Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild via YouTube

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Varför är det så viktigt att du tvättar händerna 30 sekunder?

Enligt Kurera.se tvättar bara 16% av svenska folket händerna korrekt. “Så vad är korrekt?”, tänker du (jag) nervöst. Enligt 1177 är det 30 sekunder med två och vatten som gäller för att dina händer ska bli riktigt rena. Det är något jag har hört länge och ändå inte riktigt reflekterat över men efter att ha sett bilden på Kristen Bells Instagram har jag börjat tänka om. Extra viktigt nu under influensatider!

Klicka här för att läsa 1177’s guide till hur du tvättar händerna.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

My mom sent me the hand washing black light comparison. 30 SECONDS WITH SOAP YALL!!!

Ett inlägg delat av kristen bell (@kristenanniebell)

Vad händer med börsen?

Vi är många som har haft ögonen på våra besparingar (vill du ha en crash course i hur du kommer igång? Läs vår intervju med ekonomi-experten här!) de senaste dagarna, efter att börsen föll till följd av att Corona-viruset allt mer började spridas ut i världen. Om du har pengar placerade i fonder eller aktier kan du ha sett en del vinst försvinna, vilket kan vara läskigt men det är viktigt att komma ihåg att börsen oftast stabiliserar sig. Avanza förklarar läget, om hur Corona-viruset påverkar ekonomin och varför vi ska sitta lugna i båten.

Läs hela inlägget här!

 

Missa inte

Jojo öppnar upp

Kommer du ihåg Jojo? Eller Joanna Levesque som hon egentligen heter. Hon blev stor i början på 2000-talet med låten “Too Little Too Late” och “Get Out (Right Now)” – sen blev det tyst. Under flera år har hon släppt väldigt lite musik och inte synts i media. Så vart tog hon vägen? Nu öppnar Jojo upp sig om vad som egentligen hände – och var hon har varit dessa år.

Ärligt och viktigt. Se videon här!

7 sätt viktorianskt mode tog död på oss

Jag älskar onödig trivia. Magasinet Mental Floss berättar om hur riskabelt (bokstavligt talat) mode var förr i tiden. Under viktoriansk tid (1830-1900) kunde tyger och accessoarer rent ut sagt vara livsfarliga – både för de som skapade eller bar plaggen. Giftigt tyg, någon? Dyk ner i modets historia och ge din nutida garderob lite extra kärlek.

Läs hela artikeln här!

Bild via Mental Floss

Hur gamla är vi nu?

Har du åldersnoja är den här listan inget för dig. Buzzfeed har listat saker millenials har stenkoll på men som yngre generationer inte riktigt förstår sig på – för de har inte varit med om dem under sin livstid. Ibland förundras jag över hur lyckligt lottad jag är som är millenial, för vi har fått se SÅ många olika tech-tider!

Se hela listan här!

Den här konversationen hände på riktigt mellan mig och min lillebror för några år sedan. “Fett, spara-knappen”. 

Taylor Swifts kommentar på män i media

Förra veckan släppte Taylor Swift musikvideon till hennes låt “The Man”, där hon fantiserar om hur hennes liv hade sett ut om hon varit man. I videon skämtar hon om hur män (bland annat Leonardo DiCaprio) hyllas för beteenden som inte hade varit accepterade för kvinnor.

Samtidigt släpptes också en behind-the-scenes-video som är ännu mer underhållande än den faktiska musikvideon. Vi får se hur Taylor förvandlas till Tyler och hur hennes movement coach hjälper henne röra sig som en man. “How do I adjust my underwear“, frågar Taylor osäkert medan hon man-spreadar på tunnelbanan.

Se hela videon här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *