Vad vi älskade på internet förra veckan

Bilden visar klänningen Alia från varumärket Hanifa, via deras Instagram

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Learn from the expert

Har ni följt FORNIs nya artikelserie “Learn from the expert“? Varje vecka intervjuar Michaela en inspirerande person om ett ämne som passar dom. Samma dag som artikeln går ut blir det även en livesändning på vår Instagram där ni kan vara med och fråga experten direkt! Missa inte nu på onsdag – då är det dags att prata med Amelia Widell bakom MeliMeli!

Se tidigare Learn from the expert intervjuer här!

Musikvideo för Lady Gaga och Ariana Grande

Förra veckan pratade vi om att Lady Gaga och Ariana Grandes sammanslagning för deras nya låt “Rain on me“. Det är verkligen resultatet om “Born This Way” och “Breaking Free” fick ett barn.  Nu är musikvideon här, och av någon anledning kan jag inte sluta fascineras av när de byter frisyr: Lady Gaga har Ariana Grandes ikoniska uppsättning medan Grande släpper ner håret a la Gaga. Varför är det så intressant? Jag vet inte, men finns att se på 01:49.

Se hela videon här!

Missa inte

Vad vi kommer behöva förklara för nästa generation

Är du stolt över allt du gjort och burit i ditt liv? Inte jag. Jag kommer fortfarande ihåg den där månaden jag satte hårsnoddar över mina jeans, för konceptet stuprörsjeans var tydligen inte något jag förstått ännu. Eller när jag, ännu yngre, påpekade att jag skämdes över mammas jeans. Hon hade på sig ett par Levis vintage mom jeans (ni vet dem man betalar multum för idag) och jag tyckte det var det PINSAMMASTE som fanns att de var tighta ner mot ankeln. Det skulle ju vara bootcut.

Sedan dess har jag tänkt mycket på hur trender kommer och går, och en lista som kittlade extra mycket var Buzzfeeds lista på saker från tidiga 00-talet för vi kommer behöva förklara för kommande generationer. Typ som alla dessa stringtrosor över byxkanten?

(Den trenden vågade jag i och för sig aldrig röra. Thank god.)

Se hela listan här!

Bildkälla

Innovativ fashion show i 3D

Hanifa är ett klädmärke som jag är SÅ imponerad av. Jag kan inte sluta titta på deras innovativa fashion show de sände på Instagram. Istället för faktiska modeller har de 3D-animationer av kläderna som själva tar sig fram längs en osynlig catwalk. Det är så snyggt och detaljerat, se ett smakprov i Instagram-videon nedan.

I deras IGTV finns hela fashion showen, där de också berättar mer om historian bakom kollektionen. Absolut värt din tid! Annars börjar showen 10:30.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Hanifa (@hanifaofficial)

Om du såg Breaking Dawn: Part 2 på bio…

Det är ÄR den roligaste artikeln jag läst och jag måste göra någon liknande själv. Har ni tips på en filmscen som chockade? Tipsa i kommentarerna!

Kommer du ihåg när du såg Twilights Breaking Dawn: Part 2 på bio och plötsligt kom fight-scenen du inte kom ihåg från boken? Den gemensamma chocken, paniken i allas ögon och ilskan? Well, Buzzfeed låter dig leva igenom det en gång till. Var du en Twihard är det här något för dig.

Läs hela “artikeln” här.

Bildkälla

 

Missade du förra veckans Forni Favorites? Du hittar den här!