakt vad du faktiskt tänker(om det inte är för privat dvs), vad du visualiserar i huvudet, hur du tänker när tankarna ramlar in på något annat, hur länge sker meditationen osv osv.
    Ha en fin kväll! Kram

  5. Hej fina Michaela!

    Vad skönt att du kunnat släppa på din mentala blockering! Det måste kännas som en lättnad. Jag vill också komma igång med meditation, skulle du vilja förklara hur du gör eller ge några tips?

    Med kärlek,
    Weronika

  6. Låter som en rkitig panghelg, minus mensvärken!

    Nyfiken på din yogamatta – jag köpte en likadan för flera år sedan och har nu till slut gett upp på den då jag inte får något grepp alls?? Funkar den bra för dig?

    För mig funkar den helt fantastiskt på hot yoga då svetten får motsatt effekt som på en vanlig matt dvs blir bättre grepp istället för halkigt – men kör jag hemma måste jag spruta på vatten hela tiden för att få något grepp alls. Enligt deras hemsida (för två år sen i alla fall) skulle greppet bli bättre när man använt den ett tag, men liksom två år med yoga flera gånger i veckan verkar inte ha räckt? Så nyfiken på om det bara är jag som är ogreppvänlig eller nåt eller om fler har det issuet…

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi