Halloween, Bambi och söndagstacos

Här satt jag i fredags, klockan var strax innan fyra och jag hade precis inhandlat helgens maskeradkläder. Jobbade undan, skickade iväg några mejl och väntade på min dejt.

Jag hade bokat in fredagsfika med Cilla! Vi har inte setts på länge, gud så vi snackade. två timmar som flög förbi.

När jag kom hem var jag iskall så jag la mig i badet och läste en timme.

D var borta så jag hade en ensamkväll. Åt sallad med falafel och kollade på fem avsnitt av Gossip Girl. Totalt har det gjorts över 120 avsnitt av den här serien så den tar helt sjukt lång tid att ta sig igenom – älskar att ha mycket av en serie. Är på säsong tre trots att jag inte gör annat än att titta på GG haha. Tar aldrig slut!

I lördags morse gick jag upp tidigt och åt frukost.

Sen jobbade jag, läste Marie Claire och skrev i min måndagbok :)))

Svassade omkring med den här masken från Bamford som är riktigt bra.

När eftermiddagen började gå mot kväll ställde jag fram plockmat och tände ljus.

Sen satte jag mig ner med ett glas vin och åt chips. Älskar den stunden, innan kvällen börjar, när man får en kvart för sig själv med ett gott glas vin.

Sen kom Petra och Daniel hem till oss för middag och piff-fest innan vi skulle på Bellas Halloween-fest! Gosigt att stå i badrummet och sminka med bästis och en hotshot i handen, kändes som gamla goda tider <3

Voila! Till slut var vi klara och såhär gulliga. Petra sminkade oss båda som det proffs hon är medan killarna fixade drinkar och dansade i köket. Älskar när man är fyra personer men känns som en hel fest, brukar bli så med bra kompisar.

Jag minns när vi var med Amanda och Shoan nere på Västkusten för att fira midsommar och vi fyra hade midsommarfest i en fiskebod. Det slutade med att vi stod och dansade vid havet med Justin Bieber på högsta volym.

Dräkterna och öronen är köpta på H&M!

Innan vi skulle gå knackade tre barn på och skrek ”Bus eller godis!!!” – jag har aldrig varit med om att det hänt när jag bott i lägenhet men GUD SÅ MYSIGT. Papporna stod bakom med varsitt glas vin och riktigt seriös utklädnad även dom, haha.

Vi är ju ett gäng vänner som bor grannar och jag kan verkligen se oss i framtiden på Halloween, hur vi ses hemma hos någon och barnen klär ut sig och sen får några föräldrar gå bus eller godis i trapphuset medan resten dricker vin i lägenheten och pratar om livet.

I alla fall så blev de riktigt chockade och glada när två rådjur öppnade. Ännu gladare när de fick en kexchoklad var – jag minns själv hur glad man blev för ”stora godisar” eller en guldpeng när man var liten. Undrar hur folk löser det idag när de inte har godis hemma – ”Tar ni swish?” haha.

Sen tog vi oss ut till ett slott i Sigtuna som Bella hade hyrt för hennes födelsedagsfest. Vi minglade med massa vänner, spelade beerpong och dansade ett par timmar innan vi tog en taxi till stan och gick ut en sväng – hade så mycket dans i benen.

TACK Bella för en riktigt bra uppstyrd fest och hatten av till alla gäster som var sjukt bra utklädda, jag var SÅ imponerad!

Dagen efter blev det rostisar i soffan…

… och den här bambin var lite utslagen. Mina glasögon är från Nividas, tycker så mycket om dem (har -5.75 i synfel om någon undrar = är halvt blind haha).

Jag och D tog oss ut på en förmiddagspromenad för att vakna till liv och njuta av det fina vädret.

Vi har bytt ut några posters på vår tavelvägg, tre nya från Moutife blev det – kär i dom! Tennisbanan, Positano och tjejen med tidningen är alltså de nya från Moutife.

Sen lagade jag tacos som vi åt både till lunch och middag.

Tre komedier, alla chips och all choklad som fanns hemma och sen var denna ljuvliga helg över!

  1. Blir helt matt av att läsa om dina festhelger, och sen inläggen om att du är bakis och sliten 😅 Känner du dig aldrig sugen på att varva ner, skaffa barn och bara ta det lugnt istället?

    1. Nej alla kanske inte känner så! Låt Michaela leva som hon vill! Fest med vänner är väl också livet? Så kan dom som vill och är redo sitta hemma med sina barn 🙂 M har ju gjort klart att hon vill ha barn i framtiden så den tiden kommer också!

      1. Och du skulle väl inte kommentera i stil med ”jag blir helt matt av att höra om dina tidiga mornar och timmar i lekparken med dina barn, du funderar aldrig över ditt livsval?” På någon mammablogg. Det vore ju helt sjukt, visst?!

    2. SÅ mycket fest är det absolut inte och tänk ett varv till innan du ställer en sådan fråga och dessutom inkluderar en sådan emoji. Hade du ställt frågan på detsättet till en kompis irl också? Nu kanske det är jag som låter otrevlig men blir arg av sådana här frågor. Väldigt privat och dömmande kommentar. Hoppas Michaela inte blir lika upprörd som jag.

    3. Var bara tvungen att kommentera barn och ”lugnt”.. att ha barn är nog allt annat än lugnt skulle jag säga.. iallafall min erfarenhet 😂😂😴😴🤣 /mvh mama till 2-åring och nyfödd

    4. Fan är det för kommentar? Med tanke att Michaelas liv inte påverkar ditt liv så är det en rätt så onödig kommentar. Lev du ditt liv så lever alla andra sina liv.

    5. Anna – måste säga att din kommentar är onödig. Det är rent vett att inte fråga personer angående ”när” man ska skaffa barn, alla vill inte, alla kan inte, så bara lägg av. Dessutom att det är lugnt att skaffa barn? Skulle väl snarare säga tvärtom. Förstår inte heller varför man inte får leva det liv man önskar, festa så mycket man vill, skaffa så många barn man vill osv osv. Snälla, låt en kvinna leva lite.
      PUSS!

    6. Gud vad man kan tolk inläggen olika, jag får inte alls den känslan när jag läser dessa inlägg.
      Jag får mer känslan av en lugn fredag, en lite mer fartfylld lördag sen som alltid en super mysig söndag, får allt förutom en bakfyllevibe av detta inlägg. Låt en kvinna leva lite.

    7. Herregud… Jag blir matt av att läsa din kommentar. Vem är du att avgöra när det är dags för Michaela att ”varva ner, skaffa barn och bara ta det lugnt istället”?! Vad är det som säger att hon måste göra det nu? Normen? Well, alla vill inte leva efter normen. Välkommen till 2018. Get in the game är du gullig.

    8. Jag älskar att läsa om dina festhelger som jag tycker ligger på en rimlig nivå. Barn är dessutom ingenting man skaffar sig för att få lugna helger. Helgerna kommer bli minst lika intensiva men på ett annat sätt. För övrigt är barn inte någon man ”skaffar” sig. Barn är en gåva som tyvärr inte är alla förunnat.

    9. Då skulle du ha läst den här bloggen för ca 10 år sedan. Michaela har nog lugnat ner sig en del sedan dess, haha. Tycker inte att Michaela är ute särskilt mycket längre. 🙂

    10. Och jag blir helt matt av tanken på barn, tidiga morgnar, dålig sömn och konstant ansvar. Alla är vi olika!

      1. HELT enig! Det skrämmer mig också även om man kan längta efter barn ibland så är jag rädd för allt det du skriver, som tillkommer med att faktiskt skaffa barn :). . Så allt är inte svart eller vitt helt klart 🙂

    11. Anna: Helvete vilken fruktansvärd kommentar? Jag tycker Michaela lever det ultimata livet. En perfekt balans av festligheter, mys, self-care, träning, kärlek och vänskapsrelationer.
      Få personer som inspirerar mig på ett sånt sätt som Michaela gör. Först och främst så är det väl bara att sluta läsa om Michaela gör dig så matt? Sedan att skriva en kommentar som denna till en kvinna ”varva ner och skaffa barn” är så jävla vidrig rent ut sagt. Varför skulle det ens vara en självklarhet att alla kvinnor VILL ha barn?
      Misstänker att du endast skriver denna kommentar för att provocera dock. Hoppas du finner inre lycka, för en lycklig person skulle då aldrig skriva denna typ av kommentar.

    12. Dessvärre är det inte ovanligt att man som kvinna skammas för att man festar och inte har barn i Michaelas ålder. Hade M varit man hade denna kommentaren inte skrivits tror jag. Känns även som att hon som skrivit kommentaren är lite känslig och missunnsam, ev har hon själv barn och kan inte festa längre, och vill därmed skamma andra kvinnor som lever ett fantastiskt liv.

    13. ”varva ner, skaffa barn och bara ta det lugnt”… 😂😂😂 Nu råkar jag ha ett högst efterlängtat barn som inte skaffades i en händvändning. Men att livet skulle ha blivit lugnt och nedvarvat sen barnet kom vill jag inte påstå. Jag fattar verkligen att man kan vara på olika platser i livet eller helt enkelt ha olika drömmar om vad man vill.

      1. Tack för en fin och tänkvärd kommentar.

        Som du säger, barn är inte = lugnt direkt (har ju hur många vänner som helst med bebisar och ser ju hur de kämpar på). Sedan har alla olika drömmar, förutsättningar och visioner med sitt liv. Sist men inte minst verkar Anna och de som kommenterar likt henne ha glömt bort att jag inte ens är 30 år fyllda – snittåldern för förstagångsföderskor där jag bor är 36 år, haha! Jag har ju haft fokus på massa annat hittills i mitt liv – t.ex. mitt bolag som jag byggt upp, all personlig utveckling jag har jobbat med, alla otroliga platser jag har besökt och kanske den största bedriften; mina fyra böcker som jag har fått tid och haft energi till att skriva! Så glad och tacksam för allt jag har i mitt liv, och så tacksam till sådana som DIG Karin, som låter mig leva mitt liv utan pekpinnar. Tusen tack för din kärlek <3

  2. Hej!! Jag kanske har en liten underlig fråga, men har märkt att du lagt av lite med vegetarian/vegan spåret(helt okej!!) men tycker bara det är intressant och undrar om du fått någon annan uppfattning om det? Kan ju såklart bara vara att man är lat och tycker det är gott med kött haha<3 Kram!

    1. Om du kollar lite noggrannare och tänker lite till så kan du både se att hon håller på att tappa upp vatten samt att en bild kan tas när som helst.

      1. Haha, Mia har rätt – jag tar ju bilden innan vattnet fylls upp. Så att jag kan lägga mig ner och koppla av med min bok sen. Puss! <3

  3. Hej fina Forni! Jag har precis börjat på yoga och är helt såld! Jag vet att du yogar mycket och undrar om du har tips på fina yogakläder? Märker att mina vanliga träningskläder inte är lika funktionella just på yogan. Tack för tips <33333333

  4. Vilket härligt inlägg! Så mysigt att läsa igenom. Är det första gången du ser Gossip Girl? Eller kollar du om serien? Jag har själv sett serien otaliga gånger, och det tror jag att många fler av dina läsare. Det är en ikonisk serie! Skulle därför vara SÅ kul med ett inlägg med lite reflektioner kring GG, minns att du gjort så med Skam och någon annan serie för längesedan. GG må ha många år på nacken men jag tror ändå att ett sådant inlägg verkligen hade varit uppskattat! Kram och hälsningar från en läsare med -7 i synfel… Trevlig helg!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi