Vad vi älskade på Internet förra veckan

Bild: Adam Katz Sinding

Måndag och dags för FORNI Favorites, en serie där vi samlar det bästa från Internet och veckan som varit. Det är viktiga, roliga och onödiga ämnen.

Veckans snackisar

Stockholm Fashion Week

Under veckan som gått har Stockholm Fashion Week varit i full gång, och precis som i höstas var visningarna digitala vilket gjorde att alla kunde se modevisningarna och rapporteringarna. Stockholm Fashion Week invigdes med ett tal av HKH Kronprinsessan Victoria, där hon pratar om den nya normen i den svenska modeindustrin. Det pratades om att det numera är norm att ha en strategi för hållbarhet, att vara transparenta gällande tillverkningen av kläder och att hon även hoppas på att en helt inkluderande modeindustri ska vara det nya normala.

Se talet i sin helhet nedan, och läs mer om Stockholm Fashion Week här!

Elsa Hosk har blivit mamma

Modellen Elsa Hosk och pojkvännen Tom Daly har fått en dotter. Vilket hon delade med sig av på Instagram, den 11 februari föddes Tuulikki Joan Daly och hon skriver att dottern är döpt efter två starka kvinnor – hennes mamma och Toms mormor/farmor.  Elsa Hosk gick ut med att hon var gravid hösten 2020 och hade då lyckats att hålla halva graviditeten hemlig. Nu har paret äntligen fått sin efterlängtade dotter och vi önskar all lycka till den lilla familjen!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av elsa hosk (@hoskelsa)

Apple Watch

Apple Insider spekulerar om en ny funktion till Apple Watch 7 som släpps till hösten. Spekulationerna handlar om att Apple kommer introducera förmågan att mäta blodsocker via Apple Watch, utan behov av ett blodprov. Apple har bedrivit forskningar i flera år och då fyra nya patentsökningar har gjorts ryktas det om att det kommer bli verklighet med Apple Watch 7. Otroligt spännande att följa!

Läs mer här

Missa inte

Svensk vinnare av Zalando Sustainability Award

Svenska märket House of Dagmar har tilldelats Zalando Sustainability Award för sitt hållbarhetsarbete. House of Dagmar grundades 2005 med en ambition om att skapa högkvalitativa och tidlösa plagg för kvinnor, och jobbar även mycket med hållbarhetsaspekten. Motiveringen till priset handlade om hur House of Dagmar jobbar hårt med att ersätta ohållbara material med mer hållbara varianter, exempelvis återvunna material och alternativ som kräver mindre kemikalier och användning av vatten i tillverkningen. Stort grattis till House of Dagmar!

Läs mer om vinsten och motiveringen här

Sveriges första Netflix Originalfilm

Den första svenska Netflix originalfilmen, Red Dot, hade premiär i veckan. Med Nanna Blondell och Anastasios Soulis i huvudrollerna utspelar sig filmen i fjällen, där deras resa plötslig får en otäck vändning. De tvingas fly ut i vildmarken efter att en röd prick från ett lasersikte riktar sig mot deras tält. Filmen är producerad av SF studios och regisserad av Alain Darborg.

Artistsamarbete – Miriam Bryant och Victor Leksell

Under musikhjälpen, December 2020, framförde artisterna Miriam Bryant och Victor Leksell en låt tillsammans, tystnar i luren. Låten fick stort genomslag och youtube-klippet har setts över fyrahundratusen gånger och till fansens stora glädje släppte de äntligen låten som singel på Spotify förra veckan. Tystnar i luren är skriven av Miriam Bryant, Victor Leksell och Elias Kapari.

Vad tycker du?

Välkommen att kommentera! Kommentarer godkänns vardagar kl.08-18 av en moderator innan publicering.

Tänk gärna efter en extra gång på hur det kan uppfattas när du framför kritik. Här inne visar vi respekt. Vi önskar gärna att kritik framförs med ditt riktiga namn och mejladress.

Vad tycker du?

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *