Miley Cyrus, Lizzie McGuire och ett quote att sätta upp på kylskåpet

Bild: @milkmakeup

Återigen dags för en liten recap på veckan! Louise nämnde förra veckan att måndagar har blivit en ny favoritdag när det kommer till artiklar och jag kan inte annat än hålla med. Har du missat de tidigare artiklarna så hittar du dem här.

Låt oss ta en titt på veckans favoriter!

Veckans TV

Beforeigners

Ni kanske har märkt att det börjat komma in mer och mer europeiska serier och filmer på Netflix och HBO? Det är på grund av den nya lagen som tillträdde i december 2018 som tvingar streamingtjänsterna att minst 30% av materialet ska vara producerat i europa. Detta är för att inte ta död på vår egen filmindustri vi har här i Europa!

Det tar oss till HBO Nordics första norska orginalserie som hade premiär förra veckan. Den har fått fina recensioner och beskrivs som en satirisk sci-fi deckare.

“Folk från det förflutna börjar oförklarligt dyka upp i havet. Ett par år senare paras kriminalaren Lars Haaland ihop med Alfhildr Enginnsdottir, den första polisen med vikingaursprung, för att lösa ett mystiskt mordfall i Oslo”

Se serien på HBO här. 

Euphoria

En annan ny serie på HBO är Euphoria där Zendaya spelar huvudrollen. Kanske har du redan höra seriens soundtrack All of us på Spotify med Zendaya och Labrinth? Storyn är en mer seriös high school-film som tar upp tyngre ämnen som droger och vad sociala medier faktiskt gör mot ungdomarna i skolan. Den är redan klar för säsong två och det är faktiskt världsartisten Drake som är producent.

Se serien på HBO här

Veckans snackisar

Amazonas

Nyheten ingen visste om men som tack vare sociala medier fått en otrolig spridning handlar om bränderna i Amazonas. Helt galet hur en sådan nyhet inte prioriteras, men nu repostas det för fullt på både Instagram, Twitter och Facebook vilket har lett till flera stora insamlingar. Vill du veta mer om vad du kan göra för Amazonas här hemma i Sverige tycker jag att du ska läsa Louise artikel här!

Lizzie McGuire kommer tillbaka

Minns du 13-åriga Lizzie McGuire? She’s back! I lördags meddelade Disney+ (Disneys nya streamingtjänst som lanserar i USA senare i år, vi får vänta till 2020) att Hilary Duff och Lizzie McGuire kommer tillbaka i en ny mognare tappning. I serien kommer man att få följa Lizzie som nu är äldre, har sitt drömjobb i New York och en högre skobudget.


Läs mer om nyheten här! 

Veckans släpp

Milk Make-up kommer till Sverige

För alla beauty-älskare där ute: Milk Make-up lanseras äntligen i Sverige! Det amerikanska varumärket har vunnit flera priser och är kända för sin färgglada paketering. Tidigare har man endast kunnat beställa från utlandet, men i slutet av denna månad kommer du att kunna både beställa och köpa i butik hos Sephora.se och Sephora.

Taylor Swift album

I fredags släppte Taylor sitt sjunde album “Lover”. Många kallar hennes nya album för “a return to past glories” då hon återgår till popmusik och texter med kärleksbekymmer, vilket är det hon faktiskt blev känd för från början. I videon nedan får vi se behind-the-scenes från när de fotograferade hennes album cover.

Missa inte

Miley Cyrus släpper låt om uppbrottet

Det har snackats hej vilt om Miley Cyrus uppbrott med Liam Hemsworth och skandalresan med Kaitlynn Carter, Brody Jenners ex-fru. Nu har hon släppt en låt som ryktas handla om deras förhållande. Liam och Miley träffades på inspelningen av “The Last Song” när Miley endast var 17 år gammal. Paret gifte sig i vintras men har alltså redan ansökt om skilsmässa, fem månader efter bröllopet.

“Move on, we’re not 17
I’m not who I used to be
You say that everything changed
You’re right, we’re grown now”

Lika kändisar

Har du också tänkt på att vissa kändisar är lite för lika varandra? Är de samma person eller finns det två? Förvirringen är total och BuzzFeed samlat några look-a-like favoriter. Spana in artikeln här!


Dax Shepard och Zach Braff, eller är det Zach Braff och Dax Shepard?

Vi får inte nog av

Måndagspepp

För dig som har en dålig dag – här kommer ett gott skratt <3

Quote of the week

Molly Sandéns sommarprat

Lyssnade på Mollys sommarprat där hon återkommer till ett citat flera gånger. Jag tyckte att det var fint och hade en viktig poäng, så jag tänkte dela med mig av det här till er som missat det:

“Jaga inte människor.
Gör din grej,
så kommer förhoppningsvis rätt människor
att jaga dig.”