Så förbereder du dig inför hösten

Vår semester börjar lida mot sitt slut – men vi är definitivt påfyllda med både ny energi och inspiration inför hösten. Så även om det kan kännas sorgligt att återvända till vardagen ser vi fram emot månader fyllda med spännande projekt. Frågan är bara; hur går vi från drinkar, härliga solnedgångar och spontana aktiviteter till träning, jobb och mörker. Det har vi svaret på!

Mjukstarta
Första måndagen efter semestern behöver du kanske inte gå upp extra tidigt för att gå morgonpromenad, ha med en perfekt matlåda, jobba stenhårt och ha aktiviteter bokade hela kvällen. Försökt istället successivt gå från semesterlunket till vardagstempot så kroppen (och knoppen!) får vänja sig. Börjar du med allt på en gång kan vi dessutom garantera att du vill ha semester igen om två veckor.

Införskaffa fina saker
Om det finns något som får oss pepp på träning eller kontorshäng är det att införskaffa nya, fina saker. Oavsett om det är en ny kalender, ett par snygga träningsbrallor eller en smickrande kostym. Unna dig något extra (men såklart anpassat till din budget) som kan få dig mer sugen på vardagslivet.

Låt sommaren fortsätta
Vi har fortfarande några härliga sommarveckor kvar med ljus och värme, så se till att ta till vara på dem innan hösten infaller på riktigt. Åk till en mysig badplats efter jobbet, ta en AW på någon uteservering eller åk ut i skärgården under helgen. Även om vi hänger på kontoret många timmar per dag finns det fortfarande tid att avnjuta i solens varma strålar.

Planera in milstolpar
Att börja jobba efter semestern kan kännas som att påbörja ett marathon om man inte har några planerade pauser innan jul. Och helt ärligt, vem tycker inte det känns jobbigt? Se därför till att boka in några roliga aktiviteter under hösten som du kan se fram emot – oavsett om det är en konsert, en spadag eller en weekend i någon annan stad.

Sätt upp mål
Hösten är troligtvis vår mest intensiva period, både i jobbet och privat. Men något som peppar oss är att sätta upp tydliga mål för vad vi vill åstadkomma under dessa månader – som dessutom blir ett härligt kvitto när julledigheten närmar sig. Tänk på att inte vara för ambitiös med din lista, vi vill ju hinna leva, njuta och vara spontana också.

 

Artiklar att lyssna på

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

TILLBAKA