Alla snackisar från förra veckan

Bild: Peter Lindberg VOGUE.co.uk

Nu kör vi igång en ny serie på FORNI, varje måndag kommer vi att lista våra favoriter från föregående vecka. Det kommer vara allt från snackisar, till YouTube-videos man inte får missa och människor vi skulle vilja se mer av. Som en digital plocksida och perfekt start på veckan.

Den här veckan hade jag kunnat fylla hela sidan med serie-händelser men inser att det finns mer här i livet (det är i alla fall det min sambo sagt till mig). Så nu kör vi en salig blandning av tips och snackisar, hoppas ni gillar det!

Veckans TV

Orange is the new black

OITNB är tillbaka med sista säsongen någonsin. Den här säsongen tar upp frågor vi tidigare inte sett från serien, och det är riktigt hjärtskärande. Fun fact: Det finns en anledning till att låten som spelas under sista scenen låter så bekant – det är nämligen Taystee (Danielle Brooks) som sjunger!

Se säsongen på Netflix.

Bachelorette USA

Jag ÄLSKAR Hannah Brown som är allas kärleksintresse den här säsongen. En av killarna ifrågasatte valet att ha sex med någon av de andra och istället för att sitta tyst kontrade hon med att hon HADE haft sex och i en väderkvarn dessutom. Fyra gånger! Jag själv tror inte på gud men hennes “… and Jesus still loves me” och fortsatta konversation om olika syn på tro är det bästa jag hört. Go Hannah!

Se Bachelorette USA på TV4Play.

Veckans snackisar

ASAP Rocky får åka hem

Efter tre rättsdagar får ASAP Rocky, Rakim Mayers, och de andra två tilltalade åka hem igen inför sin dom som kommer den 14e augusti. Donald Trump tog som vanligt till Twitter för att hälsa honom välkommen.

Greta Thunberg seglar till USA

Vogues cover star (se nedan) ska segla över Atlanten för att delta i FNs klimatmöte i New York 23e september. Med henne på den stora resan är hennes pappa Svante Thunberg, filmmakaren Nathan Grossman, Boris Herrmann och Pierre Casiraghi (två sistnämnda som kaptener). Vi slutar aldrig förundras över den här 16-åringen!

Läs mer på hennes Instagram här.

Veckans must have

Tiger of Swedens nostalgiska tröjor

Visste ni att Tiger of Sweden har börjat göra sweatshirts med sin gamla logotyp igen igen? Inte jag! Sprang runt med Tiger-tryck hela högstadiet, så naturligtvis beställde jag hem en direkt.

Missa inte

The Great Hack

En dokumentär på Netflix som djupdyker i Cambridge Analytica-skandalen som urartade sig under presidentvalet i USA 2016. Hur mycket data ger vi bort – och är det egentligen en mänsklig rätt att behålla den? Vi kommer börja läsa Terms & Conditions efter det här.

Se dokumentären på Netflix.

Behind the scenes av Sam Smiths musikvideo

Sam Smith visade en helt ny sida för oss med musikvideon till låten How Do you Sleep?. Nu får vi följa med om tankarna bakom den magiska dans-videon: “I think recently with coming to terms with my sexuality more than I ever have and my gender more than I have, I think I felt this freedom to start moving in a way that’s just more confident”.

Vi ÄLSKAR droppet 01:20 i låten! Lyssna här.

British Vogue samarbete med HRH Duchess of Sussex

Inför The September Issue av British Vogue har magasinet jobbat tillsammans med Meghan Hertiginnan av Sussex (tidigare Markle) för att lyfta kvinnors arbete för förändring. Förra veckan fick vi se en första blick i kampanjen – och det är starkt! En av de utvalda att pryda omslaget? Greta Thunberg! Läs mer här

Vi kan inte få nog av

Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert är människan bakom böckerna Eat, Pray, Love och Big Magic. Gilbert stora fråga är hur du lever ett kreativt liv utifrån dina drömmar och mål. Lyssna på hennes podcast Magic Lessons där hon svarar på lyssnares frågor eller följ henne på Instagram där hon för en öppen diskussion om livets alla frågor.