Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: Kamala Harris

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Presidentvalet i USA

Ingen har väl missat att det nu står klart att Joe Biden besegrade Trump i det amerikanska presidentvalet. Detta betyder att Kamala Harris blir vicepresident, hon blir den första kvinnliga men också första afroamerikanske vicepresidenten i USA. Ett stort och historiskt steg för alla kvinnor!

 

View this post on Instagram

 

I hope every little girl watching tonight sees that this is a country of possibilities.

A post shared by Kamala Harris (@kamalaharris) on

Missa inte

Trendrapport Björn Axén S/S 21

Efter en lång vinter och mycket tid hemma i soffan kommer vi antagligen vara extremt sugna på att piffa till oss och uppdatera looken. Naturligt, lekfullt och hållbart. Det är nyckelorden i Björn Axéns trendrapport inför vår och sommar. Axén bjussar på en mycket bra och utförligt rapport om vad det är som gäller när det kommer till klippning, styling, färg och make-up både för män och kvinnor. En inspirationsbomb helt enkelt!

Läs hela trendrapporten här!

Rebecca Stellas Pop Up-Store

Om man har passerat stureplan på senare tid så har man inte missat Rebecca Stella Beauty Store, den rosa lilla pop-up butiken som många har varit väldigt nyfikna på. I fredags slogs dörrarna äntligen upp för allmänheten. Rebecca Stella Beauty säljer hudvård och make-up men hon har även lanserat parfymen I do. Butiken har exklusivt öppet i två veckor (6/11-22/11) så skynda er dit om ni är sugna på att spana in hennes produkter.

Dr. Martens firar 60 år

Det ikoniska skomärket Dr. Martens firar 60 år i branschen genom att presentera konceptet “Reboot”. Sex stycken nordiska kreatörer har fått äran att skapa en tidlös look inspirerad av en kulturell händelse från de sex senaste decennierna. Bland kreatörerna hittar vi Jelly Crystal, Kamoelo Khoaripe, Yoyo Nasty, Vera Hotsauce, Rasmus Bartram och Mario Aleksander Rojas. Genom samarbetet vill Dr. Martens lyfta kreativa talanger i Norden. Skorna som kreatörerna har valt kommer att finnas i butik och online hela hösten.

Dr.Martens hittar ni här!

Top Dog

För er som missat att kriminaldrama-serien Top Dog har haft premiär på Cmore men nu också på TV4Play så är det definitivt dags att ta sig en titt. Serien handlar om den drivna affärsjuristen Emily och ex-brottslingen Teddy som försöker ta sig ur maffian. Ett försvinnande av en mäktig affärsman gör att Emily och Teddy förs samman och börjar samarbeta, både på gott och ont. Detta är en sådan serie man inte kan stänga av, när jag hade kollat ikapp alla avsnitt kände jag mig tom i hela kroppen. Tur för mig att ett nytt avsnitt släpps redan på onsdag.

Se serien gratis här!

Mulberry X Alexa

För tio år sedan lanserade Mulberry “The Alexa”, en väska döpt efter designern och modeentreprenören Alexa Chung. Den ikoniska väskan har inte funnits i sortimentet på några år men har nu gjort en comeback. Den uppdaterade Alexa kommer i tre olika storlekar och i flera färger men är även gjord i ett mer hållbart material. Jag hade definitivt inte tackat nej till denna skönhet!

Ni hittar väskan här!

Zara Larsson vinner ”bästa nordiska akt”

Under söndagskvällen hölls MTV European Music Awards men i virtuell form på grund av de rådande omständigheterna. Våran svenska superstar Zara Larsson bjöd inte bara på världens coolaste uppträdande utan kammade även hem priset som bästa nordiska akt. Det är stjärnans fjärde pris i MTV EMA. Det kallar vi imponerande, heja Zara!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *