Vad vi älskade på internet förra veckan

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Stiftelsen Her House går ihop med Nordic Choice

I samband med att många tillbringar mer tid hemifrån har man sett att anmälningar för våld i hemmet har ökat. För att hjälpa de som kan behöva det har stiftelsen Her House gått ihop med hotellkedjan Nordic Choice, för att erbjuda rum för utsatta kvinnor och barn.

Här kan du läsa mer om initiativet!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Her House Foundation (@herhouse.foundation)

Tiger King får en uppföljare

Det har varit svårt att missa dokumentärserien Tiger King som visas på Netflix, vare sig man vill eller inte. Även om jag själv inte förstår detta intresse (efter att ha sett alla avsnitt) vet jag att många andra är som besatta – därför kan det vara en kul nyhet att Netflix har bekräftat att det kommer en uppföljare. Typ. Ett extra “specialavsnitt” med nya intervjuer finns nu att se!

Kan du inte få nog av Tiger King? Klicka här för att se det senaste avsnittet på Netflix!

Missa inte

Några bra nyheter istället

John Krasinski (mest känd för sin roll som Jim Halpert i TV-serien The Office och som regissör för filmen The Quiet Place) bestämde sig för att sprida lite positiva nyheter på Internet — och så var Some Good News igång. YouTube-serien är ett nyhetsprogram där Krasinski två gånger i veckan berättar om goda nyheter som har hänt världen över. Mitt favoritavsnitt är när han får alla skådespelare från musikalen Hamilton att uppträda för deras största fan! Väldigt mysigt!

Se alla avsnitt här!

Nostalgiska problem

Om du, som jag, är en millennial eller äldre så har Buzzfeed gjort en lista för oss. De har samlat 25 saker som kunde förstöra en hel dag, som de yngre antagligen aldrig kan sätta sig in i. Jag glömmer aldrig när jag visade en gammal diskett för min lillebror (född 2000) varav han efter några tysta sekunder utbrast “AHA, spara-knappen! 3D-printad?“.

Se hela listan här!

Raw Comedy sänder live

Sugen på underhållning som inte lever inom Netflix ramverk? Då kan standup vara en idé! Ståuppklubben Raw Comedy i Stockholm har på grund av Coronaviruset valt att ställa in samtliga föreställningar under våren – men låter dig istället se dem hemifrån. Nästa show är nu på lördag, 18 april!

Klicka här för att se schemat och köpa biljetter.

Roliga tweets från kvinnor

Kvinnor är de roligaste som finns online. Buzzfeed har listat roliga tweets från den senaste tiden, inte mer än så!

Se hela listan här.

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *