Söndagsinlägget

Hej hjärtan,

Hur mår ni? Jag är rätt skör i kroppen efter ett fullspäckat dygn! Sjukhusbesök, 18-års firande, skaldjursmiddag, fest på landet och lunch hos svärföräldrarna tog på mina krafter. Speciellt med några glas vin i rockärmen från igår, det känns i kroppen idag. Intressant hur trött kroppen kan bli ibland, just idag är jag så skör att hundra kramar inte hade varit nog. Ibland är man så igång så man inte hinner känna efter, nu när jag kom hem och slappnade av så kände jag kroppens trötthet.

Som tur är har jag bäddat för världens härligaste söndagskväll: strax ska jag ta ett långt bad, kanske läsa något i badet och tända massa doftljus. Sen väntar film i soffan och massa snacks! Kvällens val föll på linschips, kinapuffar och en lakritsmix från Gott & Blandat mmmmmmmmmm.

Hur tar ni hand om er själva ikväll?

Jag lämnar veckan med ett ganska gott humör trots skörheten. Jag har känt mig stark och välmående hela veckan. Min energi har varit extremt positiv och så pass stark att jag har kunnat dela med mig av den generöst. Älskar när man har mycket bra energi att dela med sig av, livet blir mycket bättre då. Vi avslutar inlägget med en kort veckosummering!

Veckans bästa: Emelies första vecka hos oss! Det känns sjukt bra!
Veckans sämsta: Min energi idag, jag känner mig rätt tom. Det får nog bli sociala medier-detox resten av kvällen.
Veckans godaste: Den hemmagjorda pastan och glassen i tisdags på eventet jag var på! Delad plats med min fredagslunch på Riche och skaldjursbonanzan igår. Och älgköttet som serverades på gårdagens 18-års kalas! Med potatisgratäng, svart vinbärsgelé och generöst med sås. Herregud så gott!
Veckans roligaste: Festen hos Linn och Mattias på landet igår kväll var helt sjukt rolig. Skrattade så jag fick ont i magen, dansade massor och kände mig extra kär i mina kompisar. I morse låg vi över varandra i soffan, så som man gjorde när man var runt 20 och inte mellan 29-42 år (jag är yngst i gänget slog det mig precis, hehe) och tittade på en film. Vi såg ”This is the end” och skrattade hejdlöst – världens härligaste stund en helt vanlig söndag i livet. Att ha hittat familj i vänner är ALLT.

Nu blev jag på lite bättre humör när jag tänkte på hur mycket jag älskar mina kompisar. Och mitt bad står redo för mig. Ta hand om er, så hörs vi imorgon bitti igen och går igenom nya veckan. Är riktigt taggad på den.

Puss!

  1. Hej bästa fina Michaela! Du.. jag har en fråga som vore så kul om du & andra Mickisen vill ta upp & diskutera i podden. Ni är ju lite äldre än vad jag är, har ju haft lite pojkvänner, dejtat osv. Så snälla hjälp mig men hur fan man raggar???! 😂 Alltså….. vad säger man? Hur gör man? Hur är man flörtig? Hur visar man någon annan att man är intresserad? Jag är SÄMST på detta & behöver tips 😂💗 med vänliga hälsningar en 25-årig gumma som älskar killar men är sämst på att ragga 🙈💗😘

  2. Ibland när jag känner att jag behöver stöd, inspiration eller bara lite pepp, då går jag in här och finner precis det jag söker. #söndagsskör
    Jag har följt dig från start, känns nästan som man känner dig. Konstigt det där.

    1. Konstigt men också mysigt tycker jag. Att vi liksom har blivit nära genom åren, jag och ni som läser. <3

  3. När jag vill ta lite extra hand om mig själv brukar jag skilja på om jag är trött: fysiskt, psykiskt, mentalt.. om jag är mentalt trött behöver jag släppa alla tankar, då fungerar tex. inte en film, utan en promenad eller ett yogapass är bättre. Är jag fysiskt trött kan jag se en film eller ta ett bad. Är det psykisk trötthet kanske jag behöver lägga märkte till vilka känslor som är närvarande, och därifrån se om jag får stanna i det & vänta ut det jobbiga, eller om jag kan göra något för att förändra min känsla (tex. prata med någon, tillåta mig gråta, be om en kram, osv).
    Om jag inte kan ta ett beslut och om tankarna är motsägelsefulla, så ställer jag mig också frågorna; vad vill jag? vad ”borde” jag? vad behöver jag? Och så gör jag det som jag behöver, utan dåligt samvete för det jag ”borde”, och det jag vill sparar jag till senare <3 Kram

    1. Så fina och bra råd – tack! Jag tror att det är bra att försöka särskilja tröttheten som du säger så att man kan ge sig själv det man verkligen behöver. Puss och ha en fin tisdag!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi