Vad vi älskade på Internet förra veckan

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Den här veckan tipsar vi om musik, vår nya bloggare och filmer där kvinnliga hjältar står i fokus.

Missa inte

Stephanie Strauch börjar blogga på FORNI

Sedan i söndags har vi fått ett tillskott här på FORNI – nämligen Stephanie Strauch! Stephanie är idag mamma till en liten tjej men väntar också enäggstvillingar! Du kanske läste hennes krönika om detta för någon vecka sedan?  Vi hoppas att du är lika glad som vi att få följa hennes story!

Kolla in Stephanies blogg HÄR!

De bästa jullåtarna genom tiderna

Jag har lyssnat på julmusik sedan slutet av november och är överlycklig(!) att man nu officiellt får lyssna på jullåtar 24/7. Jul-peppen är igång! Harpers Bazaar har samlat en lista med 40 av de bästa julsångerna genom tiderna – allt från gamla klassiker till nya hits. Nedan är en av mina favoritklassiker, vilken är din?

Spana in alla 40 favoriter HÄR!

Veckans snackisar

Kvinnliga superhjältar

De senaste dagarna har det släppts trailers för tre nya superhjälte-filmer — och de alla har en kvinna i huvudrollen! DC Comics Wonder Women, Marvel Comics Black Widow och Disneys Mulan kommer alla få visa vad de går för på den vita duken 2020! Heja! Se alla trailers här nedanför:


Ryan Reynolds reklam-fight

Så ni förstår hela storyn: Peloton släppte en reklamfilm för sin spinningcykel. Storyn skulle handla om hur en fru fick julklappen som hjälpte henne förändra sitt liv till det bättre, men istället tog en meme-storm vid och reklamen jämfördes med ett kidnappningsdrama. Se tweet för exempel:

Strax efter anställa Ryan Reynolds samma skådespelare för att marknadsföra sitt gin. Videon spelar på att det är samma fru från Pelotons reklamfilm, som behöver support från sina vänninor. Reynolds tweetade ut videon med “exercise bike not included“, ifall någon skulle vara osäker på om de verkligen menade spinning-företaget. Ett roligt exempel på när företag är snabba på att svara och utnyttja aktuella händelser.

Spotify har släppt årssummeringen

Vill du avnjuta en nostalgi tripp från 2019? I veckan släppte Spotify äntligen årssummeringarna av våra personliga topplåtar. Det finns även möjlighet att se dina topplistor från tidigare år, om du vill resa ännue längre bak i tiden. Kanske ett härligt break från all julmusik.☺

forni favourites

Lyssna på FORNI’s jul-spellista på Spotify

Om du inte är ett fan av de klassiska jullåtarna som jag, så kommer du älska FORNIs julspellista! Louise har en grej för popmusik under jul och har listat några av hennes favoriter på ett och samma ställe. Det kan förekomma Glee-covers, men det är inget vi dömer någon för här.

Följ FORNI’s jul-lista på Spotify HÄR!