Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild via Rolling Stone via Pinterest

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Coronaviruset har spridits till Italien

Under helgen har coronaviruset spridits till Italien. Runt 150 personer har bekräftats vara smittade och 5 personer har hittills avlidit. Det är främst norra Italien som är drabbat och man har ännu inte hittat källan till spridningen i landet.

Skolor hålls stängda, sportevenemang har ställts in och i Milano — där stora delar av modeveckan hålls —  har bland annat Giorgio Armani valt att hålla sin visning bakom stängda dörrar. Även den årliga karnevalen i Venedig har avslutats två dagar tidigt pågrund av spridningen av viruset.

Det är regionerna Lombardiet och Veneto som är värst drabbat, där har befolkningen satts i karantän. Det är runt femtio tusen personer som har ombetts att stanna hemma och smittan är värst i en liten stad vid namn Codogno. Staden beskrivs just nu som en spökstad.

Totalt i världen har nu runt 2500 personer omkommit i viruset och närmare 79000 har smittats.

Läs mer här!

Gänget från Vänner är tillbaka

FRIENDS är tillbaka! Typ. Efter att stjärnorna från vår allas favoritserie lade ut bilder på Instagram med texten “It’s happening…” exakt samtidigt så var det svårt att inte hamna i extas.

Alla skådespelarna möts för att prata fritt om serien på den plats vi alla är vana att se gänget, Central Perk Café. “Guess you could call this the one where they all got back together — we are reuniting with David, Jennifer, Courteney, Matt, Lisa, and Matthew for an HBO Max special that will be programmed alongside the entire Friends library,” berättar Kevin Reilly och HBO Max i ett officiellt uttalande.

Premiären är i Maj på HBO Max.

Läs mer här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

It’s happening… ⁣ ⁣ ⁣ @hbomax⁣ @courteneycoxofficial⁣ @lisakudrow⁣ @mleblanc⁣ @mattyperry4⁣ @_schwim_

Ett inlägg delat av Jennifer Aniston (@jenniferaniston)

GIF via GIPHY

Missa inte

Gossip Girl är OCKSÅ tillbaka

Ännu en fantastisk nyhet i serie-världen: Gossip Girl är tillbaka! Förutom de teasers som har släppts på Instagram så bekräftar HBO ryktena. Serien kommer utspela sig på samma skola, Constance Billard, med samma uniformer – fast men en ny generation tonåringar.

Så, kommer vi få se det gamla gänget i tv-rutan? Kan vi se Penn Badgley som någon annan än Joe nu? Producenten Joshua Safran berättar: “They are a part of the world. The characters talk about them and that they do exist. So, yeah, I would love to have [the actors] come back. The show jumped five years in the future when it ended and we are past that five years now, so it’s whole new things that they could be doing.

Kristen Bell, som är rösten bakom Gossip Girl, följer också med in i den nya eran.

Läs mer här.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Here for the new class of Manhattan’s elite.

Ett inlägg delat av Gossip Girl (@gossipgirl)

Black History Month

Februari lider mot sitt slut och kanske har du missat att månaden också kallas för Black History Month. Det är en månad för att uppmärksamma svartas historia, och firandet har pågått i främst USA sedan 1976. I Sverige är Black History Month inget välkänt fenomen – men vi tycker att det är mer nämnvärt än fettisdagen samma månad, som får betydligt mer uppmärksamhet. Här är en fin film som visar ett hur barn förklarar månaden.

Läs mer om Black History Month här!

Påkomna med otrohet via Internet

Internet har utan tvekat bidragit med mycket bra till världen. Frågan är hur de som åkt fast för otrohet på grund av Internet ställer sig till frågan?

Se hela listan här.

Be A Lady They Said

Girls Girls Girls Magazine har gjort ett projekt tillsammans med Sex And The City stjärnan Cynthia Nixon, baserat på en text av Camille Rainville. Filmen ger en tankeställare kring alla de krav som kvinnor har på sig i dagens samhälle. En kort film vi uppmanar alla (kvinnor som män!) att titta på.

Se hela filmen på IGTV här.

2 personer pratar om det här! Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *