Vad vi älskade på internet förra veckan

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

SVT:s kamp mot karantän-tristessen

Från och med idag så ändrar SVT om sin dagtidstablå totalt för att anpassa underhållningen till den rådande samhällssituationen. Det har enligt SVT kommit in flera förfrågningar om att se något annat än corona-nyheter på TVn, så SVT tog saken i egna händer och ändrade sin tablå. Nu kommer det att finnas en programvärd som håller tittarna sällskap hela dagen, och som presenterar serierna och filmerna som kommer att visas. Den nya tablån andas helt klart nostalgi!

Läs mer om detta, samt se tablån här!

Nu kan du klubba hemma

Då vi i fredags möttes av beskedet att folksamlingar med över 50 deltagare förbjuds var det mycket som ställdes på sin spets, inte minst för krogbranschen. Många krogar har tvingats stänga på obestämd tid, något som sätter käppar i hjulet för mångas sociala liv. Som en följd utav coronakrisen växer dock det sociala utbytet via nätet – och nu kan du faktiskt klubba hemifrån. Den nylanserade virtuella nattklubben Lockdown Stockholm direktsänder dj-spelningar och tillåter tittarna visa upp sina egna hemmafester via en app.

Låter det intressant? Läs hela artikeln här!

Foto: Pixabay

Missa inte

Meghan Markel har fått jobb

Sedan Meghan och Harry gick ut med nyheten om att de inte längre vill vara en del av det brittiska kungahuset så har det spekulerats en hel del i deras privatliv. De lämnade hela världen med en ordentlig cliffhanger och nu kommer äntligen ett glädjande besked: Meghan Markel går nämligen ut med att hon nu jobbar åt Disney, och kommer att vara berättarrösten till den nya filmen Elephants. Jag ryser av välbehag!

Läs mer om nyheten här!

Foto: The Illuminerdi

Tumblr-posts om djur

Vad vore en FORNI Favorites utan en tumblr- eller Twitterlista från Buzzfeed? Den här veckan hittade Louise “25 Tumblr Posts About Animals”, för djur fungerar alltid.

Se alla inlägg här!

Ny renoveringsserie på YouTube

Tycker du om hemrenovering? Och franska slott? Då är det här något för dig! Peter Petherick köpte för ett par år sedan ett franskt chateau och har dokumenterat familjens renovering – de gör nämligen allt själva. I deras nya YouTube/vlog-serie “Doing It Ourselves” kommer vi få följa deras resa. Mysigt format, som Extreme Home Makeover fast inte like flashigt.

Se första avsnittet här!

Roliga presenter under karantän

Har du eller någon du känner precis fyllt år? Det kan kännas trist med tanke på hur världen ser ut just nu, svårt att fira med en stor fest. Så det gäller att se det lilla i vardagen och att göra det man kan för att fira ändå. Buzzfeed har listat 31 underbara presenter att skicka till någon i karantän. Vad säger du om att få en Harry Potter-badbomb?

Läs hela listan här!

Renare luft på Stockholms mest förorenade gata

Om man får lov att säga att Corona har medfört något bra – så måste det bästa ändå vara att miljön har blivit bättre. Tidningen Mitt i Stockholm rapporterar att Hornsgatan, (som är Stockholms mest förorenade gatan) har minskat med 41% kväveoxid i luften. Detta är dessutom bara inom loppet av två veckor!

Läs mer om det här!