Tips på 22 TV-serier att se baserat på det du redan älskar

Behöver du tips på serier att se? Att välja en ny tv-serie att dedikera sin tid till kan vara något av det svåraste som finns. Hur ska man veta vilken man ska välja av alla hundra förslag som dyker upp? Man vill ju inte påbörja något för att sen inse att det inte var en bra match. Därför har jag skapat en lista med 22 tv-serier du kan se – baserat på draman du redan vet att du älskar!

Har du en tips på serier du tycker att andra bara måste se? Kommentera dina tips längst ner!

Trött på att scrolla? Här har du snabblänkar:
👉 Tips på serier om du tycker om Lost
👉Tips på serier om du tycker om Gossip Girl
👉Tips på serier om du tycker om Vampire Diaries
👉Tips på serier om du tycker om Big Little Lies
👉Tips på serier om du tycker om House of Cards

Om du tycker om Lost

Folk försvinner, världen förändras och nya samhällen formas.

 1. The Leftovers

Det är faktiskt samma skapare bakom Lost som The Leftovers, så du vet att du kommer gilla den. 2% av världens människor försvinner spårlöst och samhället blir sig aldrig likt igen. Tre år senare får vi följa polischefen Kevin och hur oförklarliga katastrofer kan förändra både människor och relationer.

Du kan se tre säsonger på HBO.
8,3/10 på IMDB.

2. The 100

Vår planet förstörs av en “kärnvapen-apokalyps” och mänskligheten flyr ut i rymden. 100 år senare skickas 100 ungdomar tillbaka till jorden för att se om det är dags att återvända. Lämnade ensamma måste de snabbt bilda ett nytt samhälle, regler och makthavare – något som inte går hem hos alla.

Se på Netflix!
8/10 på IMDB.

3. The Society

Precis som i The 100 är det i denna serien upp till ungdomarna att bilda ett fungerande samhälle. Men här är det på grund av att alla vuxna människor spårlöst har försvunnit. Serien utspelar sig i nutid, vilket gör att ungdomarnas olika reaktioner på ett liv utan föräldrar känns väldigt verkliga – och läskiga.

Än så länge finns det bara en säsong, men de går in i produktion för säsong två i slutet på 2020!

Finns på Netflix!
7/10 på IMDB.

4. Manifest

HBO beskriver serien såhär: “I den här thrillerserien försvinner ett plan och dyker upp flera år efter att det antogs ha försvunnit i havets djup. För passagerarna har det inte förflutit någon tid, men för deras anhöriga har det gått flera år. Serien följer deras liv, samt det större mysteriet som är deras öde”.

Jag har inte sett den själv, men kände direkt efter att jag sett trailern att den måste vara med på listan. Man älskar ju mysterier som ingen verkar kunna förklara!

Två säsonger finns ute på HBO!
7,2/10 på IMDB.

Om du tycker om Gossip Girl

Lyx, hämnd och snyggt mode.

5. Elite

Tre ungdomar från arbetsklassen börjar på en exklusiv spansk privatskola. Där blir det snabbt en krock mellan dem och de rika eleverna – och de tre ungdomarna blir misstänkta för ett mordfall efter att en i deras nya klass plötsligt dör.

Se på Netflix här!
7,6/10 på IMDB.

6. Dynasty

En uppdaterad re-boot av den klassiska tv-serien. Familjen Carrington och Colbys slåss om kontroll över sin förmögenhet och sina barn. Intriger, hämnd och bra mode!

Se på Netflix här!
7,3/10 på IMDB.

7. Grand Hotel

På det familjeägda, femstjärniga hotellet Grand Hotel i Miami Beach kämpar personalen för att hålla sina gäster nöjda. Under en lyxig och välpolerad yta döljer sig skandaler, hemligheter och skulder. Eva Longoria från Desperate Housewives har producerat serien!

Se på Cmore här!
7/10 på IMDB.

Om du tycker om Vampire Diares

Star crossed lovers, mystik och fara runt varje hörn.

8. Roswell New Mexico

Efter att Liz återvänder till sin hemstad upptäcker hon att hennes tonårskärlek är en utomjording, något han hållit hemligt i hela sitt liv (på jorden). Faktum är att hela Roswell, New Mexico är fullt av utomjordingar. Vi får följa paret kämpa för att skydda hans hemlighet, något som blir svårare efter en attack mot jorden – vilket gör att regeringen letar efter aliens med eld och lykta.

Ja, du hör ju. Tycker du om Romeo och Julia-historier a la Elena/Damon kommer du antagligen tycka om det här!

Finns att se på HBO!
6,1/10 på IMDB.

9. The Magicians

En serie baserad på den bästsäljande boken med samma namn. När Quentin är i 20-års åldern antas han till en hemlig, exklusiv magiskola i New York, där han plötsligt får en utbildning i modern trollkonst. Men magin ger honom inte den lycka och mening med livet han hade väntat sig…

Som Harry Potter – men alla är vuxna och det utspelar sig i New York istället för på Hogwarts.

Se alla fem säsonger på HBO!
7,6/10 på IMDB.

10. Legacies

Så nära Vampire Diaries du kan komma, det är nämligen en spin-off av serien och flera av originalskådespelarna är med även här.

År efter att vi lämnade serien bakom oss får vi följa med nästa generations övernaturliga varelser vid The Salvatore School for the Young and Gifted. En blanding av Vampire Diaries och Riverdale, med allt vad det innebär.

Finns att se på HBO!
7,5/10 på IMDB.

11. The Witcher

Baserad på en bokserie med samma namn. Vi får följa monster-jägaren Geralt medan han försöker hitta sin plats i världen han lever i. Jag själv har faktiskt inte sett den, men har hört att den ska vara bra och det ska tydligen vara väldigt lätt att kära ner sig i Geralt. Alltid en bonus!

Finns på Netflix!
8,3/10 på IMDB.

Om du tycker om Big Little Lies

Mörka hemligheter, familjer som fallerar och någon har antagligen dött.

12. The Affair

På samma sätt som i Big Little Lies så berättas händelser från olika personers perspektiv, och vi får se hur få saker stämmer överens medan lögnerna ökar. Vi får följa det gifta paret Alison och Cole, deras vardag och när Alison möter Noah. Otroheten och dramat som följer efter påminner om Big Little Lies på bästa, möjliga sätt.

Finns att se på HBO.
7,9/10 på IMDB.

13. The Stranger

Det har varit mycket snack om The Stranger på senaste. En total främling går till familjefadern Adam och avslöjar en hemlighet om hans fru, och plötsligt blir han intrasslad i ett mysterium medan han söker efter svar. Det är en beroendeframkallande serie, baserad på bokserien av samma namn.

Du kan se den på Netflix.
7,4/10 på IMDB.

14. Sharp Objects

En psykologisk thriller där Amy Adams, som spelar huvudrollen, fick (bland annat) en Golden Globe för sin insats.

Vi får följa Camille Preaker, en reporter som skickas till sin hemstad för att rapportera om olösta barnamord. När hon börjar undersöka dessa dras hon snart in i ett trassligt drama, där hennes förflutna kolliderar med nutid. Den här är definitivt på min att-se-lista, alla vänner som har sett serien rekommenderar den varmt!

Finns på HBO.
8,2/10 på IMDB.

Om du tycker om Modern Family

Det ska vara lättsamt, färgglatt och lätt att relatera till.

15. Insecure

Issa Rae är kvinnan som både skapat och spelar huvudpersonen i den här serien och hon är så fruktansvärt bra. Man får följa Issa och Mollys liv i Los Angeles, medan de försöker balansera allt från fyllor, ligg och yrkesliv. Tyngre ämnen så som rasism tas upp ur ett humoristiskt och viktigt perspektiv. ÄLSKAR den här serien! Starkt tips på en serie att se!

Se alla tre säsongerna på HBO!
7,8/10 på IMDB.

16. Dave

En serie baserad på Dave Burds liv, han är rapparen och komikern som ni kanske känner igen som Lil Dicky. HBO beskriver serien såhär: “Han är en neurotisk förortsman i sena 20-årsåldern som övertygat sig själv att han är ödesbestämd att bli en av tidernas bästa rappare. Nu måste han övertyga sina närmaste vänner, för med deras hjälp kan han faktiskt övertyga världen.”

Visste ni förresten att Dave Burds använde sina bar mitzva-pengar för att finansiera sina första musikvideos?

Se på HBO här!
7,7/10 på IMDB.

17. Breeders

Jag älskar allt Martin Freeman gör, och det här är inget undantag. Breeders är en ny serie som precis haft premiär på HBO, där man får följa ett par och hur de navigerar bland känslorna att älska sina barn – samtidigt som man ibland vill lämna bort dem.

Se på HBO här!
6,4/10 på IMDB.

18. The Good Place

Smartaste serien tillgänglig idag! Jag har nog bett alla mina vänner se The Good Place. Tack vare ett datorfel hamnar självupptagna Eleanor Shellstrop i the good place (himlen), och hon är fast bestämd om att få stanna – även om det innebär att hon behöver bli en bättre person.

Om du vill skratta åt mänsklighetens alla misstag är det här serien för dig.

Finns att se på Netflix!
8,2/10 på IMDB.

Om du tycker om House of Cards

Korrupt politik, stora affärer och fult spel.

19. The Loudest Voice

Så obehagligt och bra. Baserat på den verkliga händelsen om hur TV-kanalen FOX News i USA blev den gigant den är idag. Och de sexuella trakasserierna som hände på företaget bakom stängda dörrar.

Om du tycker den är historien är intressant så tipsar vi om att filmen Bombshell är baserad på samma händelser.

Serien finns att se på HBO!
7,9/10 på IMDB.

20. Tunn is

Jag älskade den här serien som är av väldigt hög kvalité. Vi får följa Sveriges utrikesminister Elsa Engström, när hon åker till Grönland för att driva igenom ett förbud mot oljeborrning. Strax innan avtalet ska signeras tas hennes rådgivare som gisslan, och hennes team dras in i ett smutsigt drama på liv och död.

Finns att se på Cmore.
5,8/10 på IMDB.

21. The Capture

Soldaten Shaun blir misstänkt för att ha kidnappat sin försvarsadvokat efter att det har fastnat på övervakningskamerorna – men han har inget minne av det. Polisen Rachel Carey sätts som utredare på fallet och inser snabbt att något inte stämmer.

Jag och min sambo slukade den här på två veckor. En serie i åtta delar, som belyser problematiken som kan uppstå när tekniken hamnar i fel händer.

Finns på Cmore.
7,8/10 på IMDB.

22. Billions

Den här serien är lite lättsammare än de andra, men mest för att konversationerna är så skarpa. Åklagaren Chuck Rhoades och den beräknande miljardären Bobby Axelrod utvecklar en relation som bara kan jämföras som varandras ärkefienden. Bland fulspel och stora förmögenheter drar de in varandra i ett spel med väldigt hög insats.

Tycker du om serien Suits är det här också en väldigt bra match för dig. Jag önskar det fanns fler än fyra säsonger ute, men som tur är har säsong fem snart premiär!

Finns att se på HBO.
8,4/10 på IMDB.

*

Vill du se fler tips på serier och filmer? Klicka här och här!

1 person pratar om det här! Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *