Frågor med Forni

tror du skrev förut att om du inte jobbat med bloggen kanske skulle velat vara psykolog? Isåfall hade du haft betygen till det/ hade du orkat plugga upp eller göra högskoleprovet/flytta till mindre stad etc,, vilken väg hade du tagit? Kram

Hej!

Haha, ja jag hade betygen 🙂 Jag älskade att gå i skolan och har lätt för att lära mig. Var väldigt inställd på att gå en mer traditionell väg med universitetsstudier efter gymnasiet – men livet tog mig på andra äventyr.

Kram

Heeeej bästa bloggerskan i världen!!! Kan inte du visa vad du ska önska dig i julklapp? Kommer säkert upp på Daily forni men är så otålig hehe. PUSS

Hej bästa och peppigaste bloggläsaren!!!

Klart jag ska visa det, kommer snart.

PUSS!

Wow vilken fin yogamatta!! Varifrån?
Kram!

Grounded Factory – som gör världens finaste yogamattor!!!

Hej! Kan inte du tipsa om hur man styr en riktigt bra och festlig middag? Behöver tips inför min 25-årsdag då tanken är att ca 10 vänninor kommer över innan vi ska ut och slå klackarna i taket. Känns som att du är rutinerad när det kommer till sådant! <3

Hej fina du!

Men gud vad roligt – jag ÄLSKAR festliga middagar!

Här kommer några tips:
1. Skippa traditionella accessoarer för födelsedagskalas, det ser ofta lite barnsligt ut. Satsa istället på att pynta med blommor, kvistar, blad, mycket ljus och extra krut på dukning för en lyxigare känsla (OM du vill ha det!)
2. Alla älskar en god drink. Innan gästerna kommer kan du i lugn och ro förbereda något riktigt smarrigt, en GT om du vill hålla det enkelt eller en Whiskey Sour om du vill lägga lite mer tid.
3. Isbitar med smak av olika slag älskar man ju!
4. Gör en playlist på förhand för att få rätt stämning på kvällen. Börja lite lugnare och bygg sen upp – avsluta GIVETVIS med Spice Girls alla låtar.
5. En lek är lagom och roligt. Musikquiz är en favorit hos mig!
6. Se till att du har kul – de roligaste festerna är dem där värden faktiskt har roligt. Om huvudpersonen har kul brukar de andra ha det också!
7. Hotshots efter maten! Hurra!
8. Laga eller bjud på det du känner dig bekväm med. Middagen för åtta pers är inte rätt middag för att testa nya spännande maträtter, då blir man lätt för stressad och det blir fel. Safecards!

Have fun <333

Hej,
Kan du inte göra ett inlägg om alla doftljus du använder, favoritmärke och vad för dofter du går efter? Hade varit så mysigt att läsa om!

Åh jag älskar doftljus <3

Mina favoriter är Diptyque och Byredo! Men hemma använder jag en rad olika doftljus från alla möjliga varumärken: Emma S har ett fantastiskt doftlljus, Burn Cancer, Rituals, Björk & Berries, Hotel Costes, Tom Dixon, Balmuir, Maria Nila etc. Brukar shoppa doftljus lite överallt när jag hittar något jag tycker om!

Tänder doftljus varje dag hemma men hörde att det inte är så bra, hjälp! Någon som känner till det? Hoppas inte…

Jag har en fråga till frågor med forni. Hur gör man när inte gillar en ev sina närmsta vänners killar? Denna kille är raka motsatsen till vad hon och jag är egentligen och tycker är viktigt, dvs att man har vågat flytta, börjat plugga, rest och sett världen, lärt sig stå på sina egna ben i form att bo själv nån gång osv. Alla jag är nära med är likadana då vi väl antar jag har något driv och vill utvecklas. Säger inte att något är rätt eller fel, men detta är ändå viktigt för oss. Vi är i din ålder och nu har hon träffat en kille som är raka motsatsen. Han har vart i ett långt förhållande sen han flytta hemifrån och ihop med denna tjej, betalade knappt nåt, aldrig börjar plugga eller rört sig från sin hemort. Han flyttade i princip direkt in till min kompis efter han gjort slut med denna tjej (vilket jag nog tyckte var så elakt mot henne, men ej mitt liv) och bodde där och betala ingen hyra mm. Efter 6 mån så skulle han ”flytta till sin egen lägenhet” men min vän flytta direkt in. Han sa till min kompis också när de var ute på en resa ”va, tar du från dina sparpengar för resan?” = han har aldrig behövt betala för sig själv på riktigt så han fattar inte värdet av pengar och detta så jag har väldigt lite respekt för denna människa. Det handlar inte bara om pengar, men ärligt känns han som en liten skitunge som aldrig växt upp. Men det är ej det värsta, det värsta är att min kompis förändrats så mycket sen dess. Förut var hon den glada, ville göra massa saker, öppna, inkluderande och härliga personen men nu är det som hon blivit så disträ, inåt, bryr sig bara om denna jävla kille, träffar få vänner och känner inte alls att hon exempelvis bryr sig om vår vänskap mycket alls fast vi varit så nära. Jag har försökt intala mig själv att jag inbillar mig, men när vi umgås har vi inte så kul längre ens och fick även höra från flera vänner, därav en som jobbar med båda två (min kompis, killen och min andra kompis är på samma jobb asså) sa att hon tyckte att om min kompis ej var tillsammans med denna person skulle hon blomma ut mer och va sig själv !! Detta ifrån nån som inte ens känner henne lika bra som jag men ser dom dagligen.

Vet inte vad jag ska göra. Jag saknar min vän så mycket, men ogillar denna kille inte bara för ”vem han är” (det hade jag ju ändå såklart kunnat leva med om hon var sig själv) men nu vill jag knappt umgås med henne då hon känna så förändrad, konstig och litar knappt på henne. Så jävla jobbigt. Förstår ju att det är hennes liv och val, och därför jag ej sagt nå eller knappt vill det, men vet inte vad jag ska göra.. tips, råd? Tack 🧡

Hej fina,

Din väns val är hennes val och tyvärr ingenting du kan påverka. Jag har flera gånger varit i din situation och det är såklart extra jobbigt när man är i vår ålder och relationer verkligen är ”på riktigt” med tankar eller förverkligande av barn, giftermål, köp av bostad etc.

Det enda man kan göra är att acceptera det eller avlägsna sig. Jag tror inte att du kan påverka henne. Om du vill, kan du någon gång när det känns ”tryggt” fråga henne om hon är säker på att han vill väl, eller är rätt för henne. Men mer än så står inte i din makt.

Men tycker själv att det är så otroligt jobbigt när mina vänner blir tillsammans med ”fel person” för det förstör ju hela ens egen relation till den vännen, tyvärr.

Massa kärlek till dig!

Hej! Varifrån kommer koppen och fatet ifrån, så fina? Tack för en trevlig blogg!😊

Får SJUKT ofta frågor om dessa – de är från By On 🙂

  1. Inte direkt en fråga, men mer en önskan. Vore kul med ett inlägg från ditt badrumsskåp, vad du använder och har för produkter för både hud och hår 🙂 Tack för en bra blogg!

    Kram

  2. Hej! Visste inte att du hade toppbetyg, kul 🙂 i Göteborg behöver man MVG i alla ämnen utom två st (VG) under hela gymnasietiden för att komma in på psykologprogrammet. Sjukt imponerad över folk med bra betyg. Själv fick jag göra högskoleprovet för att komma in på juristprogrammet och är glad att jag körde på för nu är jag färdig jurist och har arbetat med det i två år och älskar det!!

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi