Era bästa boktips, del två

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag har sparat det här inlägget till en extra regnig dag och när jag vaknade i morse visste jag att idag är dagen! Det andra inlägget med era bästa boktips som jag samlade in för ett tag sedan. Så mysigt med era tankar och funderingar och kärlek till böckerna, det smittar av sig.

Jag har läst en del av böckerna ni tipsar om men idag blev jag riktigt sugen på bl.a. Lejonagendan, Annie Lööfs bok & 21 lessons of the 21st century. Så fort jag har rensat högen med olösta böcker hemma ska jag lägga en ny beställning – längtar!

Margrete:
Tillsammans är man mindre ensam. Fineste boken jeg har lest! Boken er opprinnelig fransk, og handler om fire helt ulike mennesker som møtes og lærer å like og elske hverandre. Nå leste jo jeg den på norsk, men går ut fra at den er minst like vakker på svensk. Legger ved en link her for de som vil lese om boken på svensk 🙂

Matilda:
Vilket fantastiskt inlägg, blir så sugen på att klicka hem nya böcker. Ser så fram emot vinterns resa till solen där planen är att plöja ett helt gäng, men får nog tjuvstarta.

Här kommer ett ytterligare tips; Louise Boije af Gennäs triologi; Högre än alla himlar, Blå koral & Folk av en främmande stam.
En helt fantastisk serie som man inte vill släppa ifrån sig!

Nathalie:
1. Emelie Schepps deckar-serie. Bästa jag läst!!
2. Feelgood romanerna av Jojo Moyes, om någon missat dem 🙂


3. Kärlekens väg. Texter om hur kärleksrelationer kan te sig när det nykära upphört. Väldigt fint och ger perspektiv.
4. Happy food – mat för psykiskt välbefinnande och lycka
5. De 7 principerna. För personlig utveckling

Fanny:
Hej Forni!
En bok som jag tror du skulle gilla är Lejonagendan av Cecilia Duberg. Jag har inte läst klart den ännu men är trots det helt såld! Det är en härlig blandning av feelgood som tar upp viktiga ämnen som avslappning, återhämtning, vad som händer i kroppen vid stress, målbildning etc. Det jag gillar med boken är att författaren på ett relativt enkelt sätt förklarar neurologiska faktorer av vad som händer, dvs vad som sker i hjärnan och nervsystemen när vi exempelvis mediterar. För mig har den varit både lärorik och gett mig ett flertal aha-upplevelser. Trevlig helg!
KRAM

Emma:
Jag har också plöjt så många bra böcker under sommaren! Här kommer tips på några:
Störst av allt, Malin Persson Giolito
Bara ett barn, Malin Persson Giolito
– Senaste Millennium-boken, David Lagercrantz
Davidsstjärnor, Kristina Ohlsson

Anna:
Historical Fiction är den bästa (och enda ☺️) genre jag läser och önskar gärna tips på fantastiska böcker i denna genre!

Mina favoriter (utan inbördes ordning) är:

Before we were yours – Lisa Windgate
The other Boleyn girl – Philippa Gregory
Gone with the wind – Margaret Mitchell
Memoirs of a Geisha – Arthur Golden
The book of Negroes – Lawrence Hill
A thousand splendid suns – Khaled Hosseini

Carro:
Drömstigen av Jenny Fagerlund. Feelgood bok.
Det kommer alltid en ny himmel av Lori Nelson Spielman. Även den feelgood.

Ester Karlsson med k av Olseni & Hansen.
Deckare fast med med humor.

Pilla:
Jag är inget fan av Annie Lööf men läste hennes bok som jag varmt rekommenderar precis. Gillar även Malin Person Giolitos romaner samt ”Innan floden tar oss” som jag inte minns författaren av.

Nanna:
Min fantastiska vännina av Elena Ferrante, boken skildrar en mycket komplex, smått invecklad men också otroligt vacker kvinnlig vänskap.

Mina drömmars stad (hela romansviten) av Per Anders Fogelström, samtidigt som historien är bra är det mycket spännande att se hur Sverige och framförallt Stockholm såg ut och förändrats de senaste 100 åren. Allt ifrån hur arbetarklassen såg ut innan välfärden till beskrivningar av hur alla de gator även vi känner till, såg ut på 1800-talet.

Stolthet och fördom av Jane Austen, för den som gillar att drömma sig bort till den Engelska landsbygden en tid då man åkte häst och vagn, och kvinnor bar långa kjolar och dansade med män på bal. Trots att boken skrevs för hundratals år sedan fastnar man för den för det är En klassisk kärlekshistoria!

Kerstin:
Vilket roligt inlägg! Här kommer mitt boktips:
Ella Minnow Pea, a novel by Mark Dunn.

Jag läste den på orginalspråket (Engelska) och tyckte så mycket om storyn! Den handlar om ett lite samhälle på en ö som religöst har en tilltro till en mening som innehåller alfabetets all bokstäver – “The quick brown fox jumps over the lazy dog.” . En dag faller en av bokstäverna från skylten med meningen ner och detta skapar både oro och oordning i samhället på ön. Hur ska de tolka det? Är det ett tecken från den döda upphovsmannen? Vad är det han vill säga dem?

Boken blir extra intressant eftersom att det finns så många likheter med den tid vi lever i idag när det kommer till hur vi människor fungerar i relation till tro, samhälle, rädsla och vänskap.

Johanna:
21 lessons of the 21st century – Yuval Harari
En bok som behandlar många av de aktuella frågorna idag, allt från AI till religion. En viktig bok för att förstå lite vilka utmaningar vi står inför, och allmänbildande bok. Ett måste på att läsa listan!! (samma författare som till Sapiens och Homo Deus)

Lina:
Love Warrior – av Glennon Doyle
En stark och vacker biografi om en kvinna i mitten av livet som går igenom en personlig kris. Svek, sorg, kärlek. Om sin psykiska ohälsa i sin ungdom till att bli sviken av sin man efter 13 års äktenskap och barn. KUNDE INTE(!) sluta läsa denna bok. Så vacker och välskriven om kampen om sitt liv. LÄS!

Vera:
Hjärnstark! Minns tyvärr inte alls vem som skrivit men det är en ”känd” bok som jag faktiskt tycker är värd all uppmärksamhet den fått.

Malin Giolito Perssons deckare, ”Störst av allt” och ”Bara ett barn

Sofie Sarenbrants deckarserie där bland annat ”Tiggaren” ingår är också jättespännande.

Linnea:
Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. En bokserie i tre delar som för några år sedan blev uppmärksammad tv-serie. Fiktiv kärlekshistoria med avstamp i 1980-talets Sverige när aids-epidemin var som störst. Otroligt vackert skriven bokserie där man som läsare får tillfälle att tänka till och försöka förstå en fruktansvärd kamp. Rekommenderar den här till alla, alltid.

Läs första delen av ”Era bästa böcker för hösten” här!

  1. Älskar dessa inlägg! Finns kanske fler teman vi läsare kan ”hjälpa till på”. Till exempel filmtips, recept eller ja vad som helst. Himla mysigt att läsa tycker jag i alla fall!

  2. HALLÅ ETT MÅSTE ÄR DE KOMMER DRUNKNA I SINA MÖDRARS TÅRAR!! Förlåt för versaler men vill understryka hur bra den är. 🙂

  3. Wow så många bra boktips!! Gillar man mer vetenskapligt (men lättläst) är Hjärnstark så grym och öppnar man Love Warrior får man se till att ha ett gäng lediga timmar framför sig för den går inte att släppa.

    Kram och tack för en fin blogg!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi