Så shoppar du smart under REAn

rea

Att shoppa under mellandagsrean är en konst i sig, och ingenting man lyckas med utan att ha en tydlig strategi. Vi är nog inte de enda som kommit hem med konstiga tröjor och för små byxor, eller hur? I år vill vi göra riktigt bra kap och har därför listat några tips på hur du får tag på de bästa plaggen, till det bästa priset. Checka av dessa punkter och du kommer förhoppningsvis göra riktigt bra köp!

Spana in utbudet
För att få en överblick av vad som finns i butik just den här säsongen är att bra tips att spana in dina favoritbutiker innan rean. Vad finns att köpa just nu? Vad är nytt och vad är några veckor/månader gammalt? Ibland kan man till och med förutse vad som kommer komma på rean. Ett plagg som kom in i början av hösten kommer definitivt reas ut om det finns många exemplar kvar. Se till att bilda dig en egen uppfattning om utbudet och vad som är intressant för dig. Spara ner dina favoriter så kan du enkelt kolla priset på dessa när rean dragit igång.

Satsa på klassiska plagg
Visst är det lockande med en senapsgul volangblus när den är nedsatt med 70 %? Men det är inte att shoppa smart. Du kommer troligtvis bara använda den ett fåtal gånger (om ens det), vilket innebär att pris per användning kommer bli högt. Satsa istället på att investera i klassiker som den vita skjortan, välsittande jeans, en stilren kappa eller ankelboots. Plagg som kanske är mindre roliga att köpa, men som du kommer använda mycket. Fyndar du ett sådant plagg på rean har du definitivt gjort ett kap!

Plagget ska sitta perfekt
Det spelar ingen roll att plagget du provar kostar mindre än en lunch ute, sitter det inte perfekt ska det inte köpas. Fel storlek, sminkfläckar eller trådar som hänger ut är ett no no om du ska shoppa smart. Har du svårt att avgöra själv? Ta med dig ett smakråd som är helt ärlig med hur plaggen sitter!

Sätt en budget
Det är lätt att pengarna flyger till både höger och vänster i det hetsiga tempot som ofta hålls under rea-tider. För att minimera ångesten i januari bör du hålla koll på vad du köper och redan innan rean sätta en budget för hur mycket du får shoppa. Se även till att skippa avbetalningen i slutet på januari, det blir en riktigt tråkig räkning när du äntligen fått den efterlängtade lönen! Har du inte pengar att shoppa för idag ska du heller inte shoppa.

Öppet köp och bytesrätt
Eftersom de brukar vara fullproppat i butikerna kan det vara svårt att hinna prova plaggen (alternativt att shoppar du online). Se till att kolla upp reglerna för öppet köp och bytesrätt innan du betalar. Oftast gäller åtminstone 14 dagars bytesrätt, men för din egen skull är det bra att kolla upp exakta villkor. Är det dessutom en butik du inte handlar i så ofta är det viktigt att kolla så inte bara bytesrätt gäller, utan även öppet köp (så du får pengarna tillbaka).

 

Checka av dessa punkter innan du påbörjar din shoppingtur och vi lovar du kommer få med dig några riktiga kap hem. Happy shopping och lycka till!

Artiklar att lyssna på
TILLBAKA