Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: & Other stories

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Tiny Pretty Things

Tiny Pretty Things är den nya serien som ser ut att bli ännu en hit för Netflix! Serien utspelar sig på Chicagos mest prestigefyllda balettskola där eleverna är vänner men också varandras värsta fiender, alla tävlar om samma eftertraktade roller. När en av eleverna på skolan går bort börjar en ny elev som upptäcker en värld fylld av lögner, svek och hemligheter. Pretty Little Liars möter Black Swan enligt beskrivningar. Serien har premiär på Netflix 14 december, ett viktigt datum att lägga på minnet!

Missa inte

Missing Masterpieces

Missing Masterpieces är en digital konstutställning som har samlat 12 stycken mästerverk av världsberömda konstnärer. Dessa mästerverk kan dock inte upplevas i fysiskt form eftersom att de är försvunna, förstörda eller stulna. I utställningen återfinns bland annat mästerverk från Vincent Van Gogh, Paul Cézanne, Barbora Kysilkova och Claude Monet. Utställningen har tagits fram av Samsung och Dr Noah Charney som är expert på brott kopplade till konst. Detta är definitivt den mest spännande digitala konstutställningen jag varit på!

För att komma till utställningen klicka här!

& Other stories X Hums

& Other Stories har gjort en liten kollektion av lyxiga, handgjorda tofflor och slip-ins tillsammans med det svenska sko-varumärket Hums. Kollektionen består av fyra olika tofflor och varje toffla ska återspegla en personlighet som designteamet tycker är viktig idag. The Fierce cat är min favorit! Just nu har Hums en pop-up yta i & Other stories butiken på Biblioteksgatan i Stockholm.

Du hittar även tofflorna online här!

Gucci gör miniserie med Harry Styles och Billie Eilish

Dessa corona-tider vi lever i har gjort det svårt för modehusen att genomföra visningar och andra lanseringsevent. Det har gjort att de har behövt komma på nya kreativa idéer, och det kan vi verkligen säga att Gucci har lyckats med! Deras nya kollektion presenteras nämligen i en miniserie på Youtube. I sju avsnitt får vi följa italienskan Silvia i hennes vardag och när hon visar upp plagg från kollektionen. Harry Styles, Florence Welch, Billie Eilish and Arlo Parks är några av dem som har gästspelat i serien. Detta är ett helt nytt koncept som jag tror kan bli succe!

Se hela serien här!

Lady och Lufsen

Den efterlängtade nyinspelningen av Lady och Lufsen har äntligen haft premiär. En klassisk romantiskt favorit från 1955 är nu tillbaka med en lite nyare handling och några fler karaktärer. I helgen blir det hundmys för hela slanten!

Filmen finns att se på Disney+.

Lindex X Emma von Brömssen

Mönsterdesignern Emma Von Brömssen har tillsammans med Lindex skapat en nattkollektion. I kollektionen hittar vi pyjamaser, morgonrockar och tofflor i blåa och vita mönster med matchande plagg till baby och barn. Tio procent av kollektionens försäljning kommer att gå till WaterAid som jobbar med att förbättra tillgången till rent vatten och sanitet världen över. Mysigt och bra!

Kollektionen finns här!

Shawn Mendes, Justin Bieber – Monster

Veckans låttips! I fredags släppte Shawn Mendes och Justin Bieber duetten Monster. Låten är baserad på erfarenheten de båda delar av att vara barnstjärnor som blivit vuxna artister i musikbranschen. En bra låt och en drömmig kombo!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *