Min graviditet: Vecka 26

Gravidvecka 26

65,0% avklarat och 98 dagar kvar av graviditeten.

Min kropp:

Vikt: + 7 kilo

Jag börjar svullna? Fy fan det är inte trevligt ska jag tala om. Efter en dag på jobbet kommer jag hem med fötter, anklar och smalben som inte är så smala längre. Jag har aldrig varit en sån som lägger på mig vätska under mens så trodde nog att jag skulle slippa svullnaderna, men om det redan är såhär illa så måste jag börja ta till drastiska åtgärder. Hur ska jag annars klara av att vara höggravid under högsommarvärmen? Idag är det jag som går och shoppar stödstrumpor.

Så har jag tagit hand om mig själv:

Jag har haft en riktigt fin ta hand om mig-vecka den här veckan. Mycket vila, promenader i den friska luften och bra med sömn. Heja mig!

Jag har även märkt att min hunger har förändrats. Jag är SÅ mycket hungrigare nu än för bara några veckor sen och behöver mycket mer bränsle till kroppen.

Mitt mående:

Jag inser under graviditeten hur stress verkligen är något återkommande i mitt liv – och hur dålig jag är på att hantera det. Jag är inte bra under stress, så enkelt är det. Så fort jag har balans mår jag HUR bra som helst men när balansen vacklar blir det kaos i mitt huvud. Så den här veckan har varit upp och ner, bra och dåligt, högt och lågt. Men mest högt om jag ska vara ärlig, jag försöker tänka positivt och njuta av den här graviditeten – det kommer ju aldrig tillbaka!

(fick en tår i ögat nu när jag skrev detta samtidigt som jag kände hur han sparkade)

Veckans craving:

Mackor med leverpastej, jag antar att det är järnbristen som spökar?

Bebisen:

Nu är han 31 cm och väger 930 gram. Han tränar på att andas genom att fylla lungorna med fostervatten och hans ögon är färdigbildade. Det är så coolt att han reagerar på ljus och ljud nu för tiden! Han är liksom med oss, fastän han är där inne. Vid den här perioden börjar han även reagera på beröring så jag ska vara extra varsam med magen ♥.

 

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA