Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bildkälla från Dua Lipas musikvideo

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Har du något kul du sett på Internet från veckan som gått? Kommentera ditt tips längst ner!

Veckans snackisar

Känner du av Blue Monday?

Idag är det den tredje måndagen på året, vilket också kallas för Blue Monday – den dagen på året vi är som mest deppiga. Man säger att dagen fått sitt namn på grund av kombinationen av att julmyset är över, att vi är trötta på de mörka dagarna och att pengarna är slut. Sounds about right. Känner du igen dig? Då rekommenderar vi att du kikar in artiklarna i den här kategorin!

Meghan Markle och Harry kommer inte längre vara kungliga

Förra veckan berättade vi om nyheten att Meghan Markle och Prins Harry (eller Hertig Harry nu) har valt att ta ett steg tillbaka från monarkin. Sedan dess har kungahuset och paret gått ut med ännu fler pressmeddelanden om att Meghan och Harry inte längre kommer ha sina kungliga titlar.

Vill du veta mer om vad förändringarna faktiskt innebär för det kungliga huset? Vox har svarat på de sju vanligaste frågorna. Läs hela artikeln här!

Nikki Tutorials delade med sig av sin historia

Nikki de Jager, eller Nikki Tutorials som hon heter online, gick i måndags ut med att hon är transgender. I videon “I’m Coming Out.” berättar hon om sitt beslut att dela det med världen, och hur hon vill inspirera andra att våga göra detsamma. Det är en stark och känsloladdad video. Heja Nikki!

Se hela videon här.

Missa inte

Live performance från Dua Lipa

Disco är tillbaka på topplistorna med Dua Lipas låt “Don’t Start Now”, en låt som har varit svår att undgå. På sin YouTube-kanal har Lipa lagt upp ett live-framträdande av låten. Jag älskar konceptet, färgerna, människorna – allt det här är precis vad man behöver se en blå måndag som denna.

Se hela videon här.

Alla recept på en plats – FORNI mat

Då och då lägger vi upp recept här på FORNI, och nu har vi samlat de allihopa på en plats. Följ oss på FORNI Mat på Facebook för att bli uppdaterade när ett nytt recept publiceras. Perfekt destination inför matlådan. Ni har väl inte missat våra ekonomiska lins-recept? Tre för en!

Skadar skönhetsindustrin oss?

Vox är ett onlinemagasin som jobbar för att vi som konsumenter ska förstå och ta del av nyheter och olika industrier. I deras YouTube-serie “Glad You Asked” får vi följa med två av redaktörerna när de ställer frågan “skadas vi av dagens skönhetskultur?“. En bra och spännande mini-dokumentär som får en att ifrågasätta hur vi ser på skönhet och vad det faktiskt betyder för oss.

Se hela videon här.

2 personer pratar om det här! Vad tycker du?

  1. Buzzfeed artikel då!?!?! Ett veckorligt måste! Jag går aldrig själv in och kollar efter roliga sådanna, men ni är ju grymma på att hitta extremt roliga sådanna, haha önskar detta som stående innehåll veckorligen! (om ni hittat någon rolig såklart)

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *