Vad vi älskade på internet förra veckan

Bild: HBO

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Game of Thrones spinoff kommer till HBO

Under ett event förra veckan gick HBO ut med att det kommer en spinoff av Game of Thrones till streamingsajten. Serien House of the Dragon kommer utspela sig 300 år innan tidsepoken vi är vana vid att se och kommer fokusera på House Targaryen (ni vet dem med alla drakar). Regissören Miguel Sapochnik— som vann en Emmy för det klassiska avsnittet “Battle of the Bastards“— kommer regissera det första avsnittet.

Vi vet inte mycket mer än att vi kommer få följa Aegon I när han först kommer till Westeros. Osäker på vem Aegon I är? Det var han som skapade King’s Landing, byggde the Red Keep och the Iron Throne — så det finns nog en del intressanta historier där. Han var även gift med sina systrar Visenya och Rhaenys, så HBO lär inte kunna undvika en incest-historia.

Läs mer om HBOs nyheter här.

Bildkälla: HBO

Heidi Klum’s halloweenoutfits genom åren

Sedan början på 2000-talet har vi kunnat ta del av Heidi Klums galna halloweenoutfits. Vi är vana att varje år se henne förvandlas till oigenkännlig — men årets upplaga tar nog priset: hennes aliendräkt ser ut att vara tagen straight out of  Face Off. 

Good Housekeeping har listat hennes största kostymer genom åren – vilken är din favorit?

heidi klum

Bildkälla: Good Housekeeping

Missa inte

Kanye West Airpool Kareoke

Säga vad man vill om Kanye West, men han har en talang för att skapa musik. I samband med sitt senaste album JESUS IS KING gästar han James Cordens segment Carpool Karaoke. Till skillnad från det vanliga upplägget— där Corden och gäst samåker i en bil— gästar Kanye (och hans gospel-kör) i ett flygplan. Kanske inte ett koncept som hade flugit i Sverige, men rösterna är imponerande!

Se hela videon här!

Ny musikstjärna

Ännu ett musiktips! Alaina Castillos släppte sin första låt den 18e oktober och musikvideon är snart uppe på 1,5 miljoner visningar. Väldigt vacker röst och perfekt för dig som har saknat en kombo av Lana del Ray och old school Rihanna.

Lyssna på Spotify här!

Twitter pratar om Lord of the Rings

Ni vet att jag älskar när Twitter diskuterar olika ämnen, den här gången är det Sagan om Ringen. Har du sett filmerna kommer du le åtminstone en gång. Happy Monday.

Se alla tweets här.

 

En person vi gillar

Sandra Stadelmann reste från Sverige hela vägen till Kina med tåg, tre veckor tog det. Till ELLE berättar Sandra att hon “ville […] inspirera och pusha andra att våga åka tåg” — och det är väl just det, många väljer bort tåget på grund av den långa resan men kanske att resan kan vara destinationen?

Sandra dokumenterade hela sin resa på YouTube och hennes Instagram är som en dagbok med personliga texter om hennes liv som digital nomad. Väldigt kul att följa!

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Jag har påbörjat min långa resa hemåt; sex dagar non stop på ett och samma tåg från Beijing till Moskva i samarbete med @kilroysweden 🙅🏽‍♀️😱 Min första natt delade jag hytt med en kinesisk man och ett par från Skottland – dessa två babes var helt underbara och jag önskar att de hade åkt med mig hela vägen. Vi blev goda vänner under vårt dygn ihop och jag hoppas kunna hälsa på dem snart i Skottland 😊🥰 Andra natten sov jag själv i min hyrt men passkontrollerna har gjort att jag knappt sovit på två dagar…. de har tagit minst fyra timmar varje gång och man måste vara vaken under processen (som har avslutats båda dagar runt kl. 01.00). Just nu gör vi ett kort stopp vid Irkutsk, Sibirien, och jag väntar med spänning på vilka nya roomies jag får! Det är SJUKT KALLT och värmen på tåget fungerar inte. För en timme sedan här i Sibirien började det snöa haha och jag har klätt på mig allt jag har i väskan 😅 Nu är jag en av totalt tre personer som kan prata engelska på hela tåget… i första klass bor det en pappa med sin dotter och personalen/vakterna kan ej ett ord engelska. Detta är verkligen en av mina största utmaningar någonsin och jag håller modet uppe genom att lyssna på musik, dricka te och redigera mina vloggar ✨🌟 När jag kommer fram till Moskva har jag ett par timmar där innan det bär av med nattåg till Helsingfors… sedan till sist färja en natt till Stockholm 😂 KÄMPA SANDY! Vi hörs när jag har täckning igen babes, den sibiriska skogen är mörk, kall och enorm. Kram ❤️ ~ #kilroy #kilroysweden #samarbete #resklimatsmart #resahållbart #tågsemester #äventyr #digialnomad #freeflight #ecotravel #solotravel #sustainabletravel #tågluffa #nomadliv #tågresa #transibiriska #transsiberian

Ett inlägg delat av Sandra Stadelmann (@sandystadelmann)