Dags att boka höstresa? Här kommer tre tips!

Hösten är här och kylan står runt hörnet – hög tid för att planera höstresan med andra ord. Här kommer tre tips på var vi tycker att du ska åka i höst!


En brunch på Buvette

New York

Finns ingen stad som New York under hösten. I oktober är det fortfarande sådär ljummet i luften som vi har här hemma i september vilket betyder perfekt temperatur för storstadshelg. Boka direktflyg med SAS eller Norwegian som ofta har kampanjer med bättre priser t/r till New York! Åk torsdag till söndag så landar du söndag kväll eller måndag morgon hemma i Sverige igen.

Jetlag-tips!
När du landar i NYC så är det mitt på dagen där men kväll (eller kanske till och med natt) för dig. Håll ut till midnatt i NYC-tid, no matter what, så kommer du att klara av helgen utan att låta jetlagen förstöra för dig! Jag brukar alltid gå ut och dansa första kvällen fram till strax efter midnatt, då är kroppen trött och orkar sova till åtta-nio dagen efter. Perfekt tid för att komma först till de bästa brunch-ställena!

Hotelltips: The Standard i Meatpacking District är i en klass för sig. Du kan utan tvekan, om du känner för det, tillbringa ett dygn här utan att lämna hotellet. Ät deras bagels till frukost, middag på Standard Grill och dansa bort natten på Boom Boom Room.
Bästa brunchen:
Buvette i Greenwich Village är ett måste. Ät deras croque madame (som inte är från denna värld) och drick lemonad eller små glas med vin!
Middagen du inte får missa:
NoMad är ett hotell med med en restaurang utöver det vanliga. Otroligt välkomponerade rätter och mycket vegetariska alternativ.
Området du bör besöka:
West Village har bäst shopping, brunchställen och juicebarer!


Miracle Garden i Dubai

Dubai

Dubai är ett tudelat resmål, antingen älskar man eller så ogillar man Dubai. Jag älskar Dubai och tycker att det är ett perfekt resmål om du vill se solen men inte flyga längre än fem timmar bort. Varmt, rent och riktigt bra restauranger.

Hotelltips: Grosvenor House är ett av mina favorithotell i hela världen, finns flera restauranger på hotellet som är magiska och frukostbuffén är inte av denna värld.
Middagen du inte får missa: OKKU är asiatisk fusion som tar din mun på en riktigt äventyr.
Shoppingmåstet: Dubai Mall är precis så stort, fascinerande och fullspäckat som man har hört om.
En annorlunda aktivitet: Miracle Garden är en blomsterträdgård utom denna värld. Promenera omkring i eftermiddagssolen, insup all vacker blomsterdekoration och njut!


YSL-trädgården i Marrakech

Marrakech

Första gången jag besökte Marrakech så var det kärlek vid första ögonkastet. Jag blev blixtförälskad. Färgerna, stämningen, kulturen. Det är ett perfekt ställe att resa till under hösten eller våren. Vädret är precis lagom för att både orka sightsing i stan men också njuta av att ligga vid poolen några timmar om dagen.

Hotelltips: La Mamounia är ett av de vackraste hotellen jag någonsin besökt. Ett hett tips om du vill lyxa till det ordentligt.
Något du måste se: Yves Saint Laurents blåa trädgård är ett måste om du besöker Marrakech!
En magisk middag: The Royal Palm är fantastiskt både om du letar hotell eller om du vill äta en härlig middag.
Här hänger du en hel dag: Beldi Country Club har god lunch, stor trädgård och funkar utmärkt att hänga på en hel dag om du bor i centrala Marrakech och vill åka på en liten dagsutflykt!

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA