Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild:Independent

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Musikhjälpen – Maja Nilsson Lindelöf slår rekord

Igår avslutades årets “Musikhjälpen” som hade temat “Ingen människa ska lämnas utan vård”. Totalt fick insamlingen ihop 48 071 000 kr, en helt fantastisk summa. Den bössa som fick in mest pengar tillhörde dock influencern Maja Nilsson Lindelöf, där hade man chansen att vinna en goodiebag med ett värde av 40.000 kr. Slutsumman på bössan som dessutom slog rekord var 3 595 870! Vi kan inte säga annat än mycket bra jobbat Maja!

Missa inte

”Billie Eilish: The World’s a Little Blurry”

Nu är det inte långt kvar till att världsstjärnan Billie Eilish dokumentär släpps. Eilish är inte mer är 18 år gammal men har redan hunnit med att vinna Apple Music Awards och hela fem Grammys, hon är den yngsta personen någonsin som har vunnit priset i alla fyra huvudkategorier samma år. Rättigheterna till dokumentären köpte Apple för hela 225 miljoner kronor (!). Vi kommer få följa artisten på hennes turne med albumet  ”When We All Fall Asleep, Where Do We Go?”. Den 26:e februari 2021 kan vi se dokumentären på Apple TV Plus.

Lollapalooza 2021

Årets musikfestival Lollapalooza som arrangeras på gärdet blev på grund av den rådande pandemin inställd. Nu står det dock klart att festivalen satsar på ett nytt försök 2-4 juni 2021.  I onsdags kom besked om de artister som står klara, där hittar vi bland annat Victor Leksell, Zara Larsson, Kendrick Lamar, Post Malone, The Killers, Veronica Maggio och Miriam Bryant.

Köp biljetter här!

Prins Harry och Meghan Markle startar podcast

Förra veckan kom det mycket roliga och spännande beskedet att Prins Harry tillsammans med hans Meghan Markle startar en podcast. Ännu roligare är att det är ett samarbete tillsammans med den svenska musik-tjänsten Spotify. Vi kommer att få höra mycket från paret själva men även flera intressanta gäster. Projektet sätter igång i början av 2021 men redan nu kan du tjuvlyssna på en liten trailer. Detta ser vi verkligen fram emot!

Lyssna på trailern här!

Coal.Liance

Coal.Liance är ett mentornätverk för svarta av svarta som finns där för att erbjuda mentorskap och vägledning i Sverige. Nätverket jobbar för att öka andelen svarta inom svenskt näringsliv och högpresterande yrken där svarta idag är en minoritet. En plattform som ska möjliggöra utbyte av idéer, nätverk, erfarenheter och kompetens. Plattformen söker just nu mentorer, du kanske känner någon eller har någon i din omgivning som skulle passa perfekt för jobbet? Det är därför extremt viktigt att vi sprider detta, det kan du bland annat göra genom att dela en av grundarna Angela Nakitendes inlägg här nedan.

Läs mer här!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Angela Nakitende (@nangelas)

Sveriges Roligaste Barn

Undrar ni vad jag har gjort i helgen? Jag har spenderat alldeles för mycket tid på Instagram-kontot Sveriges Roligaste Barn. Ett konto som endast postar roliga filmer på barn som föräldrar har skickat in. Genialt om jag får säga det själv. In och ta en titt för dessa små människor kommer garanterat att liva upp din måndag!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras.