Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild via Håkan Hellströms Instagram

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

När lögner blir virala

Många av oss har säkert sett mirakulösa bilder på svanar och delfiner i Venedig. Detta sägs vara en följd av att vattnet i kanalerna är klarare sedan corona-viruset började spridas och skapat en positiv inverkan på vår miljö. Men även om vattnet är klarare än det varit på länge så har inte djuren “hittat tillbaka” till området. National Geographic har skrivit en intressant artikel om virala lögner – kanske är vi inte lika källkritiska när vi exponeras för positiva nyheter?

Klicka här för att läsa hela artikeln.

Håkan Hellström släpper nytt album

Igår kunde vi ta del av Håkan Hellströms positiva nyheter på sociala medier, han gick nämligen ut med att han släpper sitt nya album “Rampljus” den 15 maj! Första singeln “Tillsammans i mörker” (känns passande just nu) från albumet släpps redan i övermorgon, alltså den 26 mars. Finaste nyheten vi hört på hela veckan!

Missa inte

Vad vi kan lära oss från “The Plague”

Magasinet Literary Hub har skrivit en intressant artikel, där de drar paralleller från den pandemi som sker nu och hur det urartade sig i boken “The Plauge” från 1947, skriven av Albert Camus. Skribenten nämner skildringar som “Camus visar hur lätt det är att missta en epidemi för irritation“, vilket känns som en väldigt aktuell diskussion idag.

Läs hela artikeln här.

Geri från Spice Girls om Union Jack-klänningen

Vogue fortsätter med sin serie på YouTube där olika kändisar får berätta om sina mode-minnen. Senast på tur fick Ginger Spice aka Geri Halliwell berätta om klänningen som satte henne på kartan. Visste ni att hon gjorde den själv med en kökshanduk?! Väldigt mysig och intressant video.

Tryck här för att se hela videon.

18 saker du kanske inte visste om Titanic

En lista med trivial fakta om fartyget Titanics historia – lika förtrollande och skrämmande som filmen. Visste ni till exempel att det finns två tidigare versioner av Titanic-filmen, varav en användes av Tyskland som propaganda mot USA och England.

Se hela listan här!

Källa: Buzzfeed

Roliga tweets om världens situation

Ska vi avsluta med att bara fnissa lite i misären? Buzzfeed har samlat 29 roliga tweets om den pågående pandemin, inte mer än så.

Tryck här för att se hela listan!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *