Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: Amanda Gorman

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Amanda Gorman-The Hill We Climb

Förra veckan hölls installationen av president Joe Biden. Vi fick då äran att höra den 22-åriga poeten Amanda Gorman läsa en dikt. Dikten kallar hon “The hill we climb” och den har blivit hyllad världen över. Inte minst av kvinnor som Hillary ClintonOprah Winfrey och Michelle Obama. Amanda är den yngste poeten någonsin att få framträda på en amerikansk installation, som 16-åring utsågs hon till Los Angeles youth poet laureate och ett år senare till USA:s första National youth poet laureate. Amanda har även gått ut med att hon planerar att ställa upp i presidentvalet 2036. I min och många andras åsikt är 22-åringen en riktig inspirationskälla.

Missa inte

Melyon

Melyon är ett nyligen grundat hudvårdsmärke som fokuserar på hudvård för mörkare hudtoner men som passar alla. Dessutom är alla Melyon produkter veganska, ekologiska och har inte testats på djur. Snart utökar de sortimentet med fyra nya tvålar i en fantastisk kvalité. Håll utkik, för dessa är något du absolut vill ha i ditt badrum.

För att komma till Melyon klicka här!

ARKET x Circos

ARKET kommer i samarbete med Circos börja erbjuda uthyrning av bebis och barn kollektioner. Både för enstaka tillfälle eller som en del av en prenumeration. Du kan låna plaggen tills barnet har växt ur de och då lämna tillbaka dem, när plaggen sen är för slitna återvinns de och blir till nya barnkläder. Det här är en extremt smart lösning eftersom att föräldrar i genomsnitt köper cirka 280 nya klädesplagg under barnets första år. Uthyrning av barnkläder gör det därför enkelt för familjer att minska klimatavtryck och dela på inköp. Tummen upp!

Läs mer här!

En nära kram upplevelse

I dessa tider vi lever i lider många av krambrist. I samband med kramens dag gjorde Apotek Hjärtat en digital kram-upplevelse som ska trigga samma delar av hjärnan som vid en fysik beröring. Filmen är baserad på forskning och syftet är att med hjälp av 3D-ljud och visuellt stimuli stilla vår kramlängtan och hjälpa oss att hålla ut i tider av social distansering. Jag kan varmt rekommendera att titta på filmen, men också att sprida den vidare till familj, släktingar och vänner som är i stort behov en kram. Ett mycket fint initiativ!

Understatement x NK

Alla hjärtans dag närmar sig med stormsteg och vem vill då inte utöka sortimentet i underklädeslådan? Det svenska underklädesmärket Understatement har tillsammans med NK tagit fram den limiterade kollektionen A love affair. Vi hittar fyra modeller av bralettes och tre trosmodeller som är skapade för att kunna mixas och matchas med varandra. Kollektionen går i färgerna vit och pastell. Ni hittar godbitarna på NK i Stockholm och Göteborg samt i Understatements webbutik.

Molly Sandén-Kärlek Slutar Alltid Med Bråk

En av Sveriges bästa pop-drottningar Molly Sandén har släppt en hit. Singeln Kärlek börjar alltid med bråk är från det kommande albumet Dom ska veta som väntas släppas i vår. Molly har själv skrivit låten tillsammans med Elvira Anderfjärd och den är i vanlig ordning en ärlig och öppen låt som många som går igenom en stökig kärleksrelation kan relatera till. Hemma hos mig har låten gått på repeat!

H&M x Lee

I veckan släpper H&M och jeans-favoriten Lee en jeanskollektion ihop som fokuserar på hållbarhet. Plaggen och accessoarerna som kommer i oversize och figur-former är inspirerade från 90-talet. I och med kollektionen vill de lyfta vår planets framtid och inspirera till förändring. Kollektionen hittar ni i utvalda butiker och online från och med 28 februari.

Läs mer här!

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras.