Vad vi älskade på internet förra veckan

Bild: Victoria Beckham beauty

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Denna vecka: Hudvårdslansering, millenials och youtube-klipp.

Veckans snackisar

Victoria Beckham Beauty

Victoria Beckham Beauty har hittills inte erbjudit hudvårdsprodukter – förrän nu! De första hudvårdsprodukterna har hon skapat tillsammans med forskaren och professorn Augustinus Bader. “It’s been a dream to develop a priming moisturizer that works to improve the health of my skin and gives me that fresh, natural glow that I love“, berättade Victoria för Harpers Bazaar. Jag är minst sagt nyfiken på dessa godbitar.

forni favourites

 

Läs mer om lanseringen här.

Lauren lever ett avfallsfritt liv

I det senaste avsnittet av YouTube-serien Food Diaries får vi följa Lauren Singer som har levt ett avfallsfritt liv i 8 år. Det betyder att hon inte använder plast-produkter överhuvudtaget. Hon berättar själv att hon är “on a mission to make the world less trashy.” I avsnittet hör vi Lauren berätta om hur hon till och med komposterar sitt kaffe – och att förberedelse är den avgörande faktorn för att kunna leva ett liv fritt från onödiga förpackningar, som är dåliga för miljön.

Se hela videon här.

Missa inte

Brittany Murphys sång

Den 20 december är det 10 år sedan allas vår Brittany Murphy gick bort. Vi minns henne från Dude where’s my car och Uptown Girls, men vi vill påminna er om att hon också var en fantastisk sångerska. I detta fina klipp får vi se när hon spelade in rösten till Gloria i Happy Feet, och jag måste säga att hon är lika självklar framför mikrofonen som filmkameran.

Här kan du läsa om Brittany Murphy.

Millenials

Louise skickar alltid massa se-och läsvärda länkar till mig. Den här veckan fick jag “21 anledningar till att Millenials inte är bra” – ganska humoristiskt, missa inte nr 12!

forni favourites

Se hela listan här.

Är millennials “out of touch”?

Ännu en länk från Tech-Louise, skapad av dagens tonåringar. Här kan vi ta del av hur de tycker att Millennials är lite out of touch gällande nyheter, musik och memes (bland annat). Har vi redan blivit “på min tid”-generationen?

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Arrivage de dossiers #souvenirs #VHS

Ett inlägg delat av Quentin Delebecque (@mr_singha)

Kolla in hela artikeln här.

En person vi gillar

Ni kanske redan har läst artikeln om Orange Day – men vi vill ändå uppmärksamma den igen – och framförallt Mathilda Lundin! Mathilda har skapat en kampanj inför årets Orange day för att lyfta på locken om våld mot kvinnor. Hon har haft som mål att sprida budskapet kring våldet mot kvinnor, som hon brinner starkt för. Vi tycker det är fantastiskt att hon och andra välkända namn väljer att lyfta en så viktig kampanj och sprida dess budskap. Heja Mathilda!

orange day

Läs hennes blogginlägg här!