Så fixar du drömbalkongen: 5 tips

Bildkälla: instagram.com/magicbabyvintage, fixaodona.se

Gröna växter
Att fylla balkongen med gröna växter och blommor ger en ombonad och mysig känsla. Vi blandar gärna gröna blad med färgade blommor (som dessutom doftar fantastiskt). Placera på golv, bord och längs med balkongräcket för att få en röd tråd genom hela ”rummet”.

Matta
Ett bra tips för att slippa ett tråkigt betonggolv eller mjuka upp trätrall är att lägga en matta på balkongen. Tips: välj en i plast så slipper du tvätta den så fort det regnar (!) – hos kedjorna finns många varianter i fina färger och mönster.

Kuddar
Något vi ofta glömmer utomhus är textilier, men sanningen är att de behövs lika mycket ute som inne. Kuddar passar extra bra eftersom de är lätta att ta in vid dåligt väder! Placera dem gärna på både stolar, golvet och i soffan för att höja mysfaktorn.

Detaljer
För att få till samma känsla som i övriga rum är ett bra tips att addera fina inredningsdetaljer som ljusstakar, skålar och fat. Ställ fram en fin vattenkanna och några glas, häng upp en ampel eller lägg en filt på armstödet. Det är detaljerna som gör det!

Ljuskällor
När julbelysningen tagits ner känns balkongen ofta mörk (ljus är ju ingenting vi är bortskämda med i Sverige). Se därför till att addera någon form av ljuskälla för kvällar och mornar på balkongen. Vår favorit är en ljusslinga med glödlampor längs med balkongräcket.

 

Artiklar att lyssna på

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

TILLBAKA