Vad vi älskade på Internet förra veckan

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

BLM gör skillnad

Demonstrationerna för BLM har visat sig se ge helt otroliga resultat. I USA har den procentuella ökningen på personer som står bakom BLM-initiativet ökat lika mycket som den har gjort det senaste två åren på bara två veckor. Många menade att det inte spelar någon roll om man pratar om det eller ej, men tänk vad “många bäckar små” kan göra!

Läs hela artikeln här!

Kristen Stewart som Prinsessan Diana

Trots att prinsessan Dianas historia är allt annat än lycklig så är jag oroligt glad över att det kommer en film om Dianas relation med Charles och deras två barn. Att prinsessan Diana dessutom ska spelas utav ingen mindre än Kristen Stewart kan inte bli annat än succé. Jag ser fram emot att grotta mer mig ännu mer i Dianas liv med en riktigt välgjort film.

Filmen går in i produktion 2021. Läs mer här!

Missa inte

Victor Leksell släpper nytt album

Victor Leksell har gjort kometkarriär under sina få år som artist (hörde att han kallas “Torslandas Shawn Mendes“) och nu är han aktuell med ett nytt album – “Fånga mig när jag faller”. Victor själv beskriver albumet som ett kliv i ett helt nytt liv, något som han själv tagit de här senaste två åren. Han säger även att det är ett album som är otroligt viktigt för honom. Jag tycker personligen att det är ett album som är viktigt för hela sommar-Sverige!

Lyssna på albumet här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Inatt 00:00.💘

Ett inlägg delat av 21:47 (@victorleksell)

Elaine tar ställning i TV4

Som ett tyst svar på tal mot Alexander Bard och hans plats i TV tar Elaine stafettpinnen och visar hur vi bemöter vardagsrasismen. Under sitt inslag i TV4 tog hon upp händelsen (men inte direkt) som exempel på tillfällen man ska säga ifrån. Se hur Elaine resonerar här:

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av TNKVRT (tänkvärt) (@tnkvrt)

13 åriga vardagshjälten Abbe

Har ni hört nyheten om 13-åriga Abbe från Stockholm? Abbe har under en tid drivit något som bara kan likna en egen polisutredning, vilket har gett ett otroligt resultat. Han har nämligen lyckats få sex pojkar mellan fyra och tolv år gamla att tala ut om övergreppen som de har utsatts för. Detta har lett till att en pedofil har kunnat gripas. All heder till Abbe!

Läs mer om nyhet här!

ASOS ger utrymme

Under de kommande veckorna kommer ASOS under kampanjen #ProudTogether visa sitt stöd för Pride genom att lyfta aktivister, artister och skribenter inom LGBTIQ+  för att visa upp deras talanger på ASOS olika plattformar under juni. Superbra initiativ tycker vi!

Du hittar hashtaggen här!

 

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *