Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild via @rrayyme

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Buzzfeeds Oscars-spaning

Oscarsgalan gick av stapeln för 92:a gången igår natt, och som vanligt vänder vi oss till Buzzfeed för att ta reda på vad vi har missat. Här är allt som har hänt:

⭐️ Filmen Parasite vann typ 10 000 statyetter (okej, fyra) och blev därmed den första icke-engelskspråkiga filmen i världshistorien att vinna priset “Best Picture”. En fin stund var när regissören Bong Joon-Ho bad om ursäkt för att så många priser behövde graveras.

⭐️ Natalie Portman bar en klänning med namnen på de kvinnor som borde, men inte blivit nominerade kvällen till ära. “Jag ville uppmärksamma de kvinnorna som inte uppmärksammades för deras fantastiska arbete i år“, berättade hon för Los Angeles Times.

⭐️ Här är en lista på fina stunder som hände under kvällen, till exempel när Tom Hanks och Charlize Theron såg till att Parasite-producenterna fick hålla sitt tal.

GIF via Buzzfeed/ABC

⭐️ Här är olika tweets och reaktioner från kvällen, till exempel när kameramannen hade svårt att hantera Scarlett Johanssons skönhet:

⭐️ Klicka här för att se listan med alla vinnare.

 

Missa inte

En lista med mumiekvinnor

Ibland hittar man riktigt intressanta artiklar man inte visste att man behöver när man surfar runt. Jag hittade en sådan artikel på Discover Magazine: de har listat de fem mest bevarande mumiekvinnorna, eller “de eviga mumie-prinsessorna” som de kallar dem. Det är något förtrollande och groteskt med att läsa om de här kvinnornas död och antagliga liv.

Läs hela artikeln här!

Billie Eilish & Finneas går igenom sin musik

Visste ni att Billie Eilish och hennes bror Finneas använde ljuden av trafikljuset och tandläkarens borr när de skapade låten “Bad Guy”? Inte jag heller, men hela deras process är väldigt imponerande. I videon med Rolling Stone får vi hänga med musikerparet när de går igenom hur produktionen av en hitlåt går till hemma från sovrummet.

Se hela videon här!

Toy Story IRL

Morgan och Mason McGrew är bröderna som lade åtta år på att skapa en live-version av filmen “Toy Story 3”. De har alltså återskapat den klassiska filmen med hjälp av riktiga leksaker och stop motion-teknik. Det är så imponerande och efter ett tag glömmer man bort att det inte är så Toy Story 3 ska se ut.

Se hela videon här!

En adopterad hunds resa till tillit

Okej, så Remi Ishizuka är en influencer jag följt ett tag på Instagram, men de senaste dagarna har jag verkligen följt henne. Remi har nämligen adopterad hunden Ara, och delar med sig av deras resa i hennes Instagram Story. Det är en pågående story och man blir verkligen tagen, när Ara lät sig klappas av Remi för första gången efter fyra dagar tillsammans grät jag.

Se Aras resa här, det ligger som två highlights på Remis Instagram-profil.

2 personer pratar om det här! Vad tycker du?

  1. Hej!
    Gillar verkligen detta koncept med veckonyheter på internet, tycker att det är innovativt och en härlig läsning! Jag önskar dock lite mer contenta som beblandas med lite mer “seriöst” innehåll som aktuella nyheter och diskussion, politik, teknik, ekonomi, innovation, tips på bra events etc. fast med er “twist” och glimten med ögat så att det inte blir för tråkigt. Just nu känns det för mycket populärkultur och det kan lätt uppfattas som ytligt. Tack för en bra sajt!

    1. Hej Elin! Tack för din feedback 😊 Ibland tar vi in mer informativt innehåll från aktuella händelser, men inte varje vecka. Men vi ska ta det här med oss – att det uppskattas och se om vi kan få in det vid fler tillfällen! Vad roligt att du tycker om sajten och konceptet, tack!! Kram

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *