Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild via VOX

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Intervju med Harvey Weinsteins advokat

För lite mer än två år sedan startade #metoo-rörelsen när det uppdagades att Hollywood-producenten Harvey Weinsten anklagats för att ha utsatt kvinnor för sexuella trakasserier. Flera kända kvinnor, så som Ashley Judd, Angelina Jolie och Gwyneth Parltrow har stärkt anklagelserna.

New York Times reportern Megan Twohey var en av de som först nådde ut med nyheten och nu, två år senare, har hon intervjuat Weinstein’s advokat, Donna Rutonno. I intervjun frågar hon Donna om hon själv har blivit utsatt för sexuella trakasserier, varpå hon svarar: “I have not, because I would never let myself be put in that position”. I’ve always made choices, from college age on, that I never drank too much. I never went home with someone I didn’t know. I just never put myself in any vulnerable circumstance. Ever.

Ett svar som skakade många, inklusive oss på redaktionen. Ingen kvinna ska känna sig rädd för att bli sexuellt trakasserad, oavsett situation.

Läs hela artikeln här.

Stormen Dennis har svept in över Sverige

Stormen Dennis har dragit in över Sverige och har lämnat många platser i vårt avlånga land i ett smått kaos. Förutom inställda tåg- och flygavgångar i främst södra Sverige så har västra Götaland drabbats hårt av översvämningar – framförallt Uddevalla.

SMHI har delat ut klass 1-och 2 varningar, vilket kan vara bra att hålla koll på! En klass 1-varning innebär att vädret medför risker för allmänheten och störningar för vissa samhällsfunktioner. En klass 2-varning är för väder som innebär fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Ta hand om er där ute ❤️

Var kommer Alla Hjärtans Dag ifrån?

I fredags firade vi Alla Hjärtans Dag, vilket fick oss att fundera över var dagen faktiskt härstammar från. “Valentines Day” har firats sedan slutet på medeltiden, och startade i England på 1400-talet för att fira det romerska helgonet Valentin. Det var också den här dagen, den 14:e februari varje år, som man sade att fåglar fann sina par inför våren. I Sverige började vi inte fira förrän på 1950-talet, och nedan kan du se första skyltningen för “Valentindagen” från NK, 1957!

Läs mer om hur alla hjärtans dag uppkom här.

Bildkälla

Missa inte

Huda Kattan lanserar Wishful Skincare

Huda Kattan är influencern från Dubai med över 40 miljoner följare som grundade sitt eget sminkmärke HUDA Beauty år 2013. Nu lanserar hon även Wishful Skincare: ett hudvårdsmärke som är cruelty free och har en minimalistisk filosofi med resultatinriktade produkter, för att uppfylla kundernas hudvårds-önskningar. 

På instagram berättar hon: “I can’t wait to share the product that has completely re-texturized my skin, helped with acne scars, reduced my pores and made my skin sooo smooth and soft” inför lanseringen av den första produkten, Yo Glow Enzyme Scrub.

Läs allt om Wishful Skincare här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av @wishfulskin

Diamond Princess

Fler än 3500 personer sitter i karantän på kryssningsfartyget Diamond Princess, som utgått från Japan. Fler än 200 personer ombord är smittade än så länge – dock verkar passagerarna ha humorn i behåll! Efter en vecka i karantän kan vi fortfarande ta del av ett gäng humoristiska tweets.

Läs tweets från passagerarna här!
Läs mer om situationen här.

Här är alla Rom-Coms du vill se i februari

Vi längtar till våren är här på riktigt och bjuder på soliga kvällar, uteserveringar och fågelkvitter dagarna i ända – men tiden för mysiga hemmakvällar och film-marathon är nu. Missa därför inte denna lista över mysiga romantiska komedier att se innan denna grå årstiden lidit mot sitt slut. Våra favoriter är nummer 6, 19 och 20!

To all the boys: PS. I Still Love you – nu på Netflix

Något annat vi älskar på film-fronten är när Netflix kommer med nyheter! Nu har de släppt uppföljaren till To All The Boys I’ve Loved Before, som gjorde succé 2018. Uppföljaren heter To all the boys: PS. I Still Love You och är en romantisk komedi som passar alldeles utmärkt för en vardagskväll i soffläge. In på Netflix!

Se filmen här.

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *