Vad vi älskade på internet förra veckan

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

21 artiklar om att aktivt vara anti-rasist

Det är nog ingen som har missat vad som händer i USA och i debatten kring rasism just nu. FORNI vill därför bidra till att fler agerar som anti-rasister. Vad det är och hur du är det på bästa sätt är alldeles för viktigt för att sammanfatta här, men vi har gjort en hel artikel där du kan fördjupa dig ordentligt i det viktiga ämnet.

Läs artikel här!

Nike tar ställning

Måndagen den 25:e maj inträffade den fruktansvärda händelsen av George Floyds död. Detta har blivit mycket uppmärksammat då han dog utav ett våldsamt ingripande av polisen i Minneapolis, USA. Nu har Nike tagit ställning mot problematiken med polisen i USA och gjort en mycket bra kampanj utav det hela. Se kampanjen på Instagram:

Läs mer om George Floyd och händelsen här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Let’s all be part of the change. ⠀ ⠀ #UntilWeAllWin

Ett inlägg delat av Nike (@nike)

Missa inte

Facebook lanserar shopping-tjänst

Det är flera av oss som är bekanta med Facebook Marketplace där du som privatperson kan både köpa och sälja grejer i Facebook-appen. Nu har Facebook en ny grej på gång, och det är inget mindre än en shopping tjänst som företag ska kunna ansluta sig till. Facebook vill helt enkelt vara en del utav ett mer digitalt- och e-handelsbaserat samhälle där dom ser sig själva som en självklar aktör.

Läs mer om lanseringen här!

13 Reasons why

När 13 Reasons Why sände sin första säsong kändes det som att hela världen åt, såg och andades avsnitten. Den glömdes dock bort någonstans där efter andra säsongen, men nu tar dom nya tag! I juni släpps nämligen säsong fyra på Netflix och det ryktas om att denna säsongen kommer att ta tillbaka serien in i våra liv igen.

Britney Spears is back

Efter fyra år utan någon ny musik släpper superstjärnan en “ny låt”. Låten är egentligen en gammal låt från albumet Glory men som aldrig släpptes. Nu ville Britney tacka sina fans som hjälpte hennes fyra år gamla album att ta sig upp till toppen på iTunes tidigare denna månad. Fint att ge tillbaka!

Digital haute couture i Paris

För första gången någonsin kommer Paris haute couture Fashion Week ta form virtuellt. Skaparna meddelar att filmerna som kommer sändas ska kännas precis som att gå på Fashion Week i verkliga livet, men genom en skärm. Desto mer saker som görs live och virtuellt idag ju mer tänker jag på hur livet blir efter pandemin… kommer vi att gå tillbaka till det hur det var förr eller är de här digitala distanslösningarna det nya normala?

Läs hela artikel on Fashion Week här!