Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild via Selena Gomez Instagram

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Starka skyltar i demonstrationerna

BLM demonstrationerna har lämnat mycket efter sig, och en av dom sakerna är alla starka skyltar som demonstranterna hade med sig. Många av skyltarna har fastnat på bild och dyker upp överallt på internet och i sociala medier. Nu har Harpers Bazaar samlat 45 starka och fantastiska skyltar som är värda att titta igenom.

Se alla skyltar här!

Selena Gomez lånar ut sitt Instagram-konto

Selena Gomez har med sina 180 miljoner följare ett av Instagrams största konton. Selena sade att hon länge grubblade över hur hon kunde använda sin enorma plattform för att förmedla BLMs budskap och sprida viktig information – det hon kom fram till var att det faktiskt är andra som behövs höras mer än henne i denna frågan. Därför lånar Selena numera ut sin Instagram till viktiga röster, först ut blev grundaren till BLM.

Följ Selena Gomez på Instagram här!

Alexander Bard sparkas från Talang

Alexander Bard tweetade i helgen ett tweet som han sedan delade på sin Instagram. Många uppfattade tweetet som rasistiskt vilket gjorde att flera personer rasade mot den före detta aktuella jurymedlemen i Talang, bland annat FORNIs grundare Michaela Forni som sade ifrån att den typen av uttalande inte är acceptabelt. Timmar efter att tweetet uppmärksammats avslutade TV4 och produktionsbolaget bakom Talang sitt samarbete med tv-profilen.

Läs mer hos Dagens Media här!

Missa inte

Skydda mormor på nätet

Efter att Covid-19 drabbade världen har internethandeln ökat, och det är inte bara bland ungdomar. Den äldre generationen har tagit mer plats på nätet och klickar glatt hem sina saker tryggt hemifrån – i alla fall från Corona. Klarna har uppmärksammat i och med att de äldre är ovana att handla på nätet har bedragare tagit nytta av detta och allt fler har blivit utsatta. På grund av det här har Klarna startat ett utbildande initiativ på hur vi hjälper de gamla på nätet. Heja er!

Läs mer om det här!

Stora namn ändrar riktning

Starbucks inser misstag när Buzzfeed tidigare denna månaden uppmärksammade att företaget skulle ha motsatt sig att deras personal hade t-shirts eller pins som visade att de stöttade BLM-rörelsen. Det var flera som rasade på det stora kaffeföretaget vilket har lett till förändring: nu vill Starbucks istället visa att de stöttar BLM och har börjat specialbeställa BLM-tröjor som alla på Starbucks ombeds använda.

Läs hela artikeln här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Starbucks Coffee ☕ (@starbucks)

Feel the Beat

Är du ett fan av Dirty dancing, Step up och Grease? Då har Netflix något på gång för dig! Den 18e juni kommer nämligen deras nya dansfilm Feel the Beat upp på Netflix. Jag kan inte vänta!

Sommar i P1

I torsdags stod det klart vilka som blir sommarvärdar i den omtyckta och hyllade sommaren i P1. I år är listan dessutom fullproppad med otroligt namn och inspirerande personer. För att ge er ett axplock så säger jag Greta Tunberg, Anders Tegnell, Therese Lindgren och Laleh Pourkarim.

Däremot har Sommar i P1 fått stor kritik på sin Instagram efter att det inte syns tillräckligt med mångfald bland talarna.

Läs hela listan här!

 

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *