Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild:Foto: Isak de Jong, Beckmans

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar barn

I veckan avslöjade Hovet den glada nyheten att Prins Carl Philip och prinsessan Sofia väntar sitt tredje barn. Om det är en till prins eller en liten prinsessa vet vi ännu inte men bebisen är beräknad i mars/april 2021. Stort grattis till hela familjen!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Missa inte

Nathalie Berzelius Stockholm

Makeup-artisten Nathalie Berzelius och creative director Magnus Ahlberg har lanserat ett helt nytt brand: Nathalie Berzelius Stockholm. Den första lanseringen innehåller Nathalies alla favoritprodukter för ögon, kinder och läppar. Både förpackningen och produkterna är inspirerade av den franska rivieran och 60-talet, allt ifrån kvinnorna, bilarna, färgerna och solen. På hemsidan har Nathalie gjort tutorials som visar hur man använder produkterna.

För att komma till Nathalie Berzelius klicka här!

Britney Spears X Backstreet boys

I veckan släpptes kanske det bästa samarbetet i år enligt oss 90-tals fans. Britney Spears och Backstreet boys släpper låten Matches. En magisk kombination! Vad säger ni, har våra 90-tals ikoner levt upp till våra förväntningar?

Beckmans-studenter tolkar årets Nobelpriser

För att hedra årets nobelpristagare har mode-studenterna på Beckmans Designhögskola fått skapa fria tolkningar av nobelprisen. Kreationerna har inspirerats från svarta hål, gensaxen, auktionsteori, och sjukdomen Hepatit C, samt World Food Programmes arbete för att utrota hunger. När Nobelmuseet öppnar igen kommer vi hitta de sex tolkningarna där. Roger Penrose, Reinhard Genzel och Andrea Ghez  vann Nobelpriset i fysik för sina olika upptäckter om svarta hål. Amanda Stuve och Joel Andersson har tolkat priset och beskriver processen så här: –Vi ville fånga känslan och händelseförloppet när ett svart hål slukar andra objekt, hur de twistas runt det svarta hålets omlopp för att sedan falla in i mörkret. I vårt arbete gjorde vi kopplingar till hur tid och rum samt liv och död utspelar sig i rymden respektive på jorden –  att döden hos oss följs av en sorgeakt, men att den i rymden kan ses som något mystiskt och vackert.

Läs mer här!

Kardashian-Jenner gör ny reality show

Tidigare i år gick Kardashian familjen ut med att det inte blir några fler säsonger av reality programmet Keeping up with the Kardashian. Nyheten gjorde många fans upprörda men vi kan nu glädjas åt ett nytt besked som familjen släppte i veckan. Tillsammans med Disney och Hulu har Kardashian-Jenner klanen nu skrivit på en deal om att producera en ny reality show (!). Ännu vet vi inte mer än att den förmodligen kommer att släppas i slutet av 2021.

Läs mer här!

Google’s Year in Search 2020

Google släpper i slutet av varje år en lista på de mest sökta orden, frågorna och meningarna. Det kommer nog inte som en chock för någon att de mest sökta inom nästan alla kategorier handlar om Covid-19 men lite andra spännande sökningar hittar vi också!

Se den svenska listan här!

Silvana Imam-Dogborn

Artisten Silvana Imam som vi bland annat har sett i Så mycket bättre i år har bytt bana och ska nu spela huvudrollen i den nya filmen Dogborn. Filmen handlar om trafficking och planeras spela in nu till våren. Ännu lite underhållning vi kan se fram emot 2021!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SILVANA IMAM (@silvanaimam)

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras.