Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild via YouTube

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Italienare säger vad de önskar de hade vetat

YouTube-kanalen A Thing By har bett en grupp italienare dela med sig om råd de önskar de hade följt tio dagar tidigare. Även om det är blandade meningar om Sverige kommer hamna i samma situation som Italien, är det intressant att höra vad de i Italien tog för givet eller viftade bort – för att sedan behöva lyssna på.

Klicka här för att se hela videon!

 

Rollfigur tas bort ur Mulan på grund av #metoo

Förra veckan skrev jag hur positivt överraskad jag blev att Mulan inte verkade ha något kärleksintresse i den kommande filmen. Nu har det framkommit att det verkar som att hon faktiskt kommer fatta tycke för någon, men inte i befälhavaren Li Shang som i den animerade versionen. Faktum är att Li Shang inte kommer dyka upp i över huvud taget, producenten menar att rollfiguren (som är i en maktposition) inte är ett lämpligt kärleksintresse med tanke på #metoo-vågen — något som har upprört och delat många fans.

Läs hela artikeln här!

Donatella Versace och dotter donerar över 2 miljoner kronor till vården

Donatella Versace och hennes dotter Allegra Versace Beck har donerat €200 000 (ungefär 2,1 miljoner kr) till ett sjukhus i Milano. Pengarna gick till sjukhusets intensivavdelning, för att hjälpa vården hantera den enorma press Coronaviruset i Italien medför. “In times like this, it is important to be united and support however we can to help all those who are in the front lines, fighting every day to save hundreds of lives“, berättade Versace i ett pressmeddelande.

Läs hela artikeln här!

Italien sjunger

Du har antagligen redan sett en video eller fler florera på Internet med människor som sjunger från sina balkonger. Det är italienarna som håller modet uppe under sin karantän, där på många platser alla går ut på sina balkonger varje kväll och sjunger tillsammans. Harper’s Bazaar har listat alla de bästa filmerna som ligger ute just nu!

Se hela listan här!

Missa inte

Vad vi gjorde som barn

Ni vet de där sakerna vi gjorde när vi var små men aldrig reflekterat över att andra också gjorde så? Well, Buzzfeed har samlat tweets med saker man gjorde som barn och jag tror jag kan checka av varenda en. Känner fortfarande suget i magen av nummer 21:


Bildkälla: Buzzfeed

Se hela listan här!

På tal om nostalgi…

Ännu en lista – för vi behöver lite enkel underhållning nu, eller hur? 28 plastprodukter du antagligen stött på i din barndom. I femte klass var jag så avundsjuk på Camilla i min klass, hon hade nämligen de finaste pennorna i världshistorien. Allt hon skrev såg ut som en älvas verk:

Bildkälla: Buzzfeed

Se hela listan här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *