Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild:Jonathan Van Ness

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Den här veckan är det fokus på The Emmys, se längre ner för alla vinnare!

Veckans snackisar

Protect, restore, fund

Greta Thunberg har gått ihop mede Conservation International för att prata om hur vi kan rädda klimatet – genom att skydda skogen. Det är en stark, inspirerande och informativ video. Slagorden är Protect, restore, fund: skydda, återställa och finansiera de som hjälper. Se hela videon nedan och klicka här för att läsa vad mer du kan göra.

Se hela videon här!

Jonathan Van Ness: Proud “member of the beautiful HIV-positive community.”

Jonathan Van Ness, känd som Netflix’s Queer Eye, öppnade upp sig i en stor intervju med New York Times om hans kommande memoar Over The Top. Han berättar att han är en stolt och frisk “member of the beautiful HIV-positive community.” och hur han resonerade innan han gick ut med sin hälsostatus. Som JVN hade sagt, yass queen – vi tror att hans öppenhet kommer hjälpa många.

Läs hela intervjun här.

För att lära dig mer om HIV, klicka här!

Missa inte

Ralph Lauren gör en Rachel Green-kollektion

För att fira vår allas (antar jag?) favoritserie Friends har Ralph Lauren gjort en kollektion i dess ära. Om du är ett Friends-fan vet du att Rachel jobbade på Ralph Lauren under en lång tid. Ralph Lauren själv gjorde till och med en cameo i serien. Än så länge finns kollektionen tillgänglig i USA och UK.

Bildkälla: Ralph Lauren

Se alla kläderna här

Vad händer bakom kulisserna på The Met?

The New York Times har ett koncept som jag absolut älskar. (Nästan så mycket att jag vill att vi på FORNI ska börja göra likadant, vem kan ge mig access till Dramaten?!) Vi får i alla fall följa med timmarna innan föreställningen på Operan och The Met drar igång. Kameran tar med oss genom repetitioner, kostymrummet och bakom scenen. Det är så fascinerande och fint! I en annan video får man följa med på samma resa men på Broadway och Frozen.

Se hela videon här!

 

Roliga reaktioner från The Emmys 2019

Buzzfeed har som vanligt, efter varje stor tillställning, samlat de bästa reaktionerna från kvällen. Den här gången var det för The 2019 Emmys Awards. Den här typen av artikel är perfekt för att få en översikt om vad man missade, och Twittter-människor är ju så roliga.

Se alla reaktioner här!

Här är en lista av alla vinnare från Emmys.

Michelle Williams tal om jämställd lön

Under The Emmys vann Michelle Williams Lead Actress för sin roll i Fosse/Verdon. Hon använde sin stund uppe på scen till att prata om hur viktigt det är med lika lön, och hur viktigt det är att lyssna på de som berättar vad de behöver. Heja!

Se hela videon här!