Vad vi älskade på internet förra veckan

Bild: nytimes

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Denna vecka: modernt nöje och lite historia.

Veckans snackisar

30 år sedan Berlinmuren föll

Den nionde november, 1989, kom beskedet att muren mellan östra och västra Tyskland skulle öppnas. I lördags firade man dagens 30-års jubileum. Tusentals människor var på plats och tände ljus av respekt, även förbundskansler Angela Merkel var på plats och sa några fina ord: “Vi ska se till att ingen mur någonsin skiljer oss åt igen. Berlinmuren är historia. Läxan är: ingen mur som segregerar människor och begränsar friheten är så hög eller så bred att den inte kan rivas.”

berlinmuren
Två bröder som återförenas.

Årets programledare i Musikhjälpen 2019

Farah Abadi, Miriam Bryant och Daniel Hallberg är årets programledare för Musikhjälpen! Från och med nionde december och sju dagar framåt kommer de från Västerås ta oss igenom samtal, musik och kärlek med fokus på “sex är inte ett vapen”.

musikhjälpen 2019
Bildkälla

Här kan du läsa mer om musikhjälpen.

Missa inte

Innan Vi Dör: Säsong 2

SVTs serie Innan vi Dör släpptes 2017 och gjorde snabbt succé. Nu är äntligen säsong två ute och jag sitter bänkad framför tvn varje söndag kväll. Serien beskrivs som en känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband och brutal maktkamp i den undre världen. Gillar du krim-serier är detta definitivt något för dig!


Här kan du se trailern till den andra säsongen!

Är James Dean tillbaka..?

Skådespelaren James Dean dog i en bilolycka som 24-åring, 1955. Nu har han blivit castad igen, till nya filmen Finding Jack — genom att återskapas digitalt. Nyheten har upprört många med den ständiga frågan: har tekniken gått för långt? Flera skådespelare har gått ut på Twitter för att visa vad de känner, bland annat Avengers Chris Evan:

Chris evans

Här kan du läsa mer!

Meghan Trainor gör ny musik

Meghan Trainor har släppt en ny låt och det är långt ifrån hur vi är vana att höra henne — Wave har snabbt blivit en favorit på kontoret. Hon gör låten tillsammans med Mike Sabath som vanligtvis håller sig bakom mikrofonen för att skriva och producera, men vi är glada att han lade till sin röst på den här!


Lyssna på låten här!

 

De bästa ögonblicken från People Choice Awards

People Choice Awards uppmärksammar kända personer i film- och tv-branschen, men till skillnad från många andra prisutdelningar så är det fansen som röstar fram vinnarna i varje kategori. Vinnarna för 2019 håller personliga och fina tal  — missa inte Jennifer Aniston 04:30, där hon tackar oss fans som har tagit så väl hand om henne genom åren.

En person vi gillar

Idag vill vi lyfta Linn Appelskog som driver kontot @wellnesslinn på Instagram. Linn är en sprudlande tjej som bor i Skåne och inspirerar oss dagligen med en mängd goda recept. Förutom det bjuder hon på en bladning av yoga, mindfulness och husbygge. Om du inte spanat in henne redan, gör det här!

wellnesslinn