Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bildkälla: sussexroyal

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Veckan bjuder på kungliga nyheter och ett gäng underhållande YouTube-klipp.

Har du något kul du sett på Internet från veckan som gått? Kommentera ditt tips längst ner!

Veckans snackisar

Meghan Markle och Prins Harry tar ett kliv tillbaka

I onsdags berättade Meghan Markle och Prins Harry via deras Instagram att de tar ett kliv tillbaka från den kungliga familjen. De planerar nämligen att bo halva sin tid i England, och resten av tiden i USA framöver. Så här sa dem i ett uttalande:

After many months of reflection and internal discussions, we have chosen to make a transition this year in starting to carve out a progressive new role within this institution. We intend to step back as ‘senior’ members of the royal family, and work to become financially independent, while continuing to fully support Her Majesty The Queen.

Ett uttalande från resten av kungafamiljen, inklusive drottningen, gjordes kort därefter där de meddelade att det inte var beredda på Meghan och Harrys beslut. Det verkar också som att vissa medlemmar av den kungliga familjen har tagit illa vid för att de inte fick informationen direkt från paret, och det kvarstår att se hur och när planerna genomförs.

De senaste året har Meghan utsatts för en hel del påfrestningar och påhopp från den brittiska pressen. I en intervju frågade en reporter hur Meghan mår egentligen och jag måste säga att hennes ansiktsuttryck säger allt. Efter att filmen gick live har hashtagen #WeLoveYouMeghan cirkulerat på sociala plattformar för att visa henne och familjen stöd.

Se intervjun HÄR.
Läs hela uttalandet HÄR.

Gwyneth Paltrows skapar annorlunda doftljus

Skådespelerskan Gwyneth Parltrow har släppt doftljus på sin site Goop – men inte vilka doftljus som helst. Doften heter “This smells like my vagina” och kostar runt 700 svenska kronor! I en artikel kan vi dock läsa att namnet till ljuset kom till när Gwyneth och parfymören Douglas Little, doftade på ljus inför skapandet av den nya kollektionen. Hon ska då ha ropat ut “Oh, this smells like a vagina!” – och så var namnet taget. Egentligen har doftljuset en sammansättning av bergamott, ros och cederträ.

Det tog dock inte lång tid förrän nyheten började spridas och kändisarna var snabba att twittra om den nya doften.

Bildkälla: buzzfeed

 

Bildkälla: newsbrig

Läs artikeln HÄR.
Läs twitterresponsen HÄR.

Missa inte

Shay Mitchell gästar Pretty Big Deal

Pretty Little Liars stjärnan Shay Mitchell gästar podcasten-serien Pretty Big Deal och diskuterar öppet med modellen Ashley Graham om att vara gravid – och att sen bli mamma. Det här är ett väldigt ärligt avsnitt som jag rekommenderar både gravida som icke-gravida. Att höra dem prata om graviditets depression, hur mammor klankar ner på varandra och andra dilemman som blivande mamma känns extremt avstressande och äkta.

Se videon här.

Pink ser tillbaka genom åren

I detta klipp kollar Pink tillbaka på sina prestationer genom åren och några av hennes mest kända videos, låtar och nomineringar. Det är befriande att se hennes reaktioner och jag älskar en sekvens när hon ser tillbaka på en video, och berättar att “hon kände sig så stor, och inte ville vara lättklädd”. Nu i efterhand när hon ser klippet tycker hon dock att “hon var så smal och fin” – det säger mycket om hur vi kvinnor lätt klankar ner på oss själva, istället för att lyfta och peppa! Det är det som är så härligt med Pink – hennes ärlighet.

Se filmen här.

Kändisarna på bal – innan kändisskapet

Det finns en enorm nostalgi i att tänka tillbaka på sin bal – men framförallt tror jag många får sig ett gott skratt. Det känns också extra kul att titta tillbaka på kändisarnas bal-utstyrsel innan de slog igenom! Den här artikeln har samlat bilder på fyrtio stycken. Frågan är inte om du känner igen alla, utan känner du igen någon?

Vem är killen till höger? Ledtråd: Han gillar Nespresso.

Se alla bilder här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *