Vad vi älskade på internet förra veckan

Bild: variety

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen. Denna vecka: butiksnyheter, YouTube-klipp och lite Disney.

Veckans snackisar

MQ byter namn till Marqet

MQ byter namn och nylanseras som Marqet – en helt ny upplevelse. De vill utöka sortimentet med fler produkter och tjänster för det flexibla arbetsliv som många har i dag. De vill också öppna upp för en annan typ av kundupplevelse, därför kommer du också kunna arbeta från butikerna. I torsdags öppnade de upp sin första konceptbutik på Drottninggatan i Stockholm – och planen är att göra om alla befintliga butiker under 2020.

marqet

Bildkälla.

Här kan du läsa mer om nylanseringen av Marqet.

Julfilmen från 2004 har en straight- och gay version

En tweet om två julfilmer från 2004 blev viral under veckan, två filmer med snarlika titlar som är nästintill identiska. Det finns bara en liten skillnad: föräldrarna är utbytta. “Too Cool for Christmas” och “A Very Cool Christmas”  har exakt samma story, skådespelare och uppbyggnad med undantaget att i den ena filmen består föräldrarna av två män — i den andra har man bytt ut en av männen mot en kvinna.

Anledningen var att filmmakaren Irvin jobbade nära tv-bolaget Here TV, en kanal som ville ha LGBTQ-fokuserat material, men bolaget hade inte tillräckligt med pengar för att finansiera en hel film. Så de slog ihop sig med jätten Lifetime som gjorde en “straight” version, som de kunde visa på sina kanaler. Samtidigt som den “straighta” versionen spelades in kunde de byta ut vissa scener och på så sätt skapa två filmer på en gång. “The executives at these companies decided, if we could have some gay content in a movie that could run on Here TV that would satisfy our subscribers that are expecting gay content, but we could also repurpose it and do a quote-unquote straight version and try to sell that to Lifetime or those types of networks, that would be beneficial”, sade Irvin till Buzzfeed.

Här kan du läsa hela artikeln!

Bildkälla: BuzzFeed

Missa inte

The Disney Vault har öppnats!

Walt Disney Picture har en policy runt sina klassiska filmer, som Snövit och Lejonkungen, som de kallar för The Disney Vault. Det har inneburit att klassikerna har släppts för försäljning under en period för att sedan plockas bort helt från marknaden för att låsas de in i valvet. Filmerna har sen inte släppts för försäljning förrän flera år senare, redo för nästa generation barn som ska få uppleva de klassiska filmerna.

I och med Disneys nya streamingtjänst Disney+ kommer det här valvet öppna för första gången när som helst! Då kommer alltså alla dessa klassiker vara tillgängliga för alla, anytime. I Sverige får vi vänta till nästa år för att återupptäcka våra barndomsminnen, men så länge har Disney släppt en tre timmar lång video som visar alla filmer och serier som kommer hitta sitt nya hem online.

Här kan du läsa mer om Disney Vault.

Variety’s Actors on Actors

Tidningen Variety har en YouTube-serie som heter Actors on Actors. Två skådespelare paras ihop och får intervjua varandra om branschen, kreativitet och livets stora frågor. I lördags slog de ihop ett par vi inte trodde vi behövde: Shia LaBeouf och Kristen Stewart. Med den här kombinationen känns det som att vi sitter och lyssnar in på någons terapisession, båda lika starka som psykologer. Vid ett tillfälle frågade Shia Kristen (som är känd för att vara observant i sociala sammanghang) “do you know what affect your silence has on people?” — de håller inte tillbaka. Intressant helt enkelt! En annan härlig kombo är Jennifer Lopez och Robert Pattinson.

Här kan du se alla avsnitt.

Gråtfest med stark sås

Speaking of Shia LaBeouf och intressanta samtal online: YouTube-kanalen First We Feast har ett koncept där olika kändisar intervjuas samtidigt som de äter kyckling och starka såser. De ska jobba sig igenom fem olika såser som bara blir starkare och starkare. Louise verkar vara i något av en LaBeouf-period just nu, så avsnittet hon tipsade mig om var med honom — men det finns många fler intervjuer att se! Ashton Kutcher, Trevor Noah, Gordon Ramsey och Kristen Bell är bara några namn de har haft på sin show.


Här kan du se alla avsnitt av Hot Sauce.

En person vi gillar

Jag har tipsat om en del konton på senaste så det stod rätt stilla på hjärnkontoret. Därför frågade jag Linda om hon kunde tipsa om någon person som hon gillar just nu.

Linda: Min favoritperson online just nu är Sofia Kacim, som är en av hjärnorna bakom kvinnonätverket HER. Hon inspirerar mig främst för hennes arbete mot ett starkare womenhood i världen och tron på systerskap där kvinnor hjälper varandra. Varje enskild kvinna besitter superkrafter — mer av den glöden, tack!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Sofia Kacim (@sofiakacim)