Så packar du resväskan

packa resväskan

Brukar du också börja stressa över din packning flera dagar innan du ska resa någonstans? Ångesten över att inte få med sig allt man behöver/vill ha med sig och den ständiga oron över att glömma något. Nu kan du släppa din oro! Jag har samlat mina bästa packningstips inför resan i den här artikeln. Och mina vänner brukar kalla mig för ett proffs på packning så du kan känna dig lugn. Följ bara dessa tips så kommer allt att ordna sig!

packa resväskan

De här väskorna packar jag i:

Jag packar alltid i två väskor om jag ska vara borta i en vecka eller mer. Ett bagage som ska checkas in och en kabinväska. Utöver det har jag en handväska och om det är en solsemester brukar det vara en väska som jag kan använda som strandväska under resan.

packa resväskan

Så planerar jag vad som ska med:

För att effektivisera min packtid har jag en lista på anteckningar i mobilen med det som behöver packas inför en resa. Den heter kort och gott “Packningslistan” och är uppdelad i tre delar: Kläder & accessoarer, Skönhet & Hygien samt Övrigt. Under vardera kategori står de sakerna jag alltid har med mig på resan, till exempel såhär:

Kläder & Accessoarer:
Klänningar för dagtid
Klänningar för kvällstid
Skön outfit att flyga i tur & retur
Något att sova i
Handväska för kvällstid
Sneakers/träningsskor
Klackskor
Sandaler till stranden

Etc.

Skönhet & Hygien:
Tandborste + tandkräm
Smink
Ansiktsrengöring
Hudkräm
Solkräm

Värktabletter
Parfym

Etc.

Övrigt:
Laddare till dator, mobil och iPad
Kamera
Böcker + tidningar
Pass
Solglasögon

Etc.

Börja skriv din egen packningslista nu på en gång. Sen är det bara fylla på den och förbättra den allt eftersom. Om ett tag kommer den att vara perfekt! Varje packningslista är individuell eftersom vi alla vill ha med oss olika saker, men här ovan i mina exempel finns saker som de flesta kvinnor har med sig på sin resa. Kopiera min exempellista så har du en bra grund att stå på!

packa resväskan

Så packar jag i själva väskan:

Det är enkelt! Hårda saker på ena sidan och mjuka saker på andra. På den hårda sidan ryms skor, necessär, böcker, solglasögon, plattång etc. På den mjuka sidan lägger jag alla mina kläder.

packa resväskan

Det här har jag som handbagage:

Saker av värde bör aldrig ligga i den incheckade väskan. Det händer att bagage tappas bort på flygplatser och även om du har försäkring så är det en tråkig process att bli av med saker som har ett högt ekonomiskt eller emotionellt värde. Jag packar mina dyra handväskor, smycken och skor i min kabinväska. Där i ligger även en komplett outfit (med underkläder! Och bikini om jag ska till solen) ifall att den incheckade väskan kommer på villovägar.

Tips när du packar!

– Om du ser till att ha en komplett packningslista i mobilen så kan du inte misslyckas. Gå igenom den innan du stänger igen resväskorna så vet du att du har med dig allt och kan därför slappna av.

– Tänk alltid i outfits när du packar kläder och accessoarer. Om du bara tar med dig dina favoritkläder kan du komma fram med tio par byxor och två toppar samt ett par glittriga pumps du egentligen inte kan gå i. Att tänka i outfits gör att du slipper “Jag har ingenting att ha på mig”-problemet på plats. Dessutom sparar du tid och energi varje dag om du redan vet vilka outfits du har med dig!

– Dela upp den mjuka sidan i din resväska i två delar: dagkläder och kvällskläder. Det är lättare att hålla kolla på kläderna om de redan är uppdelade för dagtid och kvällstid.

– Packa inte för mycket! Om du är borta i en vecka eller mer, satsa på två extraoutfits ifall att något sitter fel/blir smutsigt etc. Du behöver inte tio extra klänningar. Att resa med ett bagage som har övervikt betyder bara att du inte har tänkt igenom din packning. Vem vill släpa på saker i onödan?

– Packa smart – lägg små saker i skorna så att de inte tar extra plats, testa att rulla kläder för att de inte ska bli skrynkliga och lägg alltid vätskor i påsar så att du slipper riskera solkräm över dina nya mockaskor när du öppnar resväskan några timmar senare…

Det var det. Ha en underbar semester och happy packning!

 

 


Fler artiklar inom kategorin resor kan du läsa här.

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA