Vad vi älskade på Internet förra veckan

Via @aldeeznuttz, se länk till artikeln längst ner

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Stephanies sommar-vykort

Varje vecka under sommaren har ni kunnat följa en av våra FORNI-redaktörer som har delat med sig av sin vecka och bästa sommar-tips på våra Instagram Stories. Visst hängde ni med när Stephanie tog över förra veckan? 😍  Om inte så kan ni läsa hennes vykort från Stockholms skärgård här!

Klicka här för att följa oss på Instagram!

Lauren Conrad lanserar sitt sminkmärke

Det går verkligen en trend bland kändisar att släppa sina egna sminkvarumärken – och senast ut är Lauren Conrad (Laguna Beach/The Hills). Lauren Conrad Beauty fokuserar på ekologiskt, veganskt och cruelty free smink, vilket gör att det känns lite mer spännande än andra “kändis-varumärken” som kommer ut nu.

Spontant har jag två tankar:
– paketeringen ser lite “plastig” och billig ut i jämförelse med slutpriset
– de fyra färgerna som finns tillgängliga för läppstiftet ser riktigt fina ut!

Skulle du vilja prova Conrads nya smink?
Se alla hennes produkter här!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Lauren Conrad (@laurenconrad)

Missa inte

Trailer för Lovecraft Country

HBO har kommit ut med en trailer för Lovecraft Country, en skräck- och dramaserie som hämtar sina monster och stories från Lovecraft-eran.

Har du hört talas om H.P. Lovecraft förut? Han är mest känd för att infoga science fiction-element i skräckhistorier. Efter andra världskriget blev det svårare att skrämma publiken med monster – de hade ju upplevt krig! För att få människor att tappa andan igen spelade Lovecraft på idén att livet är obegripligt och att människan är obefintlig i jämförelse med de kosmiska väsen som finns. Och om människan ska försöka förstå sätter man sin mentala hälsa på spel. Ett bra exempel på den här typen av genre är tv-serien “Stranger Things”.

Under åren har många författare satt sig in i hans mytologi och sfär för att skriva historier i samma universum – något som blev extra viktigt att det fortsatte efter hans död: Lovecraft var nämligen en väldigt stor rasist, och genom att människor av olika etniciteter skapar historier i samma universum har Lovecraft-genren fått egna ben. HBOs nya serie är ett bra exempel på det här!

Trailern är precis så som en bra trailer ska vara, den lämnar mig både intresserad och förvirrad. Och får mig att längta till premiären!

Se hela trailern på YouTube här!

Ikoniska klänningar genom tiderna

Harper’s Bazaar har skapat ett galleri med de mest ikoniska klänningarna som visat sig på bioduken genom tiderna. Jag älskar att se en tidslinje genom kostymer!

Och på tal om gamla kostymer, om du tycker om bilder från “old Hollywood” är Instagram-kontot @theclassicsdarling något för dig!

Se hela listan här!

Från Gone with the Wind, via Harper’s Bazaar.

Fulla människor på Internet

Dags för en Buzzfeed-lista! Att höra människor återberätta sina kvällar är nog mångas guilty pleasure, tur då att det finns en lista med några av de bästa!

Se hela listan här!

Via @aldeeznuttz

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *