Min graviditet: Vecka 24

Gravidvecka 24

59,3% avklarat och 114 dagar kvar av graviditeten.

Min kropp:

Vikt: + 5 kilo

Även om kroppen är i ständig förändring och det händer saker som är mindre trevligt (som svullna fötter, hårig mage och förstoppning haha) så känner jag mig stark och välmående. Jag tror att jag skulle bryta ihop om jag jämförde min gravida kropp med min vanliga kropp men jag utgår hela tiden från att jag är just gravid och därför känns det mesta okej, även om det är jobbigt.

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har gjort mitt bästa. Mindre sociala aktiviteter, mer tid för vila och mindre möten än tidigare veckor. Däremot så jobbar jag mycket just nu men det är så roligt så det är ingen fara. Jag märker att jag blir tröttare fysiskt för varje vecka som går. I fredags gick jag 11 000 steg i ankelboots och när jag kom hem var mina fötter och ben helt svullna och dunkade. Jag brukar klara att gå rätt mycket i halv-klackar om dagarna men nu är det dags att lägga dem på hyllan. Så i söndags gick jag till NK och unnade mig själv ett par riktigt fina sneakers!

Mitt mående:

Det här har inte varit en så bra vecka för mig rent mentalt. Dels kan vi småtjafsa hemma och det är omöjligt att veta vad som är på riktigt och vad som är hormonellt vilket får mig att vilja bryta ihop. Sen har jag varit orolig hela veckan, på samma sätt som jag var orolig under de första 12 veckorna. Jag inbillar mig att han rör på sig mindre än vanligt och tycker inte längre att jag känner någonting. Men jag vet inte om det är för att jag har vant mig vid hans rörelser – alltså att de kändes mer i början eftersom de var nya – eller om det finns någon sanning i min känsla. På onsdag har vi tid hos vår barnmorska och jag längtar så jag spricker, behöver få lugna ner mig lite.

Veckans craving:

Barnmat, eller alltså mat som påminner om barndomen. Jag äter polarbröd och stuvade makaroner så fort jag får chansen – BARNSLIGT gott!!!

Bebisen:

Nu är han 28 cm lång och väger 565 gram. Jag slutar inte förvånas över hur en människa kan växa i sån racerfart i min mage. Det känns som att dessa veckor bara går ut på att han ska tjocka på sig vilket också blir ett steg närmre en färdigbakad bebis. Annars har hans vita blodkroppar börjat bildas som ska hjälpa honom att bekämpa infektioner. Lungorna fortsätter att utvecklas och hans balansorgan i örat blir till!

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA