Olikheter i en relation

Ni som lyssnar på podden vet att jag brukar nämna olikheterna mellan mig och D och hur de kommer fram i vår vardag. När man är två människor med olika rutiner som ska leva ett och samma liv ihop, så betyder det ju inte att man blir samma person. Man gillar fortfarande olika saker och så är det med det. Vi brukar mest skratta åt det, både hemma och i podden haha.

Här kommer i alla fall en listan på åtta olikheter vi har (med glimten i ögat såklart 🙂

1 Han gillar att äta frukost ståendes över diskbänken med maxbelysning.
Jag gillar att äta frukost med tända ljus i soffan.

2 Och när vi ändå pratar frukost: Han äter helst två ägg på mindre än fem minuter.
Jag äter gärna en buffé av godsaker i minst en timme.

3 Han gillar att gå ut ur lägenheten tidigt på helgmornar för att ”fånga dagen”.
Jag vill ha en lugn start under helgmornar och tar mig helst inte ut innan 12.

4 Han älskar att gå ut på morgonen, nyvaken fem minuter efter att han vaknat.
Jag vill göra i ordning mig och känna mig fräsch innan jag möter omvärlden – lika mycket för deras skull som för min…

5 Han äter middag på tre minuter.
Jag äter middag på trettio minuter.

6 Han handlar bara saker som är annonsvaror i matbutiken eller på Mathem.
Jag handlar bara ekologiskt och gärna det dyraste jag kan hitta (går ofta på förpackning).

7 Han vill gärna var på flygplatsen tjugo minuter innan planet går.
Jag gillar att ha framförhållning och vara där i alla fall en och en halv timme innan.

8 Inför stora livsbeslut.
Jag: Vi kör! Gud vad roligt! Nu gör vi det!!! *supergul person*
Han: Hmm vänta lite, jag behöver vända och vrida på varje del av detta innan jag kan ta ett logiskt beslut *superblå person*

Du och jag för alltid trots din maxbelysning och dina långsamma beslut!

Nu får ni kommentera med olika olikheter som ni har i er relation, eller med en kompis ni bor med eller familjemedlem eller hund. Dela med dig! Så samlar jag ihop era kommentarer till ett inlägg om olikheter sen <3!

  1. Åh älskar inlägget! Haha jag och min sambo har såå många olikheter med. Min kille gör för det första 100 gånger snabbare än mig (främst äter). Han vill alltid stanna ute tills klubben stänger om vi är ute tillsammans och har inte morgondagen i åtanke medans jag helst vill hem 01/02 för att fånga dagen efter. Han är inte lika kräsen gällande matställen utan kan äta vartsom medan jag går efter hur mysig restaurangen etc är 😄 han är en riktig tidsoptimist och jag tvärtom. Men vi har varit tillsammans i snart 6 år så det är nog bra med olikheter med 😉 Kram fina du!

  2. Åh roligt inlägg! Känner igen mig många – bland annat de här med att handla.

    Jag gillar att diska direkt efter maten så att man bara kan ta det lungt resten av kvällen – min pojkvän gillar gärna ligga och softa en väääldigt lång stund innan han tar tag i det.

  3. Ah vad jag skrattade nar jag laste det har inlagget! 🙂 Jag och min man ar sa olika man kan bli! Jag ar spontan, han maste fa tanka efter. Jag ar for det mesta valdigt positiv, han kan hitta fel i precis allt. Han vill garna chilla framfor tvn nar han kommer hem fran jobbet da han ar pa fotterna hela dagen och pratar med kunden. Jag babblar 100km/timmen minuten jag kommer hem och vill prata om allt mellan himmel och jord haha! Han alskar kott, jag ar vegan. Han ar morgontrott, jag ar morgonpigg. Han kan slappa ett brak pa tva minuter, jag gar runt och vrider och vander och surar i en timme efterat. MEN, trots allt det har, sa ar vi varldens team och har ett underbart aktenskap! 🙂 Kram

  4. Min hund gillar att slickas, det gör inte jag.
    Jag gillar att krama honom jättehårt, men det gör inte han. 😢
    Men han är världens bästa hund och jag vet att han tycker att jag är världens bästa matte ändå! <3

  5. Så rolig idé!! ❤️❤️❤️ Känner igen mig mycket i det du skriver… jag och och min sambo har varit sambos i 6 år. Vi älskar att följa serier tillsammans. Jag vill se 1 avsnitt (somnar om jag kollar mer än 1 timme, omöjligt att hålla mig vaken!) medan min sambo vill se 3,4 avsnitt varje kväll. Slutar alltid med att han får kolla själv och sedan berätta för mig vad som har hänt :)))

  6. Jag är en tidsoptimist medan min man nästan alltid är i tid,
    Jag är sparsam, han är mer av en ”slösare”.
    Jag funderar igenom ett beslut flera gånger, han agerar före han tänker.
    Jag är otroligt lugn och stressar aldrig, han har lätt för att stressa upp sig och tar det nästan aldrig lugnt.
    Jag kan göra absolut ingenting en hel dag, min man kan inte sitta stilla i mer än 20 minuter.
    Jag har otroligt bra tålamod och blir nästan aldrig arg, min man har knappt tålamod och har lätt till att bli irriterad när saker inte går som de ska.
    Min man ser lösningar och det positiva i allt, jag har lätt för att fokusera på problemet istället för på lösningen.
    Vi är olika på många sett men har absolut mer likheter än olikheter. Vi har 5 fina barn tillsammans och trivs efter 25 år superbra tillsammans.

  7. Vilket härligt inlägg! Kände igen mig i så många punkter och tror verkligen att detta är en bra påminnelse till alla om att man kan ha en bra relation trots olikheter! Ibland vill man ju ändra på sin partner och stör sig på dessa olikheter men jag gillar verkligen tanken att se det som något fint och unikt 🙂

  8. Han är spontan och tar saker på volley medan jag är ett kontrollfreak som helst vill ha allting planerat in i minsta detalj. Han skulle kunna äta tre stekta ägg till middag en lördag och det skulle jag inte ens göra en måndag morgon. För honom är en dag en dag, men för mig är et viktigt att göra skillnad på vardag och helg. Han tycker inte musik är någonting man behöver ha jämt – jag förstår inte alls vad han menar. Jag lyssnar a l l t i d på musik. Å andra sidan är han en riktig film-och serienörd medan jag har rätt dålig koll på den fronten.

    ”På många sätt är vi lika, men vi skiljer oss också från varandra en del och det är där i jag tror att vår styrka ligger: jag låter dig vara du och du låter mig vara jag – men det är alltid vi tillsammans.” skrev jag en gång till honom och det står jag fast vid än i dag.

  9. Haha åh vilket härligt inlägg! Jag bor själv och delar inte livet med någon parterna, men kan ändå känns igen mig i samtliga punkter. Just det där diskussioner har jag typ med mig själv, älskar liksom både och. Typ som att komma ut tidigt en lördagsmorgon och känna att man verkligen har tid till allt hela dagen, men samtidigt älska att ta det lugnt hela förmiddagen och bara mysa runt. Tänker att det till stor del handlar om att uppskatta livets kontraster <3

  10. Våra mest märkbara skillnader är nog att jag är morgonmänniska och kvällstrött medan han går och lägger sig när jag sovit halva min natt redan… tråkigt att inte äta frukost tillsammans men ibland skönt med en egen stund på morgonen. Sedan är han världens tidsoptimist och spontan medan jag är tidspessimist och gillar planering.

  11. Min kille äter typ upp godispåsen innan vi ens kommer hem – Jag väntar och gör det mysigt och sätter mig och njuter av godiset..

    1. Haha så har jag det också! blir GALEN på det! Min kille äter också upp popcornen innan bion har börjat. Crazy!

  12. Gul???? whaaat. när jag tänkt på personlighetsfärger har jag alltid tänkt röd person det är ju michaela forni. Du är inte en blandning av gul och röd då?

    1. Hehe, det stämmer bra. En riktigt mix av gul och röd är jag. Gul i det kreativa och skapandet (ej gul i det kreativa kaoset), men en klassisk ledare annars i sann röd anda!

  13. Haha, älskar listan!

    1. Min kille är från Canada, jag är från Sverige, bara där är det ju lite olikheter 😉 men jag gillar det!

    1. Han gör allting sjukt långsamt, allt från att göra sig i ordning till att laga mat medan jag är snabb och gillar när det går undan.
    2. Han tänker igenom beslut, analyserar etc. innan beslut ska tas och jag är mer som du, ”NU KÖR VI”!
    3. Han rullar ihop laddare, viker i ordning saker etc medan jag bara slänger det i en hög
    4. Jag vill gärna planera typ allt medan han föredrar att ta en sak i taget
    5. Han är mer lugn och jag är som ett yrväder

    MEN jag tror på olikheter och det är så kul att läsa sådana här listor, haha!

  14. Roligt inlägg, jag är precis som du förutom punkt 8 – måste helt klart tänka igenom stora beslut länge för att inte ångra mig.
    Min sambo och jag är nog mer lika än olika egentligen, men några saker är:
    Han är pedantisk med köket och mår dåligt och det är rörigt, för mig spelar det inte jättestor roll att det inte är superstädat en halvtimme efter en lagat mat.
    Jag vill gärna ligga och småprata en stund i sängen innan vi somnar, han vill läsa och sen sova.
    Sen äter han också tre gånger så fort som jag, men har märkt att jag äter långsammare än alla jag mött så det kanske inte säger så mycket 🙂

  15. 1. Han vänder upp och ner på köket när han lagar mat, sparar allt städ tills han är klar.
    Jag städar och torkar under processens gång så det aldrig blir för ”grisigt” 😉

    2. Han har alla skärmar, så som mobil och dator, på typ lägsta belysning.
    Jag har dem nästan på max – uppstår en millisekund av irritation när vi vill visa varandra något från våra skärmar. Jag kan inte se något från hans och han blir bländad av mina he he

    3. Han kan duscha på 2 minuter.
    Min snabbaste dusch är aldrig kortare än 15 min.

    4. Han vill ha all mat och varm dryck riktigt, riktigt het, så att det bränns i munnen.
    Jag föredrar att mat och dryck är rumstempererat, nästan svalt.

  16. Jag och min kille älskar båda att göra saker och han är mer sådan som tar det som det kommer medan jag vill ha allt planerat in i minsta detalj, helst ett halvår i förväg.
    Lika med presenter, han kan gå och köpa en samma dag utan stress medan jag vill ha sånt klart senast en månad innan. Och går man ihop om present så vill jag helst sköta allt så att det blir rätt, fint inslaget och att kort köps med, annars är jag jättenervös och stressad ända fram till festen och jag verkligen ser att allt är med som det ska. Min kille bryr sig inte alls.

  17. Haha åh! Det är olikheterna som är roliga ju! Jag och min kille är väldigt lika på många sätt och sen finns det saker som skiljer oss åt. T.ex. han är den som tar mest tid på morgonen. Om vi ska iväg tillsammans krävs det minst 2 h för 1 av dem spenderar han i badrummet och den andra med att ha klädpanik. Sedan är jag den som gärna myser hemma medan han gör gärna varje kväll till date night (inte mig emot dock). Eller att han vill lyssna på deep house på morgonen och jag lyssnar typ på spotifys temalistor, typ chill morning. Haha

  18. Skrivit det flera gånger det senaste, men
    bloggen har verkligen blivit så mycket roligare att läsa det sista.

    1. Åh vad glad jag blir – igen – tack för din pepp <3 Sånt som gör att det är kul att fortsätta! Puss!

  19. Jag älskar lyxiga luncher på helgen, han tycker en korv räcker. Jag är på flygplatsen när dom ropar upp mitt namn, han är där flera timmar innan. Han är spara, jag är slösa. Jag kör, han vill tänka. Jag oroar mig för allt när det gäller relationer, han tänker inte så mycket. Det som kanske har varit det svåraste har varit vårt synsätt på pengar men det har vi pratat om och har kompromissat 🙂

  20. Jag gillar ordning och reda (utan att vara superpedant), han slänger sina kläder på golvet. Jag bryr mig om att ha det mysigt hemma och har en halv djungel av växter, han är nöjd med att det är praktiskt och har en torkad stackars växt som varit död i flera år. Han har 2 par jeans och tröjor/skjortor för en vecka – sen måste han tvätta, jag har två stora garderober (inte bra). Man får dra ur honom om han är orolig för något, trots att det syns så väl på honom, jag är som en öppen bok. Han är trygg som en gammal ek, jag är som en nyfödd liten björk som vajar när det blåser. Han gillar att äta apelsin i skurna klyftor, jag gillar att skala dem.;) Trots det är vi otroligt kompatibla och bråkar aldrig. Vi har samma värderingar och önskningar om hur livet ska vara. Han är tveklöst det bästa som någonsin hänt mig.<3

  21. Hahahah kanner igen mig i det mesta! Min kille ater ocksa pa 3minuter, fattar inte hur han gor det! Han hinner liksom ata upp en tacos innan jag ens har lagt pa allt i min tortilla!! Disken ar en annan grej, han later den garna sta i nagra timmar for att sedan glomma bort den medans jag vill ha allt undan stadat helst innan middagen haha, hatar att ha det stokigt. Vilket leder mig till en sista grej: han ser typ inte nar det ar stokigt eller oorganiserat medans jag inte kan slappna av i soffan om tex nycklarna kastas pa bordet istallet for i skalen… som ar till for nycklar… Men opposites attract! <3

  22. Hahaha, denna känner jag igen mig i så otroligt mycket! Jag och min sambo är väldigt lika inom många områden, men några saker som vi skiljer oss inom är:
    – När vi tittar på en sorglig film ihop (exempelvis The Notebook) så går jag liksom in i karaktärernas känslor, jag ÄR helt plötsligt Allie och går igenom allt hon går igenom. Herregud, jag gråter floder och måste typ återhämta mig efter filmen. Min sambo tittar på den, tänker ”jaha, bra film” och sneglar mot mig som ligger i fosterställning på andra sidan.
    – Jag älskar att äta middag i sängen framför en film. Den dagen jag hittar min kille i sängen med mat – då har det hänt något sjukt. Det skulle aldrig falla honom in.
    – Jag ligger ofta i sängen och tänker mycket innan jag somnar; börjar ofta med ”Hur var den här dagen” till ”men herregud vad ska jag göra med mitt liv?!?!?!”. Min kille: ”Godnatt” – somnar.
    <3

  23. MAAAAHHH DENNA JÄVLA BELYSNING!!! När jag lagat mysig middag, tänt prick alla ljus lägenheten innehåller och förberett vår favoritserie så kommer karln in i rummet, tänder TAKLAMPAN och säger ”men älskling jag måste ju se maten.” !!!!???

    Vi har nog ganska lika olikheter som ni har, varje lördagmorgon kl 07 känner jag ett pickande på axeln följt av ett ”NU ÄR DET MORGON!!!” medan jag brölar att han ska försvinna och går ur sängen ca tre timmar senare. Hade dock aldrig velat vara utan det där pickandet en endaste morgon.

  24. Hahaha, älskar ditt inlägg & allas kommentarer *hjärtögon*

    Han: lugn, aldrig stress
    Jag: överallt och ingenstans med både tankar, känslor och beslut. Stress hade kunnat vara mitt mellannamn.. men jag jobbar på det och blir bättre!

    Han: snabbmat eller hämtmat flera gånger i veckan
    Jag: blir oftast besviken på den typen av mat, vill hellre planera och laga tillsammans

    Han: har full koll på sin stil. Behöver knappt prova ett plagg i affären innan han vet att det kommer funka. Planera sällan outfit eftersom han är så stilsäker och har koll samma dag
    Jag: vet varken vad jag gillar eller passar i. AVSKYR att prova i affären men måste eftersom storlekar är super svårt för mig. Vill prova mina kläder hundra gånger innan jag bestämt mig, ofta klädpanik in i det sista trots det.

    Han: är känslosam men väljer när han ska gå in i en känsla, när han ska fokusera på annat
    Jag: är känslosam men går alltid in i känslor, och blir upptagen av analyser

    Han: kan se läskiga och (enligt mig) brutala filmer
    Jag: vil ha snälla & lugna filmer (OBS inte tråkiga, de har väldigt mycket mening ju!) som INTE tar en vecka att bearbeta och återhämta sig från haha

  25. Blev så varm inombords av detta inlägg (och kommentarerna!) Så hoppfullt på något sätt? <3

    Min kille som jag älskar mer än livet är min EXAKTA motsats i väldigt mycket. Han är superblå, jag är genomgul. Men det funkar ju, väldigt bra till och med. Fnissar inombords och vill dö lite minst någon gång varje dag eftersom han är så KONSTIG och gör så knäppa grejer? Haha. Han tycker säkert samma om mig. Ok here it goes:

    – Jag ÄLSKAR närhet och att gosa och vill helst ligga på/i/ovanpå honom och liksom gnida så många kroppsdelar och hud på honom som möjligt i alla tänkbara situationer tills det nästan blir friktion och jag blir helt slut av alla endorfiner. Vill liksom skära upp hans bröstkorg och hoppa IN och bo inuti honom som en bur mot omvärlden för att han är för långt bort annars?
    Han däremot, ligger/sitter som en stel pinne och klappar mig lite försynt på ryggen om man har tur. Som en tålmodig hund som väntar på att det ska gå över.

    – Jag säger allt jag tänker och tycker rakt ut och direkt, är bubblig och yvig i rörelserna och skrattar mycket och ofta rakt ut. Han: eftertänksam, vill gärna tänka igenom allt han tycker minst någon minut mellan varje fråga för "annars kan man ju inte lita på att det jag säger är sant och då är det undermåligt" (vem SÄGER ens det ordet? obs hans är inte 74 år, han är 27)

    – Hans inredningsstil är på riktigt helt sinnessjuk. Första gången jag kom hem till hans lilla lägga trodde jag att han blivit rånad? En säng med vita sängkläder (dock mysig), vitt rum utan tavlor, en taklampa som suttit kvar sedan tidigare ägare, en vit soffa, ett bord en klädställning med hans kläder på. Ingen matta. Inga gardiner. Inget personligt alls. Eller jo! Tre små ljuslyktor i fönstret.
    Jag: röda sammetsgardiner, fotoväggar, lampor, drinkvagn, böcker överallt, loppisfynd, more is more.

    – Och så klädstilen då. Jag: har ingen aning om vad jag har för stil. Byter beroende på humör. Är trendig, konservativ, modern, tillknäppt, vulgo i en enda sjuk mix. Han: vita/svarta T-shirts med extrem textur i. Svarta byxor. Ja, svart och vitt på allt utom den enda acceptabla färgen: jeans. Ja och så lite grått om han är riktigt crazy.

    Tycker dock samma om det viktiga och jag skulle på riktigt ta en kula för den mannen.
    Kärlek alltså

  26. Det här va precis det jag behövde läsa idag!
    Min kille och jag flyttar ihop nästa vecka i vår första gemensamma lägenhet (vi har dejtat i fem månader! Signade hyreskontraktet efter två??!) och trots att vi är så excalterade finns det dagar jag nojar över om det är för tidigt. Vi är väldigt olika på många plan men jag tror och hoppas på att det kommer vara en fördel. Åtminstone känns det så efter att ha läst inlägget och alla kommentarer❤️
    Ahhhh ska flytta ihop med min favoritperson OCH han vill flytta ihop med MIG????? Dör

  27. Haha vilket roligt inlägg! Skrattade så mycket när jag läste detta! Speciellt flygplanstänket, så är det varje gång vi ska passa tider. När jag är redo att gå har han knappt gått upp ur sängen… Sjukt nog hinner man ändå alltid!

    Älskar din blogg!
    Kram, Matilda

  28. Hahaha åh gud det här blir intressant

    Pojkvän: Sömnen är hans fiende, sover han mer än 6 timmar är det rekord
    Jag: Kan lätt sova 24 timmar om jag får. Somnade i IFK-klacken bland 13 000 supportrar, sittandes och hängandes i min pojkväns byxor…

    Pojkvän: När han städar så fastnar han i detaljer, kan gärna skrubba kökskaklet i 20 minuter med hundra olika sprayer
    Jag: Tar tre rum på 30 minuter. Det BLIR rent men… det man inte ser mår man inte dåligt av?

    Pojkvän: Tål hundra öl och blir aldrig bakis
    Jag: Blir full på en halv folköl och förbannar mitt liv dagen efter

    Pojkvän: ”Älskling, vart är nycklarna/Min plånbok/Tändaren”
    Jag: Vet på centimetern vart jag lagt allt i mitt liv…

    Så tacksam för att jag har den mannen <3

  29. Jag talar ganska tyst, men snabbt och lite otydligt. Min kille skrämmer tanter på stan (ja, det händer att de hoppar en halvmeter i luften) när han tar ton i närheten av dem. Får säga ssssschhhhhhh!! minst fem gånger om dagen vilket är sjukt otrevligt haha!
    PS! Han hör fan aldrig vad jag säger heller.
    Men snäll, snygg och bäst, det är han 🙂

  30. Jag och min kille har varit tillsammans i snart 4 år och den största skillnaden är att jag är en typisk storasyster och han en lillebror. Jag är ordningsam (älskar att skriva listor) och han är ganska slarvig. Jag är går gärna upp 08 på helgerna medan han gärna sover till lunch. Jag äter gärna en härlig ”insta” frulle medan han nästan hellre skulle äta lunch till frukost ex. köttbit till frukost haha. Han har ett system/ordning i diskmaskinen medan jag slänger in allt som får plats. Jag är alltid pigg och han är varken morgon eller nattmänniska. Olikheterna gör ofta vardagen lite roligare och utöver våra gemensamma intressen, kompletterar vi varann på många sätt.

  31. Vad roligt inlägg! Känner igen mig mycket i er relation. Mina kille åh jag har vart tillsammans i 11 år och ibland förstår jag inte hur det gått till 😂 men here vi go : jag är tidspesimist, han optimist. Jag är morgonmänniska, han nattuggla. Jag älskar frukost, han äter knappt frukost. Jag kan vara väldigt spontan i beslut, han överanalyserar allt till så stor grad att han kan sitta och göra exsell ark för allt. Jag älskar att ligga på stranden och ta det lungt, han kan inte vara still mera än fem minuter. Jag hatar att basta, han älskar det. Jag följer hastigheten när jag kör bil, han kör alltid för fort. Han älskar pasta, jag älskar potatis. Listan kan fortsätta men nu måste jag sluta 😂

  32. Underbart inlägg! Jag och min man är också sjukt olika. På allt…en kan inte rada upp allt. Men en sak som är ny och dök upp häromkvällen var när han kom till soffan och satte sig. Då hade han med ett muminglas(ni vet sånt man fått typ från Max.. ja vi har barn; ) och jag känner hur det luktar vin. Då har karlsloken tagit ett glas vin. I muminglas. Så gör man väl bara inte?! Vad är det för beteende? Han visste att jag skulle gå igång direkt på det och fundera om han inte är riktigt klok. Där är vi olika. Inte enkom med glas men jag är mer :”men så gör man inte”, eller ”så gör man”, medan han säger ”so what. Jag gör väl som jag tycker känns bäst”. Gah. Supergah!

  33. Han vill också alltid handla annonsvaror (Ett jättebra exempel, han köper en ost från nått konstigt märke på typ 2 kilo för att den var 20 kronor billigare, osten är så smulig att den inte ens går att hyvla…) Jag vill köpa ekologisk parmesan för att lyxa till bolognesen…

    Han kan äta köttbullar en fredagkväll?! Medan jag vill ha hämtmat eller tacos

    Han duschar och gör sig iordning 15 minuter innan vi ska iväg någonstans och jag har varit klar i 1,5 timme..

    Jag är kontrollfreak och vill veta allt i detalj inför resor och dylikt, han tog fel på dag när vi skulle med hans familj på skidsemester så vi kom dit en dag senare än alla andra (panik😂😂😂)

    Bara några av våra olikheter haha såå kul att läsa era olikheter och alla andras 😂😂😍❤️

  34. Han: älskar snabbmat och onyttigare mat, typ pizza, hamburgare osv. Hatar att laga mat, köper gärna hämtmat eller helfabrikat
    Jag: jag vill äta bra och hälsosam mat. Lägger gärna ner tid och energi på att laga mat

    Han: sover gärna länge på helger och lediga dagar.
    Jag: Vaknar tidigt och går upp och fixar en god frukost/ tränar

    Han: äter gärna frukost framför en serie på tv
    Jag: äter gärna frukost antingen med sällskap eller med att läsa en tidning eller liknande eller läsa i mobilen

    Han: följer 1000 serier samtidigt.
    Jag: läser hellre bloggar, vloggar etc istället för att kolla serier

    Haha den här lista kan ju göras hur lång som helst 😂😍 Vi har i alla fall varit sambos i ca 4 år 😀superkul inlägg!

  35. Så fort någonting tar slut, klämmer jag ut allt det sista i exempelvis mjölkpaket/tandkräm eller dylikt. Tar ut den sista plackers ur paketet och slänger.
    Min pojkvän är raka motsatsen – det står tomma mjölkpaket i kylen, tomma tandkrämstuber framme och en tom creme fraiche burk på köksbänken, överfyllda kompostpåsar i skåpet. Hans svar när jag ifrågasätter, ”men jag tar det sen”. Suck…

  36. Han städer helst så sällan som det går och hans pedantiska flickvän har redan kört 3 varv runt lägenheten med dammsugaren innan veckan är slut FÖR DET FINNS SMULOR.

    Mat utan grönt är inte en hel måltid, han har aldrig köpt något som kommer från frukt/grönt avdelningen på ICA.

  37. Haha vilket roligt inlägg, igenkänningen är hög! Hör kommer våra olikheter:
    Jag älskar lugna mornar och går alltid upp minst 1 h innan jag måste åka hemifrån så jag hinner dricka kaffe och äta frulle i lugn & ro – min kille är uppe ur sängen och ute ur lägenheten på 10 min.
    Jag vill sova mörkt, svalt och tyst – min kille gillar att lyssna på death metal innan han går och lägger sig ( no joke )
    Dock är det mina ”regler” som gäller nuförtiden ☺️
    Jag vill ha mysbelysning med smålampor & ljus hemma om kvällarna – min kille tycker det är ”-sååå mörkt” och tänder upp taklampan på max.
    Jag är matglad och gillar i princip all mat förutom korv – min kille förlår alltid korv när han ska bestämma mat.

    Trots detta olikheter är han min soulmate&älsking och jag har lärt mig att pick my battles!
    Är ju trots allt småsaker som egentligen inte spelar någon som helst roll!
    Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi