Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: Rent Routine

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Ny skräckis på Netflix

I ren och skär “snart är det Halloween anda” så har Netflix släppt en ny skräckserie. Serien heter The Haunting of Bly Manor som är en uppföljare av den omtyckta The Haunting of Hill House från 2018. Serien inspireras av Henry James skräckhistorier och trailern skvallrar om att det här är en riktig rysare. Håll i er! 

Missa inte

Goda grejer : plockmat, söndagsmiddag, vardag och dessert

Frida Lund är den härliga och proffsiga kocken bakom instagramkontot @GodaGrejer. Där delar hon dagligen med sig av både mat, bakverk och viner. Goda grejer helt enkelt. Utöver Instagram driver hon även matpodcasten Margarinet tillsammans med Siri Barje. Frida har med andra ord riktigt bra koll på mat, och det kommer vi även få se i hennes nyligen släppta bok “Goda grejer: plockmat, söndagsmiddag, vardag och dessert”. I boken har Frida samlat alla sina favoritrecept, både enkla och mer avancerade. Det vill säga perfekta recept för alla tillfällen, om du så ska ha en avslappnad kompis-middag eller ett uppstyrt släktkalas!

Boken hittar ni här!

Understatement Underwear X JUST BREAST

Underklädesmärket Understatement Underwear är ett företag som ägs och drivs av kvinnor- skapat för kvinnor. Varje år stödjer företaget bröstcancerfonden, detta år genom en kampanj  tillsammans med JUST BREAST vars syfte är att uppmärksamma bröstcancer och lyfta fram alla kvinnors olika bröst. Denna månad lanseras “Bob Art” kollektionen som pryder T-shirts, art prints och tvättpåsar, samt ett klarrosa underklädesset där 15% av vinsten kommer att gå till Bröstcancerförbundet. Ett bra initiativ och en vacker kollektion!

Klicka här för läsa mer och för att shoppa kollektionen!

Want Show As Young

I helgen kom jag över instagramkontot @Wantshowasyoung och jag måste säga att det numera är mitt absolut favorit-konto. Bakom kontot står ett par i 80-årsåldern från Taiwan som driver en kemtvätt. De kläder som kunderna glömmer kvar sätter paret på sig och poserar i som riktiga proffsmodeller. Kontot verkar ha inspirerat många och har vuxit snabbt, sedan den första postade bilden i juni har paret kommit upp i 657K. Hur coolt?!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 萬秀的洗衣店|WANT SHOW as young (@wantshowasyoung) on

Rent Routine

Jag är nog inte ensam om att minst en gång i veckan känna att jag är trött på precis alla mina kläder. Nu är lösningen på det problemet här! Rent Routine är ett företag startat av fyra unga kvinnor och kan vara ett av de smartaste koncepten jag läst om på länge. Dem ger dig möjlighet att bära märkeskläder utan att köpa dem. Så hur fungerar det? Jo, du blir medlem på Rent Routine för 695 SEK/månaden och får direkt tillgång till en hel garderob med handplockade designerplagg. Ur denna garderob väljer du tre plagg som sedan skickas hem till till dig i en klädpåse redo att användas. När du tröttnat på de utvalda plaggen skickar du tillbaka dem och väljer tre nya plagg att få hem. Det bästa för både din garderob och för miljön!

Klicka här för att läsa mer!

50 Last-Minute Halloween Costume Ideas You’ll Actually Like

Halloween börjar närma sig och såklart hittar vi den bästa halloween-inspon på buzzfeed. I den här artikeln får vi de snabbaste och bästa utstyrslarna från “The buzzfeed community”. Mina favoriter (som jag skrattade högt åt) är definitivt nummer 1, 4, 10, 15 och 17.

Klicka här för att se alla kostymer! 

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *