Vad vi älskade på Internet förra veckan

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Therese Hellström tar över FORNIs Instagram

Varje vecka under sommaren kommer en av våra FORNI-redaktörer dela med sig av sin vecka och bästa sommar-tips på Instagram Stories – näst på tur är Therese som ni från och med idag kommer att kunna följa via vår Instagram 😍 Visst hängde ni med när Amanda tog över förra veckan? Om inte så kan ni läsa Amandas vykort från Småland och Skåne här!

Klicka här för att följa oss på Instagram!

Netflix granskar den stora “wellness industrin”

Den 12:e augusti släpper Netflix sin nya serie (Un)well. I serien djupdyker skaparna i den gigantiska wellness-industrin som bara blir större och större. Det verkar vara fler människor nu än någonsin som söker efter svar och förbättring, men vilka wellness-trender lever egentligen upp till deras löften? Trailern finns ute nu!

Läs mer här!

Missa inte

Berättelser om rasismen som “inte finns”

Hur ofta ska vi behöva demonstrera? Så börjar videon som publicerades på Dagens nyheters Instagram idag. Samuel Girma som är pappa, aktivist och skribent i Stockholm berättar om att se sin son angripas av rasister, och sex andra afrosvenskar berättar om ett Sverige som blundar för problemet, och rasism som bagatelliseras. Nu måste detta ändras!

Läs hela artikeln här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Dagens Nyheter (@dagens_nyheter)

Häng med hem till Kendall Jenner

I onsdags publicerade Architectural Digest en video som fick hela världen att hålla andan. Det var nämligen en efterlängtad rundtur hemma hos supermodellen Kendall Jenner som gick live. Kendall har jobbat länge med sin inredning och tagit hjälp utav stora profiler för att skapa sitt drömhem i Los Angeles. Jag kan väl i alla fall säga att hon har lyckats mer än bra…

Läs mer här!

Ett digitalt Stockholm Pride

Den första gången någonsin hölls Stockholm Pride digitalt, och det verkar som om det blev en succé. Överallt på min Instagram såg jag människor som engagerade sig i seminarier, kollade på artister och hade en digital parad. Vill du göra något gott kan du dessutom köpa ett Pride armband från deras hemsida. Pengarna går till prideorganisationer i  länder där HBTQ-rättigheter inte är en självklarhet.

Köp armbandet här!

Unga Wallander på Netflix

Ett helt gäng med svenska skådespelare har gjort en ny version av den populära serien Wallander. I denna nya Netflix versionen är Kurt Wallander i 20-årsåldern och lever ett hektiskt liv. Netflix har släppt en teaser med texten: “Can’t sleep, too much happened in the last few days. – Wallander”. Det här kommer vara bra!

Läs mer här!

 

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *