Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild via Twitter. (Se längre ner för förklaring)

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Vad händer med Corona-viruset?

Det är mycket information som sprids om Corona-viruset just nu och det kan vara svårt att hänga med. Just nu är det 14 kända fall i Sverige men enligt Folkhälsomyndigheten är risken att viruset ska sprida sig i Sverige måttligt. Känner du dig osäker på vad som egentligen gäller? Eller hur symptomen ser ut? Röda Korset har samlat all information enkelt på ett ställe vilket kan bli en bra resurs de kommande veckorna!

Läs allt från Röda Korset här.

Utdrag från Malena Ernmans bok

Greta Thunbergs mamma Malena Ernman släppt boken “Scener Ur Hjärtat” 2018 som handlar om krisen vi människor och vår planet står inför. Nu ska boken ges ut i bland annat England och Malena har då låtit tidningen The Guardian publicera ett utdrag från boken. Där berättar hon, tillsammans med resten av familjen, hur Greta tog sig an klimatkrisen och om den ikon hon faktiskt är idag. Det är en intressant inblick i hur en normal familj plötsligt är del av något så mycket större.

Läs hela utdraget hos The Guardian här!

Bildkälla: Femina

 

Hilary Duff uppmanar Disney att låta dem gå

Två avsnitt av Lizzie McGuire hann spelas in, innan Disney satte stopp. Hilary Duff har sedan dess publicerat en text på sin Instagram, där hon uppmanar Disney att låta Hulu ta över produktionen. Tanken var att serien skulle streamas på Disney+, men det innebär att materialet behöver vara barntillåtet – något Duff med andra inte håller med om och vilket är varför produktionen stoppades. Om Hulu (en streamingtjänst Disney också äger) istället står bakom Lizzie McGuire innebär det att de kan porträttera Lizzie i en mer vuxen roll.

Vi får se om Disney går med på uppmaningen. Personligen ser jag gärna att Hulu tar över, så vi kan se 30-åriga Lizzie McGuires galna utekvällar.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Hilary Duff (@hilaryduff)

Missa inte

Roliga tweets från veckan

Varken mer eller mindre, Buzzfeed har listat 17 roliga tweets från veckan om gått. Jag kände mig personligt attackerad av nummer fem:

Se alla tweets här!

Ny musik från Sarah Close

Jag har tipsat om Sarah Close så många gånger att jag snart kan klassas som hennes PR-manager: Sarah Close har släppt en ny låt och den är väldigt fin. Om du gillar mjuk pop (och kanske är lite irriterad på någon) kan det här vara bra måndagspepp.

Två nya trailers för Mulan

Det har släppts två nya och längre trailers för Mulan och ger oss en bättre idé om hur den nya filmen kommer utspela sig. Det verkar inte vara något romantiskt fokus i filmen, vilket jag personligen tycker är bra – Mulans story är så stark som den är.

Se hela klippet här!

Real Stories på YouTube

Fyra dagar i veckan lägger YouTube-kanalen Real Stories upp mini-dokumentärer, där vi får följa olika människor från hela världen. Det är intressanta, fina, sorgsna och läskiga historier. Perfekt för dig som har lite tid över och är trött på att se om How I Met Your Mother på Netflix för femte gången.

Se alla avsnitt här.

 

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *