Hyllningsinlägg till alla fantastiska kvinnor i min bransch

Förr om åren såg den här branschen ut på ett annat sätt. Det var storbolag, eller i alla fall större bolag, med medelålders män i spetsen som styrde och ställde. Vi var spelare i ett spel där vi sällan fick ta del av vinsten – fastän vi var hela produkten.

Nu för tiden ser det inte (bara) ut så längre. Jag lever och frodas i en bransch som lever och frodas av oss kvinnor. Vi startar egna bolag, bygger på egen hand, satsar på det vi tror på. Teamar upp oss med rätt personer, men gör just det – teamar upp oss. Inte under någon, utan på samma nivå.

Jag förstår verkligen inte hur andra kvinnor kan förminska eller förlöjliga en bransch som numera leds och drivs av just oss kvinnor. Är det inte precis det vi har drömt om?

Jo, det är det!

Jag slutar aldrig imponeras över vad mina branschkollegor lyckas bygga upp och skapa. Det drivet och den jävla anamman är otrolig. Så jävla fantastiska grejer som skapas just nu tack vare dessa genier.

Därför tänkte jag att jag skulle skriva lite om några av alla de fantastiska sakerna som mina branschkollegor skapar just nu – eftersom det är så jäkla bra grejer. Följ med!

NootkaLisa Olsson

Jag minns när Lisa bloggade hos oss på Devote, då var hon kanske 14 år och redan då såg man att hon var en ung stjärna. Sån känsla för estetik och form att det inte är klokt. När jag fick höra om Nootka tvivlade jag inte en sekund på att jag skulle vilja ha ALLT i första kollektionen och visst var det så – jag blev helt kär. Typ alla andra också av vad jag hör runt omkring mig.

Så otroligt fina, vackra och unika smycken. Stort grattis Lisa, ser fram emot att följa dina fortsatta framgångar!

CAIA CosmeticsBianca Ingrosso och Vanessa Lindblad

Ingen kvinna mellan 10-40 år i hela Sverige har väl missat att CAIA lanserades nu i veckan? Jesus Kristus, välkommen till BIANCA INGROSSO SVERIGES SVAR PÅ KYLIE JENNER!!!

Finner inte ord för hur briljanta Bianca och Vanessa är.

Det finns en sån enorm styrka i att själv bygga bolag inom det man verkligen kan och älskar. Det ska bli sååå roligt att följa resan med CAIA och se hur det växer. Sveriges största sminkmärke inom fem år? Inte omöjligt!

AdoorePetra Tungården

Jag vet inte hur många jag såg i Adoores kläder i Stockholm under sommaren men det var en helt sjuk känsla? Jaha där promenerar världens coolaste kvinna i min bästis design. Herre min gud.

Petra kan kläder som få andra, hennes känsla för stil är sylvass och att hon satsar på ett klädmärke är det smartaste hon kan göra – för där är hon lite i en klass för sig. Hon kan mode, men hon vet också vad vi tjejer där ute faktiskt vill ha på oss. Och hon är intresserad av våra kroppar – inte av kroppen hos en modell. Adoores safariklänning, som blev en hit i somras, passade liksom lika bra på mig som på alla mina olika tjejkompisar trots hela olika kroppar.

Kommer stå stolt som en tupp vid sidan av Adoores framgångar.

Vet ni vad jag älskar? Att min bästis skapat något som är så fint att jag liksom vill ha det på mig hela tiden. Alla hennes plagg har jag använt hur mycket som helst – de har blivit favoriter i garderoben. Shit vad duktig hon är.

LöwengripIsabella Löwengrip och Pingis Hadenius

Löwengrip är väl det företaget som har kommit längst av dessa och då har det ändå ”bara” funnits i fem år. Älskar hur snabb entreprenörskapet kan vara. Det är SÅ roligt att följa Löwengrip och deras resa, speciellt eftersom de bara gasar på och korrigerar längst med vägen. Det känns liksom oundvikligt att de kommer lyckas på en global nivå och den är typen av businessresor är ju ljuvliga att följa! hatten av tjejer!

IvyRevelKenza Zouiten

Kenza var ju en av de första som vågade satsa på eget tillsammans med Aleks. Jag har förstått att det inte är en enkel match att bygga bolag, men fan vad roligt det är när en influencer bygger ett bolag som sedan delvis köps upp av H&M (!!!). Hur fett är inte det liksom!!! Kenza kan sin publik bättre än någon annan och att hon driver det här typen av klädföretag känns som det mest perfekta i världen. SÅ GRYMT!!!

Det var ett gäng men det finns ju såklart ett gäng till så det får kanske bli en följetong det här 🙂

  1. asså gud vilken härligt inlägg!! 😀 <3 men du glömde ju dig själv 😉 massa böcker + Daily Forna, det är inte fy skam det heller! puss

  2. Är verkligen så häftigt och jag är så tacksam över att jag själv lämnade heltidsjobbet för att satsa på bloggen och mitt företag. Ni är många coola som inspirerar i branschen, stort tack för det och keep up ditt grymma jobb!

  3. Kul att du lyfter kvinnor! Men, något jag och säkert ett flertal andra tänker på är all konsumtionshets. Det finns inget slut på hur mycket vi kan konsumera som ska få oss att känna oss och vara vackrare. Konsumtion konsumtion konsumtion. Det vore SÅ häftigt om ni mäktiga influencers skulle göra något stort och synligt för människor som har det mindre bra, jag vet inte hur. Men ni har så mycket imponerade idéer- kan inte något sånt också få plats som inte handlar om konsumtion eller som slutar i något annat än mer pengar-mer konsumtion- för er och alla andra? Obs; säger detta med en vänlig ton. Jag frågar mjukt och öppen för tankar, det känns som alla influensers, kvinnliga som manliga, skulle kunna göra mer på ’andra sidan’ så att säga? Ni har så många följare och når ut till så många :). Hoppas det blir nästa steg på något sätt i den här världen där kvinnor tar mer plats- vilket är SÅ positivt! Kram!

    1. Fin och respektfull input! +1 på den! Tänker bl.a. på Givesom (Michaelas gamla projekt). Borde finnas utrymme för liknande?

  4. Hej Michaela!!

    Tack för den finaste och mysigaste bloggen i hela bloggsfären!

    Vad tycker du om Hermés oran? Tycker du dom är värda sitt pris? Funderar själv på ett par men ville veta vad du tyckte haha 🙂

    Sluta aldrig blogga, OK?! Puss!

  5. Heja systerskap ❤️❤️❤️❤️ Älskar att du gör detta, detta är precis vad vi behöver. Ryser över hela kroppen. Du är så cool.

  6. Fint inlägg!! Men du glömde bort dig själv. Du är också en superkvinna som åstadkommer så mycket. Bland annat superbra böcker som jag älskar allihop <3

  7. Michaela! WOW. Vilket fantastiskt inlägg först och främst, fick gåshud! Och TACK för dina ord, support & pepp om mina smycken och Nootka.
    Betyder så mycket och värmde lite extra i hjärtat <333

  8. Bästa inlägget jag läst på ett tag! Det är fantastiskt att se dig hylla och lyfta andra (du gör det massor annars också men extra fint med detta inlägg). Glöm inte skriva dig själv nästa gång, du är helt grym du också.
    Kram <3

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi