Den heliga söndagsyogan

Inlägget innehåller annonslänkar

God morgon söndag och mina älskade yogis där ute!

Idag tänkte jag att jag skulle ge er ett helgtips och det är Den heliga söndagsyogan.

Varje söndag tar jag en stund på yogamattan och den stunden är superviktig för mig. Såhär brukar min rutin se ut:

Jag placerar min matta på en lugn plats i mitt hem. Tänder ett doftljus som inte doftar för starkt (eller doftpinnar om jag har det hemma). Så tar jag fram några detaljer för att göra min yoga mysigare; kanske en yogabok, ett block eller en ögonkudde. Sen börjar jag med att meditera i tio minuter. Jag sätter mig i en skön position, blundar och låter min hjärna sakta få gå ner i varv. Innan jag avslutar brukar jag verkligen känna in kroppen. Hur mår den? Var värker det?

Efter tio minuter brukar jag göra en enkel och ”snäll” söndagsyoga som består av några solhälsningar, lite övningar som jag känner att kroppen behöver just idag och några yinyoga-positioner.

Avslutningsvis så sätter jag mig i meditationsposition igen och så går jag igenom veckan som varit och veckan som är på ingång. Det är ett sätt för mig att verkligen känna efter hur veckan faktiskt var, och hur jag vill att nästa vecka ska bli. Istället för att bara springa genom livet. När jag är klar lägger jag mig i savasana en stund med min ögonkudde på.

Det här är världens finaste söndagstradition som jag föreslår att ni alla tar efter. Om du inte vet hur du ska meditera eller yoga så rekommenderar jag appen Headspace och sajten Yogobe (där hittar ni även min yogalärare Jennie Liljefors).

Sport-top, tights, hoodie, doftljus

Jag har ett favoritmärke när det kommer till yoga och det är Filippa K Soft Sport, ovan hittar ni länkar till vääärldens finaste yogaset. Köp det i julklapp till dig själv ♥

Och sätt in en notis att varje söndag ta 30 minuter till Den heliga söndagsyogan. Den blir extra härlig när man har fina yogakläder på sig!

  1. Så vacker önskar man att man var när man gick runt här hemma å städade bort vinterkräksjukan dottern kommit hemsläpandes på igår 😍😅😂

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sub archi