Vad vi älskade på internet förra veckan

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Disney+ kommer till Sverige

Bara första dygnet efter lanseringen av Disney+ i USA hade det tecknats 10 miljoner abonnemang. Jag kan förstå varför! Den populära tjänsten skulle ha hamnat i Sverige redan i mars detta året, men det har tyvärr skjutits upp. Nu står det dock klart att det blir en lansering i Sverige i år – datumet är satt till den första september och vi väntar med spänning tills dess!

Läs mer om lanseringen här!

Rihanna söker modeller virtuellt

Rihannas varumärke Savage x Fenty vill göra våren lite mer intressant – nu har du nämligen chansen att tävla om att bli ambassadör för varumärket! Vinnarna blir fotograferade först över FaceTime för att sedan få fotograferas på riktigt när krisen är över. Strike a pose!

Du hittar mer information om hur du tävlar på deras Instagram.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av SAVAGE X FENTY BY RIHANNA (@savagexfenty)

Missa inte

Twilight blir aktuell igen

Håll i hatten, det är nu det händer! I fredags släpptes nämligen nyheten om att Midnight Sun kommer släppas efter sommaren. Midnight Sun är en återberättelse av seriens första bok, Twilight – men händelseförloppet sker genom Edwards perspektiv istället för Bellas. I nedan konversation berättade Louise den goda nyheten för mig, och vi kan väl säga att diskussionen fortsatte. Vi är väldigt eniga om att vi hoppas på en djup skildring av Edward och att författaren Stephanie Meyer faktiskt bemöter problematiken i hans beteende – kommer vi kära ner oss i vampyren ännu en gång!

Läs mer om nyheten här!

 

Isabel Boltenstern hälsar “Lycka till med resten av livet”

Isabel Boltenstern har släppt en otroligt viktig bok: “Lycka till med resten av livet”. Hon skriver om stora drömmar, sitt tidigare arbetsliv och vad som fick henne att gå in i väggen. I en intervju med DI berättar Isabel om sin syn på utbrändhet idag: ”Det gör mig skogstokig. Vi måste få ett stopp på det här. Det här kommer inte att bli bättre för att folk lär sig mindfulness eller börjar yoga, det här problemet är djupare rotat. Det är inte individen det är fel på, utan hela systemet.” 

En bok alla borde läsa, köp den här!

Skönsång hos Vogue

Jag älskar akustisk musik och acapella. Det känns så naket, ärligt och rent – och Florens + The Machines framträdande på Vogues YouTube-kanal är inget undantag. Någon skriver i kommentarerna att hon “sjunger i kursivt”, och jag nickar medhållande!

Se hela uppträdandet här.

Grown-Up Jokes Cleverly Hidden in Disney Movies

Har du någon gång upptäckt att det finns vuxenskämt i barnfilmer? Well, det finns en hel uppsjö av dom! Buzzfeed har gjort en lista på roliga vuxenskämt som har gömts i Disney-fasaderna.

Läs hela lista här!

Serien Hollywood på Netflix

Jag ska medge att jag har missat detta, men Louise har koll på läget! Det har släppts en ny serie på Netflix som heter Hollywood och hon slukade den på tre röda: “det är som att La La Land möter Mad Men möter The Politician”.

Se hela trailern här!

All in för inspiration

Vogue har gjort en lista över de 17 bästa “mor och dotter”-outfitsen genom åren, och gud vad roligt det är att se vilka kändisar som inspirerats av sin mammas stil och vilka som har gjort precis tvärtom! Inspireras både av deras stilar och looks!

Läs hela listan här!